27 Eylül 2010 Pazartesi

Olur da Iverson Gelirse...

Allen Iverson'ın henüz nereye gideceği belli değil. Stephon Marbury'nin Twitter'dan yaptığı (AI come to CHINA baby. Let's make history again. This is the next chapter in the book that we will write.) baskılara rağmen Çin defteri şimdilik kapanmış gibi görünüyor. En azından Iverson NBA şansını sonuna kadar zorlayacak sanıyorum. Iverson'a kontrat sunmayı planlayan takımlar için New York Knicks, Charlotte Bobcats, New Jersey Nets, Miami Heat ve Cleveland Cavaliers'ın isimleri ön planda görünüyor. Taraftarlara sorulan "Iverson hangi takıma gidecek?" tarzı anketlerde ise açık ara Miami Heat işaretleniyor. Elbette bu transferin ciddiyetinden ziyade ankete katılanların tercihini gösteriyor. Menajeri Gary Moore ise henüz bir NBA takımından teklif almadıklarını ve bunu bir türlü anlayamadığını söylemişti. 
Atlantik ötesinde ihtimaller arasında henüz Beşiktaş Cola Turka'dan söz edilmiyor. Bu transferin sadece bir dedikodudan ibaret olmasından mıdır yoksa çok gizli yürütülmesinder midir bilemiyorum.
Olur da Iverson Türkiye'ye gelirse, bu transfer Türk basketbolunun popüleritesini inanılmaz ölçüde arttıracaktır. Hatta hafta sonları meşhur futbol programlarında Iverson'ın haftalık performansının da değerlendirileceğini tahmin edebiliyorum ve hemen aklıma Ahmet Çakar geliyor. Daha önce Shaquille O'Neal için yaptığı yorumlar hafızalardan silinmemişken, "Iverson da büyük oyuncu değil, nooldu Beşiktaş...nooldu Beşiktaş..." dediğini duyar gibiyim... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder