1 Kasım 2012 Perşembe

İstanbul Güneşli, Milano Üçlük Yağmurlu


Turkish Airlines Euroleague’de temsilcilerimiz ilk hafta karşılaşmalarını tamamladı. Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş galibiyet ile başlarken Anadolu Efes Milano deplasmanında umduğunu bulamadı.
*
Fenerbahçe Ülker evinde BC Khimki’yi 92-80 mağlup etmeyi başardı. Özellikle “eskilerden” Emir Preldzic ve Ömer Onan performanslarıyla öne çıkan isimlerdi. Bu ikili toplamda 14 serbest atış isabeti bularak kritik anlarda farkın kapanmasına da izin vermemiş oldular. David Andersen henüz hazır değil. Fizik olarak istenen seviyeye geldiğinde kuşkusuz büyük katkısı olacak. Bu ligde BC Khimki sarı-lacivertlilerin rakibi değil. Ama bu virajı kazasız dönmemiz önemliydi. Pianigiani ve ekibi bunu başardı.
*
Beşiktaş – Partizan mücadelesinde ise maça damgasını vuran isim Patrick Christopher oldu. Maça iyi başlamasa da oyuna ağırlığını koyarak hem içerden hem dışarıdan bulduğu sayılarla maçın sürekli kontrolümüzde geçmesini sağladı. Partizan genç bir ekip olmasına rağmen basketbolu bilerek oynayan bir takım. Maç içinde ritmini kaybeden takımların başına bir daha telafi edilemeyecek sorunlar açabiliyorlar. Beşiktaş’ın bu seviyede buna izin vermemesi bence galibiyetten daha önemliydi. Ancak Euroleague sadece Christopher ile geçmez. Takım içinden mutlaka ona skorda eşlik edecek bir iki isim bulunması şart.
*
İlk haftanın hayal kırıklığını Anadolu Efes ile yaşadık. Sebep yenilenen toplar mıydı bilemem ama maçı 80-75 kazanan AJ Milano’nun bulduğu 15 üç sayılık isabete de diyecek bir şey yok. İtalya temsilcisinin dokuz farklı oyuncusuyla en az bir üç sayılık isabet bulduğu maçı vermesi pek kolay değildi. Semih’in kaçırdığı serbest atışları Barac’ın aldığı kısa sürede yaptığı dört top kaybını maç sonunda çok andık. Böyle bir maçta Anadolu Efes son çeyrekte farkı 18 sayıdan 4 sayıya indirmeyi de başardı (79-75). Ancak yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen lacivert-beyazlılar maçtan 80-75 mağlup ayrıldı. Üçlük yağmuru altında taktik konuşmaya gerek yok. Gün Milano’nun günüydü. Artık bize düşen İstanbul’da bu mağlubiyeti telafi etmek.
*
Fenerbahçe Ülker bu hafta Cantu’yu deplasmanda deviren Union Olimpija’ya konuk olurken, Beşiktaş ise Brose Basket deplasmanına gidecek. Anadolu Efes ise “son şampiyon” Olympiacos ile İstanbul’da karşılaşacak.

Twitter: @BaSKeTBaNK

Milliyet - Skorer.com 15 Ekim 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder