22 Eylül 2010 Çarşamba

Antalya B.Ş.B. 70 - 67 Olin Edirne - Sonunda Olin'i İzledik...


Açıkçası sezonun en merak ettiğimiz takımı Olin Edirne'yi sonunda Antalya'da olmamın avantajını da kullanarak çıplak gözle izleme imkanı bulduk. İlk yarıyı 41 - 34 geride kapatan Antalya B.Ş.B. son çeyrekte maçın dengesini değiştirerek maçı 70 - 67 kazandı.
Ev sahibinden başlamak gerekirse çalkantılı bir açılış sürecinden sonra Ahmet Kandemir ile toparlanmaya başlamışlar. Patrick Christopher 22 sayıyla en göze batan yabancısı oldu Antalya ekibinin. Daha önce Karşıyaka ve Telekom altyapılarında görev alan 1990 doğumlu Erdinç Balto fazla süre almamasına karşılık oyunda olduğu son bölümlerde özellikle savunmada gösterdiği mücadeleyle ilerde kendinden bolca söz ettirecek bir oyuncu olduğunu gösterdi. Umarız ligde de gelişimi açısından yeterli süreyi bulabilir.
Barış Hersek ise geçen yıllara göre sorumluluk almaya başlamış. Bulduğu 17 sayının yanında savunmada da oldukça gayretliydi. Patlama yaptı yapacak derken 23 yaşına geldi. Bu sene sahaya ağırlığını koyması Antalya için çok önemli. Hem Downey, hem Gökper Gen'in tecrübe eksiklikleri nedeniyle ev sahibi ekibin sıkıntı yaşayabileceği bölgelerden biri oyun kurucu.
Mevsim normalleri sebebiyle Antalya teknik ekibinin "capri" şortlu tektip kıyafetleri ise güzel bir ayrıntıydı.

Olin Edirne özellikle Samardziski, Genevicius, Doliboa ve özellikle de son transferleri Seibutis ile bende merak uyandırmıştı. Hepsinin özgeçmişinde de çok ciddi takımlar var. Olin'in yaptığı seçimler genelde istikrarlı takım oyuncuları yönünde oldu. Yerli kadrosunu da Can Akın, Erdal Bibo, Ömer Ünver gibi tecrübeli isimlerle takviye ettiler. Yeni yükselmiş bir takım olarak düşmemekten ziyade daha yukarıda play-off mücadelesi verecek bir takım görünümündeler. (Trabzon'da aynı durumda değil mi diyeceksiniz ama Doğan Hakyemez sayesinde medyada M.P. Trabzonspor ile ilgili istemediğiniz kadar haber bulabiliyorsunuz bu da merakı öldürüyor haliyle.)
Gökhan Taştimur'un savunmaya ne kadar ağırlık verdiğini biliyoruz. Gerçi dün genel tutumundan uzakta, sakin bir havadaydı Taştimur. Yine de savunma hatalarını affetmedi. İlk yarıda memnun ikinci yarıda mutsuzdu. Bunu molalarda salonu çınlatırken anlamak pek zor olmadı.
Olin Edirne genelde maçı kontrolünde tutmak istedi. Zaten kontrolü kaçırıp hızlı hücumlara dönüldüğü anda Antalya hep cezayı kesti. Ligde de bu kontrolü ne kadar sağlayabilirler bilinmez ancak sete dayalı oynayacak ekipler için ciddi bir rakip olacakları şüphesiz. Ömer 15, Genevicius 13, Doliboa 10 sayıyla oynadı. Erdal Bibo ise kolundaki sakatlık sebebiyle fazla risk edilmedi ve sadece 1-2 dakika oyunda kaldı.

Sonuç olarak bunun bir hazırlık maçı olduğunu unutmamak gerek. Özellikle bu transfer sistemiyle ve ekonomik düzenlerle ne zaman ne olacağını bilemiyoruz. Bir bakıyorsunuz ilk sekiz mücadelesi yapıyorsunuz, bir bakıyorsunuz son maçta düşebiliyorsunuz. Hele bir lig başlasın da o zaman takımları daha net değerlendirebileceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder