30 Eylül 2010 Perşembe

Antalya'nın Salon Sıkıntısı


Haber Basket Dergisi'nden: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediyespor oyuncularının önceki gün Atatürk Spor Salonu’nda antrenman yaptıkları sırada kapıların kilitlenmesi olayının sistemli hale getirilmesi durumunda, basketbol liginden çekilebileceklerini söyledi.
Akaydın, “Eğer böyle bir şey sistemli hale gelirse – ben bunun böyle olduğunu iddia etmiyorum – ligden çekilmeyi dahi düşünebiliriz. Şunu demek istiyorum: Bu sıkıntıyı, sistemli ve organize olarak, Antalya Büyükşehir Belediyesi takımına karşı yapılmış bir hareket olarak şu anda algılamak istemiyorum. Ama Antalya Belediyespor’a karşı bir tavır olduğu inancı içinde olursam ve bu tür bir spor etkinliğini sürdüremeyecek duruma düşersek, maçlarımızı da gidip Isparta’da oynayacak halimiz yok, o zaman Antalya Büyükşehir Belediyespor basketbol takımının ligden çekilmesi gündeme gelebilir. Bu konuda şiddetle ikna olmak gerekiyor. Olmuş değilim” dedi.

 

Bu olayda karşı GSGM'de bir açıklama yapmış:
Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin salon sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte Antalya kulübünün zor durumda bırakıldığı haberi üzerine bir açıklama yaptı. Kendilerine bağlı müdürlüğün salona giderek Antalya ekibiyle görüştüğünü belirten Yapsakaloğlu, “Polis eşliğinde takımın dışarı çıkarıldığı doğru değil. Bizim bu tip işleri yapmamız mümkün değil. Polisler normal prosedür gereği oraya gidiyor, yani bir müdahale söz konusu değil. Kimse merak etmesin Antalya takımı bizim de göz bebeğimiz. Onların başarılı olmasını çok isteriz. Bunun için salondan istedikleri gibi faydalanmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Sonuç olarak iki taraf da ılımlı yaklaşıyor konuya. Kavga gürültüye sürüklenmemesi umut verici. Yine de "prosedür gereği" de olsa salona polisle gidilmesi tuhaf biraz. Sorun hiç yaşanmadan da konuşularak çözülebilirdi. Gerçi sorunun başlangıcı Antalya Cup'a uznıyor. Hatırlarsanız Oyak Renault ve Konya Selçuk Üniversitesi arasında oynanacak turnuvanın ilk maçından önce yaşanan problemler nedeniyle organizasyon iptal noktasına gelmiş ancak yapılan görüşmeler sonucu yarım saat gecikmeyle maç başlayabilmişti. O günden "salon kilitleme"ye kadar uzanan süreçte hiç bir gelişme olmaması da düşündürücü. Sayın Yapsakaloğlu'nun ılımlı yaklaşımına karşılık Dünya Şampiyonası öncesi Antalya'da yapılacak salon için de benzer destek mesajları gündemdeyken bir anda Kayseri'ye kaydırılmıştı organizasyon. Bu yüzden demeçlerden ziyade icraatları beklemek daha uygun olacak gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder