7 Eylül 2010 Salı

FIBA 2010 Çeyrek Final Karşılaşması: Türkiye - Slovenya

Asıl turnuva şimdi başlıyor. Artık "abur cubur" takım kalmadı. Slovenya maçı şu ana kadar verdiğimiz en önemli sınav olacak. Yunanistan maçı neticede bir grup maçı olduğu için sonucu bu kadar önemli değildi.

Eskiden bizden daha zayıf takımlar karşısında aldığımız mağlubiyetler sebebiyle turnuvaların ilerleyen bölümlerinde ciddi sıkıntılar yaşardık. Bugün ise takımda gözlenen en önemli gelişme şu; kendinden zayıf rakiplerinin hepsini yenerek önce kendi üzerine düşeni yaptı 12 Dev Adam.

Kerem Tunçeri'nin ağrıları olduğu ama maçta oynayabileceği belirtildi. Ender oyunda uzun süre istikrar sağlamakta sıkıntı çektiği için Kerem'in performansı çok önemli. Yeteri kadar dakika alabilirse önemli bir sorunu aşmış oluruz. Barış Ermiş çok yetenekli ama teknik ekip onu kadroya çok geç dahil etti. Bu sebeple yeteri kadar taktik hazırlık dönemi geçiremedi.

Bu maçta geriye düşsek bile son dakikaya kadar disiplini elden bırakmadan, Murat Murathanoğlu tarafından ne kadar tahrik edilsek bile hakemlerle uğraşmadan, bu turnuvada ortaya koyduğumuz mücadelemizi sahaya yansıtırsak yarı final çok yakındır. Eğer Slovenya'yı geçersek Sırbistan - İspanya galibi ile karşılaşacağımızı da hatırlatalım. Ben böyle bir durumda Sırbistan ile oynayıp Yugoslavya rövanşını almayı istiyorum. Haydi hayırlısı diyelim...

Not: Tanjevic'e dokunan sihirli değnek bu maçta da etkisini kaybetmez umarız...   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder