24 Eylül 2010 Cuma

Iverson Çin'e gel...

Beşiktaş Basketbol Şubesinden sorumlu yönetici Şeref Yalçın'ın, Allen Iverson ya da aynı kalitede bir yabancı alımıyla ilgili açıklaması ilgi çekici ve heyecan verici. Daha önce Yunanistan Ligi Dominique Wilkins, Xavier McDaniels gibi oyuncuları izleme şansına erişmişti.
NBA kariyeri sona ermekte olan yıldız oyuncular, NBA'deki salary cap sorunu sebebiyle kendilerine önerilen yıllık düşük ücretlerin benzerlerini Avrupa'da kazanabiliyor. Bu yüzden kendisine Boston'un yıllık 1.3 milyon dolar teklifini reddeden Stephan Marbury kendisini Çin'in Shanxi Zhongyu Brave Dragons takımında bulmuştu. Bu sene de devam etmeyi düşündüğü söyleniyor.

Ancak uluslararası transfer dedikodu odakları, Çin'den yıllık 4 milyon dolar teklifi ''kültür farkı'' nedeniyle reddeden Iverson'ın, 2 milyon dolar teklif eden Beşiktaş ile Türkiye'yi tercih etmesini zor görüyorlar. Ayrıca Iverson'ın problemli mizacına rağmen yine de NBA'den teklif alacağı görüşü hakim.
Ülkemizde transfer dedikodusu çıkan her Brezilyalının Alex'i aradığını yazan spor basını doğru tahmin yürütüyorsa: Belki de Allen Iverson, Stephan Marbury'i arayıp sormuştur. ''Kesin gel Allen, biraz kalabalık burası ama sayı kralı oluruz beraber... Hem senin gideceğin kültür başkentinde sanat galerilerini basıyorlar, gel burda pirincin iyisini yiyelim...'' demiş midir o da?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder