12 Ekim 2010 Salı

Olin Edirne'den Bahsetmemek Olmaz

Türkiye Kupası'nda son güne girilirken iki grupta maçların tamamlandığını 2 grupta da bugün oynanacak maçlar ile eleme grubunun tamamlanacağından bahsetmiştik. Şu ana kadar kupanın kuşkusuz en büyük süksesini Olin Edirne yaptı.

Gökhan Taştimur yönetiminde henüz geçen sezon Beko Basketbol Ligi'ne yükselen Olin Edirne sezon öncesi özellikle Seibutis başta olmak üzere yaptığı transferlerle dikkat çekti. Yabancı oyucularını "başına buyruk" skorerler yerine, Avrupa ağırlıklı "sistem" oyuncularından ve Gökhan Taştimur'un sistemine uygun isimlerden seçen Olin Edirne, bunun meyvalarını Türkiye Kupası'nda toplamaya başladı. Spor Toto Basketbol Türkiye Kupası'nda Pınar Karşıyaka ve Antalya BŞB'yi geride bırakarak finallere yükselen Olin Edirne ilk maçta Efes Pilsen'i de 63 sayıda tutarak sağlam savunmasını göstermişti. 

Renaldas Seibutis, Vidas Ginevicius, Predrag Samardziski ve Seth Doliboa şu ana kadar takıma uyum sağlamış ve giderek performanslarını arttıran bir görüntü içindeler. Bunların yanında yerli oyuncular konusunda da Can Akın, Erdal Bibo, Ömer Ünver ve Ege Taşpınar gibi kaliteli isimlerle ligin dişli takımlarından olacaklarını gösterdiler.

Gökhan Taştimur'a yapılan "çok savunma ağırlıklı oynatıyor" eleştirisine gelince: Geçen sezon takımı o kör dövüşü içinde takımı önce Beko Basketbol Ligi'ne ve hemen ardından yeni sezonda Türkiye Kupası Finalleri'ne yükseltmiş bir hoca için bu kadar acımasız olmamak gerekir. Olin Edirne'yi ligde izlemek için sabırsızlanıyoruz.

1 yorum:

  1. grup maclari orduda yapildigindan izleme firsatim oldu...olin bu sezonun flas ekibi olacaktir !!! cok guclu bir kadrosu var.

    YanıtlaSil