26 Ekim 2010 Salı

Ahtapot Paul Yaşamını Yitirdi...


Basketbol ile direk ilgisi olmasa da spor dünyasının büyük sempatisini kazanmıştı. Bugün hayata gözlerini yumduğunu öğrendik. Dünya Kupası'na ayrı bir renk getiren "Ahtapot Paul" ile ilgili haber hürriyet.com.tr'den...

"Güney Afrika'daki Dünya Futbol Kupası sırasında milyarları ekran başına kilitleyen Ahtapot Paul'un yaşamını yitirdiği bildirildi.

Dünya Kupası'nda son sekiz maçtaki başarılı tahminleriyle dünya genelinde milyonlarca takipçisi olan Paul'un ölüm haberi, sevenlerini üzdü.

Paul’un kaldığı Oberhausen Sea Life Akvaryumu’ndan yapılan açıklamada, hem yönetim hem de çalışanların, bu sabah kafesinde ölü bulunan Kahin ahtapotun ölümünden büyük bir üzüntü duyduğu belirtildi.

Oberhausen Sea Life Akvaryumu'nda bayrakların yarıya indirildiği, çalışanların siyah kurdela taktığı ve Paul için taziye defteri açıldığı ifade edildi.

Akvaryum yetkilileri, son turnuvada yaptığı başarılı tahminler nedeniyle ünlü takımların ve yıldız futbolcuların önüne geçen Paul’ün heykelini dikeceklerini açıkladı.

Dünya Kupası sırasında Alman Milli Takımı'nın yaptığı yedi maçın sonuçlarını doğru tahmin ederek dikkatleri üstüne çeken Ahtapot Paul, daha sonra İspanya ile Hollanda arasında oynanan final maçının sonucunu doğru bilerek, 8'de 8 tahminle milyonların hayranlığını kazanmıştı."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder