26 Nisan 2011 Salı

Parkelerde Bir İlk: İstifa Protestosuna Anons???


Dün akşam oynanan Galatasaray Cafe Crown - Beşiktaş Cola Turka Beko Basketbol Ligi karşılaşmasının başında yaşanan olaylar düşündürücüydü. Maç başlamadan önce Galatasaraylı taraftarların Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i protesto etmek amacıyla tribünlere astıkları "Birileri hakemlere bağlamış bel... Steps yapmadan oyna TURGAY DEMİREL" yazılı küfür içermeyen pankart güvenlik güçleri tarafından toplatıldı. İş bununla da kalmadı yine Galatasaray taraftarının "İstifa, istifa Turgay Demirel istifa" diye tezahürat yapmasının ardından hakemlerin anons yaptırması ile durum daha da tuhaflaştı. 

Önce acaba hakemler yabancı mı diye düşünmeden edemedik. Çünkü, futbolda sezon başında Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan "Dostluk Kupası" maçını yöneten Alman hakem Thorsten Kinhöfer'in bizim "maç adetlerimiz" karşısında yaşadığı şok ve panik aklımıza geldi. Hadi orada hakemin "Kardeşim Avrupa'da maç böyle yönetilir" diyerek bizi köşeye sıkıştırdığını ve haklı olduğunu kabul ettik diyelim. Dün yaşanan olayda ise Aytuğ Ekti, İsmail Aydın ve Fatih Arslanoğlu hakem üçlüsünün ve gözlemcilerin böyle bir savunma yapma hakkı da bulunmuyor. 

Burada konu Turgay Demirel'i beğenme beğenmeme, eleştirme meselesi değil. Ancak herhangi bir küfür, izdiham yaşanmadan yapılan bir protestonun -en iyi ihtimalle- bir işgüzarlıkla engellenmesi hiç de "şık" olmadı. Dediğimiz gibi mesele Turgay Demirel değil. Herhangi bir taraftar topluluğu hakemleri, rakip oyuncuları, hatta kendi başkanı ve oyuncularını protesto ettiği zaman artık salonda anons mu yaptırılacak? Yoksa herkese küfür serbest ama Turgay Demirel'e beyaz mendil sallamak bile yasak mı olacak. Bunun açıklaması elbette Federasyon'dan bekleniyor. Fakat dün akşam bu rezalete imza atan bir federasyonun açıklama yapmasını beklemek ise bizim "saflığımız" oluyor... 

  

3 yorum:

  1. Yaziniz cok guzel, ocin krasiva...

    YanıtlaSil
  2. Gerekeni yapmış diye düşünüyorum galatasaray taraftarı güzel yazı hocam ellerine saglık..

    YanıtlaSil