14 Eylül 2010 Salı

Maddi Manevi?

Kaptan Hidayet, Fransa maçından sonra yaptığı sempatik(!) ''Bu takım maddi manevi herşeyi hakediyor'' açıklamasıyla, sporu futbol zanneden bu ülkede herkesin hak vereceği bir noktaya parmak basıyor. Futbol oyuncularına sınırsız primler ve ödüller dağıtan devlet, ülkemizde oynanan ve takım sporlarında aldığımız en yüksek dereceye yol alan millilerimize neden aynı muamaleyi yapmıyor diye biz de kendi kendimize soruyoruz.

Ertesi gün Sırbistan maçı son nefeste kazanılmış ve Hidayet yine ''Söyleyeyim mi? Maddi manevi...'' gibi tüm takımın düşünce yapısının bu yönde olduğunu ima eden bir röportaj veriyor. Biz bu kez, acaba takım maçtan bir gün önce Teodosic'e nasıl önlem alacağını, rakibin taktik yapısını değil, ''Kaç para alırız acaba?'' yı mı düşünüyor diye şüpheleniyoruz. Ama sonra çocukların bütün turnuva süren muhteşem performansının yarı finalde düşmesini buna değil, final stresine bağlıyoruz. Zaten o gün de onlara kişi başı 1,5 milyon TL ve 1'er daire sözü geliyor. Altın olursa da sürprizlerin artacağı söyleniyor. Biz de çocukların hakkı verilecek diyoruz.

İki gün sonra Dünya 2.si olan takımımız Başbakan'ın makamında ve yine aynı Hidayet ''Maddiyat bizim için ikinci planda olmuştur ama desteklerin de gelmesini bekliyoruz.'' diyor. Artık bir dakika diyoruz. ''Maddi manevi'' kelimesi geçtiğinden beri bu takımın performansının düştüğünü görmüyor muyuz? Bu kadar başarılı bir turnuvanın ardından, ''ödül isteği'' böylesine dayatılınca, üstelik vadedilen ödüller (para, ev, altınlar, reklam paraları) bu ülkede herhangi bir vatandaşa süper loto diye dağıtılandan fazlaysa, artık biraz kulak tırmalıyor.

Sonuç olarak diyoruz ki;
1- Devlet ödül yönetmeliğini yeniden düzenlemeli. Bizleri bir bayrak etrafında sarmaş dolaş dans ettiren başarılı sporcular en büyük ödüllerle taçlanmalı, MADDİ MANEVİ en yüksek şekilde desteklenmeli.
2- Ancak sporcular da MİLLİ forma için ''Para verin oynayalım'' gibi bir tavır sergilememeli. Yılda 50 milyon dolar kazanan gözbebeği kaptanımızın parada gözü olmadığını biliyoruz. Genç oyuncuları motive etmek için yaptığı bu sempatikliği keşke TV ekranında değil, Turgay Demirel'in kulağına yapsaydı.
3- Ne olursa olsun 12 altın çocuğumuzu kucaklıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder