5 Eylül 2010 Pazar

700 Metre Derinden Hayata Bakış...

Bugün Pazar, malum gündem siyaset ile yeterince iç karatıcı bir hal almışken ve günlerdir 12 Dev Adam ile fazlasıyla içli dışlı olmuşken bambaşka bir varolma savaşından bahsetmek istedik.

Belki takip edenler vardır; 5 Ağustos'ta Şili'de bir maden ocağında göçük meydana gelmişti. Tam ümit kesilmişken yer altına gönderilen bir kontrol çubuğuna iliştirilmiş "Hayattayız..." mesajı çıkmıştı. Yerin 700 metre altından gelen bu mesaj ile gerçek "Surviver" başladı.

Şili’ye dostluk maçı için giden Uruguaylı bir rugby takımının içinde bulunduğu Urguay Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak, 13 Ekim 1972’de 49 yolcusuyla birlikte yere çakılmıştı. Kazadan iki aydan uzun bir süre geçtikten sonra kurtarılabilen 16 kişinin hikayesi daha sonra, “Alive” (Yaşamak İçin) adlı filme konu olmuştu. Bu kazadan kurtulanlardan 4 kişi de destek olmak için maden ocağını ziyarete gitmişler.

Öte yandan yer altında bulunan madencilere ulaştırılan bir ekran ve video oynatıcısı sayesinde Şili ve Ukrayna arasında oynanacak futbol maçını seyredebilecekler. Ayrıca madencilere "yukarıdaki" aileleriyle video konferans görüşmesi yaptırılarak morallerini kaybetmemeleri sağlanmaya çalışılıyor.

Yerin 700 metre altında yaklaşık 80 m2 bir alanda 33 kişi hayatta kalma mücadelesi veriyor. Şimdiden toprak altında en uzun süre yaşama rekorunu kırmaları ise bu acıklı haberde gülümseten bir ayrıntı...

Bizim de aklımıza gelen soru şu; bir odun üzerinde en uzun süre durabilen Merve mi yoksa bu 33 işçi mi Surviver finalini kazanmayı hakediyor?...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder