28 Eylül 2010 Salı

FREE ENES - ABD'de Tartışma Yaratan Türk

Amerika'da Kentucky'de oynaması daha önce Fenerbahçe Ülker'de profesyonel olarak oynadığı öne sürülerek engellenen Enes Kanter için giderek büyüyen ve bu sene Kentucy'den Sacramento Kings tarafından draft edilen DeMarcus Cousins'in de twitter hesabından katıldığı kampanyada 16 Dolara da üzerinde "Free Enes" yazılı t-shirtler bile satılıyor. Gerçi sadece Twitter'da basit bir "search" yaparak ne denli yankı bulduğunu da görebilirsiniz.

Konuyu özetlemek gerekirse; NCAA amatör bir organizasyon olarak profesyonel oyuncuları bünyesinde barındırmıyor. Enes Kanter'in daha önce Fenerbahçe Ülker'de forma giymesinden ziyade para alıp almadığı soruşturuluyor. Fenerbahçe Ülker (NCAA'in sorusu üzerine) gönderdiği bilgilerde Enes ve ailesi için 3 yılı aşkın bir süre konut sağlandığını bunun yanında yiyecek ve bir miktar cep harçlığı sağladıklarını, son yılında da aylık 6.500$ civarında maaş ödediğini belirtti. Detayları buradan bulabilirsiniz. Enes Kanter'in temsilcisi Max Ergul ise Fenerbahçe Ülker tarafından verilen para ve desteğin zaten A.B.D. 'de burs olarak verildiğini ve Enes'i profesyonel yapmayacağını savunuyor.

Bir başka polemik de orada bir bakıma Enes Kanter'in "temsilciliğini" yapan Max Ergul ile ilgili. Nedim Karakaş onu Enes'in menajeri, kendisi ise danışmanı olarak tanımlıyor. Max Ergul'un daha önce Ersan İlyasova'nın menajerliğini yaptığı iddialarına ise Ergul sadece tercümanlığını yaptığını belirtiyor.

"Kim haklı?" sorusunun cevabını vermek ise gerçekten çok zor. Bütün hukuki ve ekonomik boyutu bir kenara bırakırsak Fenerbahçe Ülker bu kadar yatırım yaptığı bir oyuncuyu bedavaya kaptırmanın sıkıntısını yaşıyor, Enes Kanter ve ailesi ise daha iyi bir gelecek için mücadele ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder