16 Eylül 2010 Perşembe

Yasaklı Dansçı Kızlar...

Federasyon Yunanistan ve Rusya maçlarında dansçı kızların sahaya çıkarılmamasıyla ilgili FIBA'dan ceza geldiği iddialarını yalanladı. Peki ceza almamak bu işgüzarlığı örter mi?

Red Foxes dans ekibinin direktörü Elena Rozhkova “Türkiye’ye gelmeden önce ‘Ramazan ayı var, dikkatli giyinin’ şeklinde talimat geldi. Şampiyona öncesi yerel organizasyon komitesi bizi uyardı ve şampiyonada uzun tayt giyme kararı aldık. Başbakan’ın izlediği Türkiye-Rusya maçında gösteri yapamadık. Tam nedenini öğrenemedim, ama Başbakan geleceği için sahaya çıkmadığımızı biliyorum. Bu durumu 3 hafta öncesinde rehberimizden öğrenmiştik” demişti.


Federasyon ise ceza ile ilgili basın açıklamasında dansçıların sahaya çıkarılmamalarının sebebini şu şekilde açıklıyor:
"Gruptaki sıralamanın büyük ölçüde belirleneceği ve takımımızın elde edeceği başarılı sonuçların sıçrama noktası olmaları açısından hayati önem taşıyan Rusya ve Yunanistan müsabakalarında; seyirci konsantrasyonunun bozulmaması ve taraftarlarımızın takımımıza verdikleri önemli desteğin sekteye uğramaması adına Federasyonumuz, FIBA’ya bilgi vermek kaydıyla, dans ve gösteri ekiplerinin söz konusu müsabakalarda sahne almamasını sağlamıştır." (Tüm basın açıklaması için burayı tıklayın)

Sonuç olarak dansçı kızların sahne almamasını sağlayan Federasyon, bu netleşti. Ancak Federasyon bunu Başbakan ve bakanların maça gelmesi sebebiyle mi yoksa seyircilerin konsantrasyonunu bozmamak için mi verdi bence hala net değil.

Ben bu konuda yorumu size bırakıyorum. Tek bildiğim Dünya basınında ikinciliğimizin hemen ardından gelen haberin dansçı kızların sahaya çıkarılmaması olduğu...

Not: Resimleri de koyduk ama umarım konsantrasyonunuz bozulmamıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder