1 Kasım 2012 Perşembe

Euroleague'de 3. Hafta Maçlarının Ardından



3. haftayı geride bıraktığımız Euroleague’de ciddi rakipler karşısında verdiğimiz sınavlarda başarılı olamadık.
*
Fenerbahçe Ülker evinde karşılaştığı real Madrid karşısında maçtan 83-75’lik mağlubiyetle ayrıldı. Real Madrid ligin favori ekiplerinden. Fenerbahçe Ülker’in ise tam olarak hazır olduğunu söylememiz doğru olmaz. Sakatların yavaş yavaş iyileşerek maç temposuna girmesi vakit alıyor. Ancak göze çarpan en büyük sorun pota altında. Madrid ekibi henüz ilk çeyrekte bu bölgeyi zorlayarak Oğuz Savaş’ı devre dışı bıraktı ve yakaladığı üstünlüğü maç sonuna kadar devam ettirdi. Real Madrid’in aldığı 14 hücum ribaundu sarı-lacivertlilerin zayıf noktasını da ortaya çıkarmış oldu. Kaya bu kadroda henüz eski sürelerini bulabilmiş değil. Kendisini fizik olarak daha üst noktaya çıkarabilirse, hem aldığı süreyi arttırıabilir hem de takımın içine girdiği uzun sıkıntısına bir ölçüde çare olabilir. Real Madrid mağlubiyeti yolun sonu değil. Sadece ilk ciddi sınavda başarısız oldu Fenerbahçe Ülker. Önümüzdeki Panathinaikos maçı takımın ne yöne gittiği konusunda daha net bir tablo çizebilir.
*
Beşiktaş zorlu ligde 3. sınavını bir başka favori Regal Barcelona karşısında verdi. Burada maçın sonucundan ziyade Beşiktaş’ın sahada gösterdiği duruş önemliydi. Barcelona deplasmanı, bir çok takımın daha “kabus” noktasına gelmeden maçtan koptuğu, mağlubiyeti kabullendiği bir antreman havasında geçerken siyah-beyazlılar direndi. Geçen sezondan beri takımda bir çok şey değişse de bu direnç değişmedi. Onları bir üst tura taşıyacak en büyük özellikleri de bence bu. İçeride oynayacakları CSKA maçından çok düşünmeleri gereken sonrasında ardarda oynayacakları üç maç. Beşiktaş'ın kaderini Rytas, Partizan ve Brose maçları belirleyecek, CSKA değil…
*
Haftanın tek galibi Cedevita’yı 85-66 gibi farklı bir skorla mağlup eden Anadolu Efes oldu. Savumasıyla rakibini maç boyunca 16 top kaybına zorlayan Efes’te Farmar, Vujacic ve Lucas Gordon’un 30’ar dakika süre almaları belki de ligde Galatasaray Medical Park maçını kaybetmelerine sebep oldu. Batista, Barac’ın yokluğunu zaten rahatlıkla kapatabilecek bir oyuncu. Ancak Final-Four hedefleyen bir takımın yabancı uzun  tercihleri Barac ve Batista mı olmalı yorumu size bırakıyorum. Tabi bu konuda devam eden kontratların etkisi de yadsınamaz elbette. Andric, Ilievski, Green gibi yabancı olmadığımız isimlerle Euroleague'e tutunmaya çalışan Cedevita Zagreb şimdiden Avrupa’da havlu attı diyebiliriz. Ayrıca grupta Zalgiris’in performansı Anadolu Efes’in bu hafta oynayacağı Caja Laboral deplasmanının önemini bir kat daha arttırdı. Alınacak sonuç ilk dört sıra adına çok kritik.

Twitter: @BaSKeTBaNK


Milliyet - Skorer.com 30 Ekim 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder