14 Ekim 2010 Perşembe

Fenerbahçe Ülker'in Kaybettiği Maç

Dün de bahsetmiştik. Maçın başı son dönemlerde izlediğimiz klasik Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen maçları gibiydi. Maç başında açılan fark ve Efes Pilsen'in farkı eritme gayreti. 2. çeyrekte 16 sayıya kadar çıkan farkı günün yıldızı Kerem Tunçeri isabetli üçlükleri ile devre sonunda 11 sayıya kadar indirebildi ve devre 47-36 sona erdi. Efes 3. çeyrekte savunmasını gözle görülür biçimde sertleştirerek farkı 2 sayıya indirdi. (62-60). Son çeyrek ise Efes Pilsen'in istediği gibi başlamadı. Fenerbahçe Ülker üstüste basketler bularak son 6:35'te maçı bir anda 73-62'a getirdi ve ne olduysa ondan sonra oldu. Fenerbahçe Ülker bu dakikadan sonra durdu. Altı buçuk dakika sadece 4 sayı bulabilen Fenerbahçe Ülker'in son iki buçuk daikada hiç sayı atamadığını da ekleyelim. Elbette bunda Efes Pilsen'in sert savunmasının da çok önemli payı var ancak böylesi bir performans her zaman şahit olunacak bir durum değil. Maçtan sonra Perasovic'in de söylediği gibi böyle takımlara karşı her zaman 16 sayı farktan gelip yenemezsiniz. Bu sebeple dün oynanan mücadele Efes Pilsen'in kazandığı maçtan ziyade Fenerbahçe Ülker'in kaybettiği maç olarak anılacak.


Oyunculara bakacak olursak maçın adamı olarak Kerem Tunçeri'yi göstermek yerinde olur. Maç boyunca hem hücumda hem savunmada beklentinin üzerinde bir performans ortaya koydu ve takımın galibiyetinde en büyük rolü üstlendi. Lawrence Roberts'da 14 sayı 11 ribaundluk performansıyla öne çıkanlardandı Efes Pilsen'de. Özellikle son saniyelerde Roberts'ın Ukic'e yaptığı blok bize Dünya Şampiyonası'nda Yunanistan maçında Semih'in yaptığı bloğu hatırlattı. Kerem Gönlüm ve Bostjan Nachbar'da özellikle Lavrinovic karşında verdikleri mücadele ile alkışı hakettiler. Son olarak Ersin Dağlı'nın son periyottaki mücadelesini de kutlamak gerek. Üstüste aldığı ribaundlar ve bulduğu sayılar az da olsa tam zamanında geldi Efes Pilsen adına.

Fenerbahçe Ülker'de ise Oğuz Savaş ve Ömer Onan dışında iyi diyebileceğimiz bir performans izlemedik. Mirsad'ın saha dışı oyunları artık saha içindekilerin önüne geçtiği için özellikle saymadık onu. Lavrinovic'in çok erken faul problemine girmesi sıkıntı yarattı. Kaya Peker'in neden az süre aldığını bilmiyorum ama varlığı saha içinde Fenerbahçe Ülker'i mutlaka rahatlatırdı. Marko Tomas ve Emir Preldzic ise hayal kırıklığı oldu dün gece. Özellikle Preldzic bu kadar yıldıza sahip bir takımda zorlanmaması gereken atışları zorladı dün gece. Soksa yıdız Preldzic olurdu belki ama sokamayınca kaybeden Fenerbahçe Ülker oldu.  

FENERBAHÇE ÜLKER (77): Roko Ukic 9 (2 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 14 (7 ribaund), Ömer Onan 14 (2 ribaund- 4 asist), Darjus Lavrinovic 3 (4 ribaund- 2 asist), Gasper Vidmar 7 (2 ribaund), Kaya Peker 2, Oğuz Savaş 18 (6 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 7 (1 ribaund- 2 asist), Marko Tomas (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 3 (4 ribaund- 4 asist)

EFES PİLSEN (79): Andrew Wisniewski (3 asist), Cenk Akyol 6 (5 ribaund), Igor Rakocevic 12 (3 ribaund- 4 asist), Lawrance Roberts 14 (11 ribaunt- 1 asist), Kerem Tunçeri 18 (1 ribaund- 6 asist), Bootsy Thornton 6 (1 ribaun), Kerem Gönlüm 9 (6 ribaund), Bostjan Nachbar 9 (5 ribaunt), Sinan Güler, Ersin Dağlı 5 (5 ribaunt)

HAKEMLER: Engin Kennerman – Zafer Yılmaz – Kaan Büyükçil

1.PERİYOT: 28-15
2.PERİYOT: 19-21
3.PERİYOT: 15-24
4.PERİYOT: 15-19 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder