30 Eylül 2010 Perşembe

Antalya'nın Salon Sıkıntısı


Haber Basket Dergisi'nden: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediyespor oyuncularının önceki gün Atatürk Spor Salonu’nda antrenman yaptıkları sırada kapıların kilitlenmesi olayının sistemli hale getirilmesi durumunda, basketbol liginden çekilebileceklerini söyledi.
Akaydın, “Eğer böyle bir şey sistemli hale gelirse – ben bunun böyle olduğunu iddia etmiyorum – ligden çekilmeyi dahi düşünebiliriz. Şunu demek istiyorum: Bu sıkıntıyı, sistemli ve organize olarak, Antalya Büyükşehir Belediyesi takımına karşı yapılmış bir hareket olarak şu anda algılamak istemiyorum. Ama Antalya Belediyespor’a karşı bir tavır olduğu inancı içinde olursam ve bu tür bir spor etkinliğini sürdüremeyecek duruma düşersek, maçlarımızı da gidip Isparta’da oynayacak halimiz yok, o zaman Antalya Büyükşehir Belediyespor basketbol takımının ligden çekilmesi gündeme gelebilir. Bu konuda şiddetle ikna olmak gerekiyor. Olmuş değilim” dedi.

 

Bu olayda karşı GSGM'de bir açıklama yapmış:
Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin salon sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte Antalya kulübünün zor durumda bırakıldığı haberi üzerine bir açıklama yaptı. Kendilerine bağlı müdürlüğün salona giderek Antalya ekibiyle görüştüğünü belirten Yapsakaloğlu, “Polis eşliğinde takımın dışarı çıkarıldığı doğru değil. Bizim bu tip işleri yapmamız mümkün değil. Polisler normal prosedür gereği oraya gidiyor, yani bir müdahale söz konusu değil. Kimse merak etmesin Antalya takımı bizim de göz bebeğimiz. Onların başarılı olmasını çok isteriz. Bunun için salondan istedikleri gibi faydalanmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Sonuç olarak iki taraf da ılımlı yaklaşıyor konuya. Kavga gürültüye sürüklenmemesi umut verici. Yine de "prosedür gereği" de olsa salona polisle gidilmesi tuhaf biraz. Sorun hiç yaşanmadan da konuşularak çözülebilirdi. Gerçi sorunun başlangıcı Antalya Cup'a uznıyor. Hatırlarsanız Oyak Renault ve Konya Selçuk Üniversitesi arasında oynanacak turnuvanın ilk maçından önce yaşanan problemler nedeniyle organizasyon iptal noktasına gelmiş ancak yapılan görüşmeler sonucu yarım saat gecikmeyle maç başlayabilmişti. O günden "salon kilitleme"ye kadar uzanan süreçte hiç bir gelişme olmaması da düşündürücü. Sayın Yapsakaloğlu'nun ılımlı yaklaşımına karşılık Dünya Şampiyonası öncesi Antalya'da yapılacak salon için de benzer destek mesajları gündemdeyken bir anda Kayseri'ye kaydırılmıştı organizasyon. Bu yüzden demeçlerden ziyade icraatları beklemek daha uygun olacak gibi.

Olympiakos 75-55 Banvit

Banvit TUBAD-Banvit hazırlık turnuvasında karşılaştığı Yunanistan'ın Olympiakos takımına 75-55 mağlup oldu.

Basketbolda Kulüpler Birliği Kuruluyor

İstanbul'da toplanan Beko Basketbol Ligi ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi kulüp başkan ve yöneticileri basketbolda kulüpler birliği kurulmasına karar verdi. Beşiktaş'ın bir süredir teklif olarak sunduğu konuya Aziz Yıldırım'da destek verince konu yeniden alevlendi. Çalışmalara başlanması için 8 kişilik bir heyet kurulmuş ve başına da Efes Pilsen'den Çetin Çeki getirilmiş. Bu girişim gerçekten basketbolu ileri götürmek için mi yoksa Dünya Şampiyonası ile birlikte yaşanan geçici bir heves mi yakında göreceğiz.
Tereddütümüzün sebebi bu olayda yer alan lokomotif kulüplerin (Fenerbahçe Ülker'i bu kapsamın dışında bırakmak daha doğru olabilir) genelde basketbolu futbolun arkasında ve marka değerini kaybetmemek için omuzlarında taşıdıkları bir yük olarak görüyorlar. Efes Pilsen'in ise geleceği hala belirsiz. Hal böyleyken Basketbol Kulüpler Birliği ne kadar sağlıklı çalışabilir bilmiyorum. Ama olmamasından iyidir diyelim...

29 Eylül 2010 Çarşamba

Leiden 65 - 87 Pinar Karsiyaka - Eurochallenge

Eurochallenge Cup ön eleme turunda Pıinar Karşıyaka Hollanda'nın Leiden Basketball takımını deplasmanda 87-65 mağlup etmeyi başardı. İstatistikler burada. Rövanş maçı 6 Ekim'de İzmir'de oynanacak.

Galatasaray CC 69-58 ST. Petersburg

Eurocup ön eleme ilk maçında Galatasaray Cafe Crown, Spartak ST Petersburg'u İstanbul'da 69-58 mağlup etti. İstatistikler burada. İkinci maç 6 Ekim'de Rusya'da oynanacak.

Olympiakos 77-63 Fenerbahçe

Fenerbahçe Ülker yedek ağırlıklı bir kadroyla yeraldığı BANVİT-TÜBAD hazırlık turnuvası maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımınna 77-63 kaybetti. Turnuvada Olympiakos bugün saat 20:00'de Banvit ile karşılaşacak.

DB Skyliners 61 - 68 Beşiktaş

Eurocup eleme ilk maçında Beşiktaş deplasmanda Deutsche Bank Skyliners'ı 68-61 mağlup ederek İstanbul'a avantajlı bir skorla dönüyor. İstatistikler burada. Rövanş maçı 6 Ekim'de İstanbul'da oynanacak.

Pınar Karşıyaka - Leiden Eurochallenge Cup Eleme Turu

Eurochallenge Cup eleme turunda Pınar Karşıyaka bu akşam saat 21:30'da Hollanda temsilcisi Leiden ile karşılaşacak.

Burak Bıyıktay Transfer Teklifini Doğruladı


Beşiktaş Cola Turka'nın baş antrenörü kulübün NBA yıldızı Allen Iverson'a bir teklif ilettiğini doğrulamış. Ayrıca Porto Riko'lu 2.22 lik dev P.J. Ramos ile ilgilendiklerini de ilave etmiş. İki oyuncunun da ligimize gelmesi halinde renk katacakları kesin. Iverson'ı anlatmaya bile gerek yok, Ramos ise dev cüssesiyle dikkat çekiyor. Oyuncu ülkemizde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda maç başına 10.4 sayı, 6.4 ribaund ve 0.8 asist ortalamalarını yakalamıştı. Şampiyonadaki diğer istatistikleri için de burayı tıklayabilirsiniz.   

Euroleague 2. Ön Eleme Turu

Euroleague'de ön eleme 2. turunda alınan sonuçlar:

Alba Berlin vs. Hemofarm 73-67
Spirou Basket vs. Unics 75-69
Le Mans vs. Asvel Basket 85-75
Budivelnik vs. BC Khimki 58-87

Rövanş maçları 1 Ekim Cuma günü oynanacak.

28 Eylül 2010 Salı

Antalya'da Basketbol Skandalı!

Haber Basket Dergisi'nden... Siyaset spora girmesin dedikçe hergün yeni bir haber okuyoruz. Antalya'da yaşanan salon sıkıntısının sonunda takım antreman yaparken "polis eşliğinde" ve GSGM gözetiminde salondan çıkartılmış. Haberin detayları burada.

Belediyelerin de profesyonel sporun ne kadar içinde olmaları ayrı bir tartışma konusu olabilir ama "Türk basketbolunu geliştireceğiz" naraları atarken basketbol takımlarına masa başı oyunlarıyla zarar vermek ne kadar ahlaki olabilir. Bu kararı alanlar o salonda Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Takımı'nın da antreman yaptığını biliyor mu? 

Dünya Şampiyonası öncesi diğer tüm şehirlerde ki salonlar için her türlü olanaklarını seferber edenler yine konu Antalya'ya gelince "Orayı Belediye yapsın" demiş ve hemen ardından Antalya'yı takvimden çıkartıp Kayseri'yi eklemişlerdi. Şimdi sıra mevcut salona geldi. Bu kadarına da insan pes diyor doğrusu...    

FREE ENES - ABD'de Tartışma Yaratan Türk

Amerika'da Kentucky'de oynaması daha önce Fenerbahçe Ülker'de profesyonel olarak oynadığı öne sürülerek engellenen Enes Kanter için giderek büyüyen ve bu sene Kentucy'den Sacramento Kings tarafından draft edilen DeMarcus Cousins'in de twitter hesabından katıldığı kampanyada 16 Dolara da üzerinde "Free Enes" yazılı t-shirtler bile satılıyor. Gerçi sadece Twitter'da basit bir "search" yaparak ne denli yankı bulduğunu da görebilirsiniz.

Konuyu özetlemek gerekirse; NCAA amatör bir organizasyon olarak profesyonel oyuncuları bünyesinde barındırmıyor. Enes Kanter'in daha önce Fenerbahçe Ülker'de forma giymesinden ziyade para alıp almadığı soruşturuluyor. Fenerbahçe Ülker (NCAA'in sorusu üzerine) gönderdiği bilgilerde Enes ve ailesi için 3 yılı aşkın bir süre konut sağlandığını bunun yanında yiyecek ve bir miktar cep harçlığı sağladıklarını, son yılında da aylık 6.500$ civarında maaş ödediğini belirtti. Detayları buradan bulabilirsiniz. Enes Kanter'in temsilcisi Max Ergul ise Fenerbahçe Ülker tarafından verilen para ve desteğin zaten A.B.D. 'de burs olarak verildiğini ve Enes'i profesyonel yapmayacağını savunuyor.

Bir başka polemik de orada bir bakıma Enes Kanter'in "temsilciliğini" yapan Max Ergul ile ilgili. Nedim Karakaş onu Enes'in menajeri, kendisi ise danışmanı olarak tanımlıyor. Max Ergul'un daha önce Ersan İlyasova'nın menajerliğini yaptığı iddialarına ise Ergul sadece tercümanlığını yaptığını belirtiyor.

"Kim haklı?" sorusunun cevabını vermek ise gerçekten çok zor. Bütün hukuki ve ekonomik boyutu bir kenara bırakırsak Fenerbahçe Ülker bu kadar yatırım yaptığı bir oyuncuyu bedavaya kaptırmanın sıkıntısını yaşıyor, Enes Kanter ve ailesi ise daha iyi bir gelecek için mücadele ediyor.

Olin Edirne 57 - 75 Olympiakos


Olin Edirne son hazırlık maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a 75-57 kaybetti. Olympiakos'da Panathinaikos'dan transfer edilen Spanoulis'de ilk defa forma giyerken Jamon Lucas ve Marko Keselj hafif sakatlıklarına önlem olarak forma giymemiş. Olin Edirne'de Seibutis 26 sayıyla oynarken Ginevicius 12 sayı kaydetmiş. Olympiakos'da ise Glyniadakis 20 sayı,Matt Nielsen 14 sayı ile karşılaşmayı tamamlamış. Maçla ilgili diğer fotoğraflar da burada.

Siena'dan sonra Olympiakos'a karşı da farklı kaybeden Olin için bu maçların skorlarından çok, edinilen tecrübe daha önemli. Bazı takımlar sezon öncesi hazırlık maçlarında rakip olarak "ne olur ne olmaz" diyerek bu kadar üst düzey takımlarla karşılaşmak istemezken Gökhan Taştimur'un daha cesurca hareket ettiğini ve "Hazırlık maçlarında sonuçlar önemli değil" sözünün ne kadar arkasında olduğunu da görmüş olduk. Umarız bu hazırlık dönemi onlar için faydalı geçmiştir. Olin Edirne'nin (skoru ne kadar düşük tutsalar da) bu senenin  en heyecan verici takımlardan biri olacağına dair inancımız tam...

27 Eylül 2010 Pazartesi

Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown'ın Avrupa Mesaileri Başlıyor...

Avrupa'daki temsilcilerimizden Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown Eurocup eleme turunda ilk maçlarına 29 Eylül Çarşamba günü çıkacaklar. Galatasaray Cafe Crown karşılaşmayı Abdi İpekçi'de daha önceden planlanan "Disney On Ice" gösterisi olduğu için Ayhan Şahenk'te oynayacak.


29 Eylül Eurocup Maç Programı:
Deutsche Bank vs. Besiktas CT (Saat 20:00)
Belgacom Liege vs. Hapoel Migdal
Lukoil Academic vs. Aris BSA
KK Zagreb vs. Gran Canaria
Entente Orleans vs. BC Azovmash
Galatasaray C. C. vs. BC Spartak SPB (Saat 20:00 - GSTV Canlı)
Apoel Nicosia vs. Benetton B. Bwin
Cedevita Zagreb vs. Dynamo M.

Rövanş karşılaşmaları 6 Ekim'de oynanacak.


Olur da Iverson Gelirse...

Allen Iverson'ın henüz nereye gideceği belli değil. Stephon Marbury'nin Twitter'dan yaptığı (AI come to CHINA baby. Let's make history again. This is the next chapter in the book that we will write.) baskılara rağmen Çin defteri şimdilik kapanmış gibi görünüyor. En azından Iverson NBA şansını sonuna kadar zorlayacak sanıyorum. Iverson'a kontrat sunmayı planlayan takımlar için New York Knicks, Charlotte Bobcats, New Jersey Nets, Miami Heat ve Cleveland Cavaliers'ın isimleri ön planda görünüyor. Taraftarlara sorulan "Iverson hangi takıma gidecek?" tarzı anketlerde ise açık ara Miami Heat işaretleniyor. Elbette bu transferin ciddiyetinden ziyade ankete katılanların tercihini gösteriyor. Menajeri Gary Moore ise henüz bir NBA takımından teklif almadıklarını ve bunu bir türlü anlayamadığını söylemişti. 
Atlantik ötesinde ihtimaller arasında henüz Beşiktaş Cola Turka'dan söz edilmiyor. Bu transferin sadece bir dedikodudan ibaret olmasından mıdır yoksa çok gizli yürütülmesinder midir bilemiyorum.
Olur da Iverson Türkiye'ye gelirse, bu transfer Türk basketbolunun popüleritesini inanılmaz ölçüde arttıracaktır. Hatta hafta sonları meşhur futbol programlarında Iverson'ın haftalık performansının da değerlendirileceğini tahmin edebiliyorum ve hemen aklıma Ahmet Çakar geliyor. Daha önce Shaquille O'Neal için yaptığı yorumlar hafızalardan silinmemişken, "Iverson da büyük oyuncu değil, nooldu Beşiktaş...nooldu Beşiktaş..." dediğini duyar gibiyim... 

25 Eylül 2010 Cumartesi

Evren Büker Resmen Galatasaray Cafe Crown'da...

Galatasaray Kulübü Evren Büker transferini resmi sitesinden şu şekilde duyurdu:
"Galatasaray Cafe Crown, geçen sezon da takımda bulunan şutör guard Evren Büker’le 3 yıllık anlaşmaya vardı. Yeni sezonda tekrar Galatasaray Cafe Crown formasıyla mücadele edecek olan Evren Büker'e başarılar dileriz."

24 Eylül 2010 Cuma

ReD FoXeS yerine Belarus olsaydı?



Yukarıda Türkiye'de bazı işgüzarlıklar sebebiyle bazı maçlarda "dinlendirilen" ReD FoXeS" dans grubunun 2010 Türkiye'deki ilk günlerinin videosu var. Teknik sıkıntılar sebebiyle videoyu görüntüleyemeyenler için link de burada (Link yenilendi!). Zaman zaman diğer günlerden de seçmeler yayınlayacağız.
Konuyu hatırlayınca ve Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda Belarus'u gördükten sonra aklımıza bir soru takıldı. Ya bu Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası Türkiye'de olsaydı ve Kadın Milli Basketbol Takımımız'da bu şampiyonada yer alıp yarı finalde veya finalde Belarus ile karşılaşacak olsa ne olurdu? Birileri çıkıp Belarus'a "Bugün büyüklerimiz maçı izlemeye gelecek, siz sahaya çıkmasanız daha iyi olur..." ya da "Hmmm bu şekil değilde eşofman ile oynamanız mümkün mü?" diye sorar mıydı? Belki sormazdı, ama aklından da geçmez miydi? Kim bilir...

"Video ekranı neden beyaz?" diye soranlar için not: Blogger video yükleme konusunda You Tube'un video oynatıcısı ile çalıştığı ve You Tube ülkemizde kısıtlandığı için, videoyu nereden yüklerseniz yükleyin, Türkiye'den giren ziyarteçilerde video görüntüleme konusunda problem meydana geliyor.

Banvit Euroleague'den Elendi - Yeni Hedef EuroCup

Le Mans vs. Banvit BK 78-66
Banvit son çeyrekte farkı 4 sayıya indirmesine karşılık üstüste iki hücumdan yararlanamayınca Le Mans'ı yakalayamadı ve Euroleague macerasına ilk turda veda etti.

Alba Berlin vs. Chorale Roanne 95-82 (Alba Berlin tur atladı)
KK Hemofarm vs. Hapoel Galil 77-86 (Hemofarm tur atladı)
Unics Kazan vs. GasTerra Flames 78-63 (Unics Kazan tur atladı)
CEZ Nymburk vs. Spirou Basket 73-71 (Spirou Basket tur atladı)
Asvel Basket vs. KK Buducnost 85-76 (Asvel Basket tur atladı)
BC Khimki Moscow Region vs. Pepsi Caserta 85-66 (Khimki tur atladı)
Budivelnik vs. Maroussi (Hükmen Budivelnik tur atladı)

Bu sonuçlarla Euroleague ikinci tur eşleşmeleri şu şekilde oldu:

Alba Berlin vs. KK Hemofarm Stada
Spirou Basket vs. Unics Kazan
Asvel Basket vs. Le Mans
Budivelnik vs. BC Khimki Moscow Region

Iverson Çin'e gel...

Beşiktaş Basketbol Şubesinden sorumlu yönetici Şeref Yalçın'ın, Allen Iverson ya da aynı kalitede bir yabancı alımıyla ilgili açıklaması ilgi çekici ve heyecan verici. Daha önce Yunanistan Ligi Dominique Wilkins, Xavier McDaniels gibi oyuncuları izleme şansına erişmişti.
NBA kariyeri sona ermekte olan yıldız oyuncular, NBA'deki salary cap sorunu sebebiyle kendilerine önerilen yıllık düşük ücretlerin benzerlerini Avrupa'da kazanabiliyor. Bu yüzden kendisine Boston'un yıllık 1.3 milyon dolar teklifini reddeden Stephan Marbury kendisini Çin'in Shanxi Zhongyu Brave Dragons takımında bulmuştu. Bu sene de devam etmeyi düşündüğü söyleniyor.

Ancak uluslararası transfer dedikodu odakları, Çin'den yıllık 4 milyon dolar teklifi ''kültür farkı'' nedeniyle reddeden Iverson'ın, 2 milyon dolar teklif eden Beşiktaş ile Türkiye'yi tercih etmesini zor görüyorlar. Ayrıca Iverson'ın problemli mizacına rağmen yine de NBA'den teklif alacağı görüşü hakim.
Ülkemizde transfer dedikodusu çıkan her Brezilyalının Alex'i aradığını yazan spor basını doğru tahmin yürütüyorsa: Belki de Allen Iverson, Stephan Marbury'i arayıp sormuştur. ''Kesin gel Allen, biraz kalabalık burası ama sayı kralı oluruz beraber... Hem senin gideceğin kültür başkentinde sanat galerilerini basıyorlar, gel burda pirincin iyisini yiyelim...'' demiş midir o da?

Belarus Kadın Basketbol Takımı Formaları



Yeni başlayan Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda Belarus takımının salonlara daha fazla erkek seyirci çekebilmek için yeni tasarlanmış bir forma ile mücadele edeceğini belirtmiştik. İşte o formalar Çin maçıyla görücüye çıktı.
Bu arada Avusturalya Kadın Basketbol Milli Takımı da bir süredir sahalarda görmeye alışık olmadığımız bir formayla mücadele ediyordu, onların da maçlara seyirci çekme açısından hakkını verelim.

Kıyafetlerden çok turnuva ile ilgilenenler de buradan resmi siteye ulaşabilirler. 

Allen Iverson Beşiktaş'a?...

Hürriyet gazetesinde İsmail Er'in haberini görünce önce hala uyanamadığımı düşündüm. "Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucuları arasında yer alan Allen Iverson’a transfer teklifinde bulunan siyah beyazlılar şimdi yanıt bekliyor. Cevap olumsuz olursa, en az onun kadar ünlü başka bir basketbolcu alınacak." diye başlıyor haber. Devamı da burada. Durum futbol transfer haberlerine mi döndü anlayamadan bir yorum yapamıyorum, yoksa hala uyanamadım mı?

Türk Basketbolunun Pota Altı

Dünya 2.si olan Milli takımımız için, Tanjevic'in sağlığı, yaşı dolan Hidayet, Ömer gibi yıldızlar, verilen primlerin dengesizliği ve sonraki turnuvalarda gösterilecek performanslar şimdilik soru işareti gibi görünmekte...

Ancak şu an Türk Milli Takımı'nın Pota Altı için çok önemli bir fırsat var. Ömer Aşık ve Semih Erden'in NBA performansları bizim için oldukça heyecan verici olacak.

Semih, Boston Celtics'te, Jermaine ve Shaquille O'Neal'ların vereceği ''eğitim''le şanslı olabilir ancak bu ikilinin ardında az dakika alacağından, hareketli ve atletik oyununun yanında orta mesafe şutunu da geliştirerek hem 5 hem de 4 alternatifi olmaya çalışacaktır. İyi ki Kendrick Perkins Şubat'a kadar sakat diyelim ama yine de bu sezon alacağı süre bu kadroda riskli görünmekte...

Ömer ise Chicago Bulls'ta kadro açısından daha şanslı. Joakim Noah'ın arkasında rakibi, hem kendisinden kısa, hem de pivot pozisyonunu tam özümseyemeyen bir Kurt Thomas olacak. Ancak yine de Ömer'in Chicago yöneticilerinin onu seçme sebebi olan öğrenme hırsı ve pota altı yeteneklerini fazlasıyla sergilemesi gerekecek.

NBA'de süre alabilen Semih ve Ömer bizim için çok önemli iki katkı demek. Bu iki oyuncumuza şimdiden başarılar diliyoruz. Her ikisi de maç başına en az 15'er dakika ortalamaya ulaşırsa, Türk Basketbolu'nun Pota Altı artık tek eksiği olan tecrübeye kavuşmuş olacaktır. Belki biz de birkaç sene sonra şampiyonalarda rakiplere pota altını dar eden bir ''İkiz Kuleler'' rutinine kavuşuruz...

Not: Oğuz Savaş'ın, yabancı istilasındaki ligimizin pota altını domine etmesi kendisine önemli bir görev olmuştur.

23 Eylül 2010 Perşembe

Evren Büker Galatasaray Cafe Crown'a mı?

Basket Dergisi'nde yer alan haberde Evren'in eski kulübü Galatasaray C.C. ile anlaştığı belirtilmiş. Lisans sorunu ile ilgili şöyle devam edilmiş;
"Türkiye Ligi’nde transfer sezonu kapandığı için Evren Büker’in bir lisans sorunu bulunuyor. Bunun çözümü için uğraşan Evren Büker’in menajeri ve avukatları, başarılı oyuncunun bölgesel ligden lisans çıkarılması için girişimlerini sürdürüyor. Buradan bir takımla 1 yıllık anlaşıp lisans çıkaracak olan Evren, daha sonra kiralık olarak Galatasaray Cafe Crown ile anlaşacak. Ardından sezon sonunda serbest kalacak olan Evren Büker, Sarı – Kırmızılılarla 3 yıllık sözleşmeye imza atacak. Transferin pazartesi günü tamamlanması bekleniyor."

22 Eylül 2010 Çarşamba

Antalya B.Ş.B. 70 - 67 Olin Edirne - Sonunda Olin'i İzledik...


Açıkçası sezonun en merak ettiğimiz takımı Olin Edirne'yi sonunda Antalya'da olmamın avantajını da kullanarak çıplak gözle izleme imkanı bulduk. İlk yarıyı 41 - 34 geride kapatan Antalya B.Ş.B. son çeyrekte maçın dengesini değiştirerek maçı 70 - 67 kazandı.
Ev sahibinden başlamak gerekirse çalkantılı bir açılış sürecinden sonra Ahmet Kandemir ile toparlanmaya başlamışlar. Patrick Christopher 22 sayıyla en göze batan yabancısı oldu Antalya ekibinin. Daha önce Karşıyaka ve Telekom altyapılarında görev alan 1990 doğumlu Erdinç Balto fazla süre almamasına karşılık oyunda olduğu son bölümlerde özellikle savunmada gösterdiği mücadeleyle ilerde kendinden bolca söz ettirecek bir oyuncu olduğunu gösterdi. Umarız ligde de gelişimi açısından yeterli süreyi bulabilir.
Barış Hersek ise geçen yıllara göre sorumluluk almaya başlamış. Bulduğu 17 sayının yanında savunmada da oldukça gayretliydi. Patlama yaptı yapacak derken 23 yaşına geldi. Bu sene sahaya ağırlığını koyması Antalya için çok önemli. Hem Downey, hem Gökper Gen'in tecrübe eksiklikleri nedeniyle ev sahibi ekibin sıkıntı yaşayabileceği bölgelerden biri oyun kurucu.
Mevsim normalleri sebebiyle Antalya teknik ekibinin "capri" şortlu tektip kıyafetleri ise güzel bir ayrıntıydı.

Olin Edirne özellikle Samardziski, Genevicius, Doliboa ve özellikle de son transferleri Seibutis ile bende merak uyandırmıştı. Hepsinin özgeçmişinde de çok ciddi takımlar var. Olin'in yaptığı seçimler genelde istikrarlı takım oyuncuları yönünde oldu. Yerli kadrosunu da Can Akın, Erdal Bibo, Ömer Ünver gibi tecrübeli isimlerle takviye ettiler. Yeni yükselmiş bir takım olarak düşmemekten ziyade daha yukarıda play-off mücadelesi verecek bir takım görünümündeler. (Trabzon'da aynı durumda değil mi diyeceksiniz ama Doğan Hakyemez sayesinde medyada M.P. Trabzonspor ile ilgili istemediğiniz kadar haber bulabiliyorsunuz bu da merakı öldürüyor haliyle.)
Gökhan Taştimur'un savunmaya ne kadar ağırlık verdiğini biliyoruz. Gerçi dün genel tutumundan uzakta, sakin bir havadaydı Taştimur. Yine de savunma hatalarını affetmedi. İlk yarıda memnun ikinci yarıda mutsuzdu. Bunu molalarda salonu çınlatırken anlamak pek zor olmadı.
Olin Edirne genelde maçı kontrolünde tutmak istedi. Zaten kontrolü kaçırıp hızlı hücumlara dönüldüğü anda Antalya hep cezayı kesti. Ligde de bu kontrolü ne kadar sağlayabilirler bilinmez ancak sete dayalı oynayacak ekipler için ciddi bir rakip olacakları şüphesiz. Ömer 15, Genevicius 13, Doliboa 10 sayıyla oynadı. Erdal Bibo ise kolundaki sakatlık sebebiyle fazla risk edilmedi ve sadece 1-2 dakika oyunda kaldı.

Sonuç olarak bunun bir hazırlık maçı olduğunu unutmamak gerek. Özellikle bu transfer sistemiyle ve ekonomik düzenlerle ne zaman ne olacağını bilemiyoruz. Bir bakıyorsunuz ilk sekiz mücadelesi yapıyorsunuz, bir bakıyorsunuz son maçta düşebiliyorsunuz. Hele bir lig başlasın da o zaman takımları daha net değerlendirebileceğiz...

Euroleague Ön Eleme Sonuçları

Dün Euroleague'de oynanan ön eleme maçlarının sonuçları şu şekilde:

Chorale Roanne vs. Alba Berlin : 86-79
Galil-Gilboa vs. Hemofarm : 84-97
GasTerra Flames vs. Unics : 72-84
Spirou vs. CEZ Nymburk : 79-68
Buducnost vs. Asvel Basket : 69-64
Banvit BK vs. Le Mans : 72-78
Pepsi Caserta vs. BC Khimki : 74-77

Rövanş maçları 24 Eylül Cuma günü oynanacak...

Banvit 72 - 78 Le Mans - Tur Rövanşa Kaldı...

Banvit Abdi İpekçi'de oynadığı Euroleague ön eleme ilk maçında Le Mans'a 78 - 72 mağlup olarak tur ümidini Fransa'da oynanacak maça bıraktı. Maç istatistiklerini burada bulabilirsiniz. Antonio Graves'in henüz maçın ilk çeyreğinde sakatlanması ise büyük şanssızlık oldu. Muhtemelen rövanş maçında oynayamayacak.

21 Eylül 2010 Salı

Dünya "Kadınlar" Basketbol Şampiyonası Başlıyor...

Erkeklerin ardından Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası da Çek Cumhuriyeti'nde başlıyor. Turnuva 23 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında oynanacak. Şampiyonanın resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Bu arada bizim periler malesef bu turnuvaya katılamadılar.

Merak edenler için Belarus Kadın Basketbol Takımı'nın geçen sene çektirdiği takvim fotoğrafları da burada. Ayrıca maçlara erkekleri daha fazla çekebilmek için Belarus'un farklı bir dizayna sahip formasıyla sahada yer alacağı konuşuluyor. O haber de burada.

20 Eylül 2010 Pazartesi

BASKETBANK.net

Yeni adresimizi almış bulunuyoruz... Artık http://www.basketbank.net/ adresinden de bu siteye ulaşabileceksiniz...

Evren Büker: Bitmeyen Transfer Dedikoduları

Evren Büker'in menajeri Engin Bayav, Evren’e gelen teklifleri açıklamış; “Şu anda dile getirildiği gibi Galatasaray Cafe Crown, Fenerbahçe Ülker ve Banvitspor’dan teklif yok. Beşiktaş Cola Turka ile Türk Telekom’un ilgisi mevcut. Aynı zamanda Avrupa’dan İtalya ve İspanya liglerinden bazı teklifler var. Evren yanlış bir karar vermek istemiyor. Trabzonspor oyuncularıyla federasyon kontratı yapmadığı için Evren istediği yere gidebilir”
Tabi menajerinin açıkladıkları resmi teklifler. Bazı takımların resmi teklif iletmeden, istenen ücret karşısında geri adım atması da normal. Ancak Evren'in kariyeri için dikkatli davranması ve problemsiz bir transfer gerçekleştirmesi gerekiyor. Aksi halde "problemli oyuncu" etiketi yiyerek kendisini hiç düşünmediği yerlerde de bulabilir. Bizden uyarması...  

Banvit'te Euroleague Heyecanı Yarın Başlıyor

Banvit'in Euroleague serüveni yarın saat 20:00'de evinde oynayacağı Le Mans karşılaşmasıyla başlıyor. Coach Orhun Ene ve oyun kurucu Barış Ermiş'in Milli Takım mesaileri sebebiyle takımla çalışmalara geç başlaması bir handikap olarak görülebilir ama Banvit'in Le Mans'ı eleyeceğine inancımız tam. Gerçi Le Mans'ı elese de Euroleague'e katılmak için önünde uzanan bol engelli yolu yanda görebilirsiniz. Banvit'e bu maratonda şimdiden başarılar diliyoruz... 

19 Eylül 2010 Pazar

Evren Büker Banvit'e mi?

Evren Büker ile ilgili son dedikodu bu sene Euroleague ön elemesine katılacak olan Banvit ile görüştüğü yönünde. Anladığımız kadarıyla Evren için menajerler takım bulmak için büyük çaba harcıyorlar ve herkesle görüşüyorlar. Ancak Evren'in yıllık istediği ücret 700 bin TL civarında olunca müşteri de bulmak kolay olmuyor haliyle. Durumu izleyip göreceğiz...
by Mobile

Seibutis Türkiye'de

Renaldas Seibutis resmen anlaştığı Olin Edirne'nin Antalya kampına katıldı. Yarından itibaren antremanlara başlayacak olan Seibutis ile ilgili Salı günü Antalya B.Ş.B. ile oynanacak hazırlık maçında çıplak gözle izledikten sonra daha net bilgi verebileceğiz.
by Mobile

17 Eylül 2010 Cuma

12 Dev Adam Dünya Sıralamasında 6.'lığa Yükseldi

Basketbol Milli Takım'ımız Dünya Şampiyonası ardından FIBA tarafından güncellenen sıralamada 18. sıradan 6. sıraya yükseldi.

1. ABD
2. İspanya
3. Arjantin
4. Yunanistan
5. Litvanya
6. Türkiye

Tüm sıralama için burayı tıklayabilirsiniz.

Galatasaray Cafe Crown ULEB Eurocup'ta

Eurocup resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Galatasaray Cafe Crown, Yunan takımı Maroussi BC'nin Euroleague ve Eurocup için gerekli dökümanları göndermemesi sebebiyle Eurocup'a katılmaya hak kazandı.
Maroussi BC için önce Euroleague yönetimi açıklama yapmıştı ve Yunanistan Ligi için de gerekli belgelerin halen verilmediği belirtilmişti açıklamada. Bu duruma göre Maroussi BC yerine PAOK Eurocup gruplara direk olarak katılacak ve Galatasaray Cafe Crown da PAOK'un yerine Eurocup ön elemesinde Spartak St. Petersburg ile karşılaşacak. Maçlar 29 Eylül ve 6 Ekim tarihlerinde oynanacak.
Bu durumda Hakan Köseoğlu'nun finansal sıkıntılar yaşayan Maroussi ile anlaştığı dedikoduları da rafa kalkmış oldu. Hakan Köseoğlu için ismi geçen kulüpler PAOK ve Medical Park Trabzonspor.

Evren Büker Medical Park Trabzonspor'dan Ayrıldı

Medical Park Trabzonspor'a gelirken miktarı hakkında çok spekülasyonlar yapılan o meşhur ücretini alamadığı için Evren Büker sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmiş. Kulübün Genel Menajeri Doğan Hakyemez'in “Evren Büker artık kulübün kapısından içeri giremez. Her kulüpte ödemelerde ufak tefek aksamalar olur. Kendisi önce bize gelip konuşmalıydı. Sorunu çözerdik ama o kimseye haber vermeden ihbarname çekti ve kamptan ayrıldı” açıklaması yayınlandı gazetelerde. Bu "her kulüpte olur" dediği maddi sıkıntıların sonucunda Kepez Belediyesi'nin geçen sezon nasıl bir yola sürüklediği henüz unutulmadı. Çok benzer bir tablo olduğu açık. Umarım Doğan Hakyemez'in bahsettiği gibi "ufak tefek" bir sıkıntıdır ve kulüpte yaprak dökümüne neden olmaz. Yoksa Medical Park da sponsor olduğu bir kulüpte bu tip maddi aksaklıklardan bahsedilmesini istemez diye düşünüyorum. Onlar da "reklamın iyisi kötüsü olmaz" derlerse başka tabi...

Seibutis Olin'e...

Edirne ekibinin Genel Menejeri Serdar Yiğitsoy açıklamış Seibutis ile 1 yıllığına anlaştıklarını. Seibutis geçen sezon ACB'de Bilbao takımındaydı ve Dünya Şampiyonası'nda da forma giydi. İlgilenenler buraya tıklayarak Renaldas Seibutis'in turnuvadaki istatistiklerine göz atabilirler.
Özellikle lige yeni çıkmış bir ekip olarak yabancı oyunculara uzun kontratlar imzalatmaları çok zor ama Olin için önemli bir transfer. Ancak henüz resmi sözleşmenin imzalanmadığını hatırlatalım.

16 Eylül 2010 Perşembe

Yasaklı Dansçı Kızlar...

Federasyon Yunanistan ve Rusya maçlarında dansçı kızların sahaya çıkarılmamasıyla ilgili FIBA'dan ceza geldiği iddialarını yalanladı. Peki ceza almamak bu işgüzarlığı örter mi?

Red Foxes dans ekibinin direktörü Elena Rozhkova “Türkiye’ye gelmeden önce ‘Ramazan ayı var, dikkatli giyinin’ şeklinde talimat geldi. Şampiyona öncesi yerel organizasyon komitesi bizi uyardı ve şampiyonada uzun tayt giyme kararı aldık. Başbakan’ın izlediği Türkiye-Rusya maçında gösteri yapamadık. Tam nedenini öğrenemedim, ama Başbakan geleceği için sahaya çıkmadığımızı biliyorum. Bu durumu 3 hafta öncesinde rehberimizden öğrenmiştik” demişti.


Federasyon ise ceza ile ilgili basın açıklamasında dansçıların sahaya çıkarılmamalarının sebebini şu şekilde açıklıyor:
"Gruptaki sıralamanın büyük ölçüde belirleneceği ve takımımızın elde edeceği başarılı sonuçların sıçrama noktası olmaları açısından hayati önem taşıyan Rusya ve Yunanistan müsabakalarında; seyirci konsantrasyonunun bozulmaması ve taraftarlarımızın takımımıza verdikleri önemli desteğin sekteye uğramaması adına Federasyonumuz, FIBA’ya bilgi vermek kaydıyla, dans ve gösteri ekiplerinin söz konusu müsabakalarda sahne almamasını sağlamıştır." (Tüm basın açıklaması için burayı tıklayın)

Sonuç olarak dansçı kızların sahne almamasını sağlayan Federasyon, bu netleşti. Ancak Federasyon bunu Başbakan ve bakanların maça gelmesi sebebiyle mi yoksa seyircilerin konsantrasyonunu bozmamak için mi verdi bence hala net değil.

Ben bu konuda yorumu size bırakıyorum. Tek bildiğim Dünya basınında ikinciliğimizin hemen ardından gelen haberin dansçı kızların sahaya çıkarılmaması olduğu...

Not: Resimleri de koyduk ama umarım konsantrasyonunuz bozulmamıştır...

Şampiyonadan Lige…

Hepimiz için müthiş bir anı olacak bu basketbol şampiyonası. Çocuklarımıza, HATTA torunlarımıza kesinlikle GURURLA, kahkahayla ama belki de biraz utanarak anlatacağız tecrübe ettiklerimizi. Apar topar hazırlanan salonlarıyla, çifte zafer temennilerinin yüz kızartıcı motivasyonuyla, insanların kendi kafalarındaki kırmızı tilkileri sahadakilerle aynı yere koyması komedisiyle ve tabiî ki Türk olma gururunu iliklerimize kadar bize hissettiren ve bunun için ne kadar sevgi sözcüğü sıralasak yetersiz olacak 12 “maddi manevi destek bekleyen” DEV ADAM’ ıyla harika bir anı defterini koyduk cebimize. Sonuçta kim ne derse desin (ben de dahil) şu anda dünyanın en iyi 2. Basketbol ülkesiyiz; ve bu onurla 2010-2011 sezonu perdesini Türkiye Kupası maçlarıyla açıyoruz. Bu sezon Türkiye ligi, oyuncuları, antrenörleri ve takım organizasyonu ile belki de son yılların en “değerli” ligi olacak gibi gözükmekte. Takımların milyon dolar civarında iddia gelirleri beklentisi, hemen hemen tüm Avrupa’da liglerin mali konudaki düşüşleri bu sezon ligimize önemli profillere sahip çokça yabancı oyuncu gelmesini sağladı. Bunun yanına bir de 2009-2010 sezonunun kalite düşüklüğünün yarattığı açlık ve dünya 2.liği etiketi eklenince, başından sonuna yüksek beklentilerimizi karşılamaya aday bir lig çıkıyor karşımıza. Efes Pilsen ve Fenerbahçe arasında ve ondan da önce Efes Pilsen ve Ülkerspor arasındaki kör dövüşü bu sene olmayacak gibi görünüyor. Galatasaray ve Banvit bu iki takımın gözlerini açma konusundaki en önemli adaylar. Tabi şu anda bu takımlar içinde en büyük avantajı olan Galatasaray gibi görünmekte. Diğer 3 takım da milli takımlarından oyuncularının ve hatta antrenörlerinin gelmesini bekliyorlar. Türkiye kupası da daha tam hazır olmayan bu 3 takım için hazırlık periyodunun önemli bir parçası olacaktır.


Çok fazla teknik konulara girmeden şu saha çizgilerindeki değişikliklerden de bahsetmek gerek aslında. 3 sayı çizgisinin geriye çekilmesi, boyalı alanın şeklinin değişerek tam dikdörtgen olması (toplam alan aynı kalıyor aslında) ve savunma yayının boyalı alana eklenmesi hem oyuncuların bireysel alışkanlıklarını hem de tüm takımların hücum ve savunma organizasyonlarını etkileyecektir. Bu Dünya Şampiyonası'nda çokça gördüğümüz değişik alan savunmalarının (ki milli takımımız da bunu çok başarılı bir şekilde birçok maçta kullandı) bir silah olarak tekrar gündeme gelmesini sağlayacaktır. Bu çeşitlilik basketbolu kesinlikle daha lezzetli kılacak.

Şimdiden herkese iyi seyirler…

Yazan: "Insider"

15 Eylül 2010 Çarşamba

Türkiye Kupası Grupları

Karşılaşmalar A ve D gruplarında 10-12 Ekim tarihleri arasında, B ve C gruplarında ise 9-11 Ekim tarihleri arasında oynanacak.
    
A GRUBU (Balıkesir)

Mersin BŞB
Aliağa Petkim
Erdemirspor
Banvit

B GRUBU (Ordu)

Pınar Karşıyaka
Edirne Olin Gençlik
Efes Pilsen
Antalya BŞB

C GRUBU (Gaziantep)
Fenerbahçe Ülker
Tofaş
Medical Park Trabzonspor
Bornova Belediyesi

D GRUBU (Antalya)
Galatasaray Cafe Crown
Türk Telekom
Oyak Renault
Beşiktaş Cola Turka

14 Eylül 2010 Salı

Maddi Manevi?

Kaptan Hidayet, Fransa maçından sonra yaptığı sempatik(!) ''Bu takım maddi manevi herşeyi hakediyor'' açıklamasıyla, sporu futbol zanneden bu ülkede herkesin hak vereceği bir noktaya parmak basıyor. Futbol oyuncularına sınırsız primler ve ödüller dağıtan devlet, ülkemizde oynanan ve takım sporlarında aldığımız en yüksek dereceye yol alan millilerimize neden aynı muamaleyi yapmıyor diye biz de kendi kendimize soruyoruz.

Ertesi gün Sırbistan maçı son nefeste kazanılmış ve Hidayet yine ''Söyleyeyim mi? Maddi manevi...'' gibi tüm takımın düşünce yapısının bu yönde olduğunu ima eden bir röportaj veriyor. Biz bu kez, acaba takım maçtan bir gün önce Teodosic'e nasıl önlem alacağını, rakibin taktik yapısını değil, ''Kaç para alırız acaba?'' yı mı düşünüyor diye şüpheleniyoruz. Ama sonra çocukların bütün turnuva süren muhteşem performansının yarı finalde düşmesini buna değil, final stresine bağlıyoruz. Zaten o gün de onlara kişi başı 1,5 milyon TL ve 1'er daire sözü geliyor. Altın olursa da sürprizlerin artacağı söyleniyor. Biz de çocukların hakkı verilecek diyoruz.

İki gün sonra Dünya 2.si olan takımımız Başbakan'ın makamında ve yine aynı Hidayet ''Maddiyat bizim için ikinci planda olmuştur ama desteklerin de gelmesini bekliyoruz.'' diyor. Artık bir dakika diyoruz. ''Maddi manevi'' kelimesi geçtiğinden beri bu takımın performansının düştüğünü görmüyor muyuz? Bu kadar başarılı bir turnuvanın ardından, ''ödül isteği'' böylesine dayatılınca, üstelik vadedilen ödüller (para, ev, altınlar, reklam paraları) bu ülkede herhangi bir vatandaşa süper loto diye dağıtılandan fazlaysa, artık biraz kulak tırmalıyor.

Sonuç olarak diyoruz ki;
1- Devlet ödül yönetmeliğini yeniden düzenlemeli. Bizleri bir bayrak etrafında sarmaş dolaş dans ettiren başarılı sporcular en büyük ödüllerle taçlanmalı, MADDİ MANEVİ en yüksek şekilde desteklenmeli.
2- Ancak sporcular da MİLLİ forma için ''Para verin oynayalım'' gibi bir tavır sergilememeli. Yılda 50 milyon dolar kazanan gözbebeği kaptanımızın parada gözü olmadığını biliyoruz. Genç oyuncuları motive etmek için yaptığı bu sempatikliği keşke TV ekranında değil, Turgay Demirel'in kulağına yapsaydı.
3- Ne olursa olsun 12 altın çocuğumuzu kucaklıyoruz.

Basketbol Federasyonu'nu Bekleyen Problemler

Dünya Şampiyonası'ndan anlımızın akıyla çıktık diyebiliriz. Hem oyun hem organizasyon olarak. Sayın Turgay Demirel'in bazı siyasi manevraları dışında kazasız belasız atlattı Türkiye bu büyük turnuvayı. Tekrar kendi ligimize dönüyoruz. Federasyon'un el atması gereken iki önemli konu var masada.

Birincisi "devşirme" durumları. Yaşanan Emir Preldzic olayından sonra hemen sıraya giren M.P. Trabzonspor Michael Wright için, Olin Edirne David Lee Dixon için (ancak Dixon bir Türk kızı ile evlendiği için durumu biraz daha farklı...) ve Galatasaray C.C. de Preston Shumpert için çalışmalarını sürdürüyor haklı olarak. "Haklı olarak" derken yanlış anlaşılmasın. Yönetmelik bu hakkı tanıdığı için böyle söylüyorum yoksa daha önce de belirttiğimiz gibi bu şekilde devam ederse 2-3 sene içinde tüm takımlar bu hakkını kullanancak ve 16 takımda 16 tane Türk vatandaşlığına geçmiş (ağırlıklı olarak ABD asıllı) oyuncu ortaya çıkacak. Bu da ligde 16 tane takımlarında ilk beş oynayabilecek Türk oyuncunun kenarda oturması, kenarda oturan 16 oyuncunun da kadro dışı kalması demek. Bunun Türk basketbolunun gelişmesi ile ilgili nasıl bir fayda sağlayabileceğini anlamış değilim. Zaten Türk oyuncular Avrupa kupalarında çok az süre bulabilirken kendi liglerinde de yeterli süre bulamayacak. Bunun küçük ama bir tek faydası olabilir. Türk oyuncuların yurtdışına gitmeye başlaması. İleride Türk basketbolu denince aklımıza sadece 12 kişi gelmemesi için başka çare de olmayacak.

İkinci konu ise "Efes Pilsen"in durumu. Konuyu hatırlatmak adına özetlersek Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK)'nun yeni yönetmelik taslağında alkollü içki markalarının reklamına ve sponsorluğuna yasak getiriliyor. Efes Pilsen'in B planı hazır. "Burada olamazsak örneğin -Efes Pilsen Partizan- oluruz" diyerek nasıl bir yol izleyeceklerini gösterdiler. Bu açıklama sonrası Beşiktaş, Galatasaray, Telekom, Banvit gibi kulüpler boşalacak Euroleague kontenjanı için gizliden heveslenmiş olabilirler ancak Türkiye'nin Efes Pilsen gibi bir kulübü kaybetmesi ne şartla olursa olsun kabullenilemez. Efes Pilsen'den gelen ikinci açıklama ise bize de biraz garip geldi. Kulübün isminden "Pilsen"i (Pilsen: alt fermantasyon birası) çıkartıp "Efes" ismiyle kulübü devam ettirebileceklerini pazarlık masasına koydular. Muhtemelen de bu çözüm üzerinde anlaşılacak gibi görünüyor. Biz de biraz "saf" olduğumuz için "Efes" ismini duyduğumuzda aklımıza bira değil antik harabeler gelecek herhalde(!). Her konuda yapıldığı gibi kaçak ve günlük çözümler üretileceğine, bu sefer doğrusu yapılsa da yönetmelikte bazı değişikliklere gidilse daha uygun olmaz mı? Gerçi deveye de sormuşlar "Neren eğri?" diye...             

12 Eylül 2010 Pazar

FIBA 2010 ÖDÜLLERİ ve SIRALAMASI

Turnuvanın sıralaması, en iyi beşi ve en değerli oyuncusu da belli oldu.

En İyi Beş: Milos Teodosic (Sırbistan), Hidayet Türkoğlu (Türkiye), Kevin Durant (A.B.D.), Linas Kleiza (Litvanya), Luis Scola (Arjantin)

En Değerli Oyuncu: Kevin Durant (A.B.D.)

FIBA 2010 DÜNYA ŞAMPİYONASI SIRALAMASI
01. A.B.D. (2012 Londra Olimpiyatları'na direk katılma hakkını kazandı)
02. TÜRKİYE
03. Litvanya
04. Sırbistan
05. Arjantin
06. İspanya
07. Rusya
08. Slovenya
09. Brezilya
10. Avusturalya
11. Yunanistan
12. Y. Zelanda
13. Fransa
14. Hırvatistan
15. Angola
16. Çin
17. Almanya
18. Porto Riko
19. İran
20. Lübnan
21. Fildişi Sahilleri
22. Kanada
23. Ürdün
24. Tunus

TÜRKİYE 64 - 81 A.B.D. - Türkiye Dünya 2.'si...

12 Dev Adam finalde kaybederek Şampiyon A.B.D.'nin ardından Dünya 2.'si oldu. Teşekkürler 12 Dev Adam, teşekkürler Tanjevic, bize bu keyfi yaşattığınız için...
Maç istatistikleri için burayı tıklayabilirsiniz...

TÜRKİYE   64 - 81   A.B.D.

Litvanya Dünya 3.'sü Oldu...

Litvanya Kleiza'nın 33 sayı ile ağırlığını koyduğu maçta Sırbistan'ı 99-88 yenerek Dünya 3.'lüğünü elde etti. Sırbistan ise turnuvayı 4. olarak kapattı.

İspanya'yı 86 - 81 yenen Arjantin 5. oldu...

İspanya'yı 86 - 81 mağlup eden Arjantin turnuvayı 5. olarak kapattı. Şampiyonluğun favorilerinden İspanya ise 6. oldu. Arjantin'de Delfino 27 sayı, Scola 22 sayı 11 ribaund, Prigioni ise 17 sayı 7 asist 5 ribaund ile takımlarına katkı yaparken Rudy Fernandez'in 31 sayısı ve Marc Gasol'un 16 sayı 10 ribaundu İspanya'ya yeterli olmadı.

Maçın detaylı istatistikleri için burayı tıklayabilirsiniz.

Utanmadan Söylüyorum; Başarıda En Büyük Pay Tanjevic'indir...

Evet, turnuva öncesi hatta 4-5 senedir Tanjevic eleştirildi. Ben de eleştirdim. Ama Tanjevic'in bugün geldiği noktada söylenebilecek bir şey yok. Şimdi de utanmadan söylüyorum; Bu başarıda en büyük pay Tanjevic'indir...

Tanjevic'in en çok eleştirildiği konuları hatırlatalım;

1) "Rotasyon saplantısı yüzünden iyi oynayan oyuncuları bile değiştiriyor, takım düzen tutmuyor..."
Bu turnuvada her maç içinde liderliğe soyunan oyuncuları kenara erken almadı, sorumluluk almalarına izin verdi. Bu sayede her maç başka bir kahraman çıkardık. Hidayet, Ersan, Sinan, Ender, Semih, Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm ayrı ayrı maçlarda sahneye çıktılar ve takımı sırtladılar.

2) "Takımın tıkandığı, zorlandığı anlarda mola almıyor..."
Yine bu turnuvada rakibin farkı kapattığı, geri düştüğümüz, moral düşüş yaşadığımız her anda mola alarak oyundan düşmemizi engelledi.

3) "Oyuna müdahele etmiyor, hep aynı oyunlar üzerinde ısrar ediyor..."
Belki de en önemlisi buydu. "Ben sevmesem de bu alan savunmasına devam edebiliriz" diyerek egosuna yenilmediğini gösterdi. Rahatsızlığı ortaya çıktıktan sonra Fenerbahçe Ülker'de final serisinde takımı Ertuğrul Erdoğan'a teslim etmesi, arkasında durması, ona maç içinde karışmaması da, bu turnuvada kendisinin de itiraf ettiği gibi yardımcılarının ortaya çıkardığı alan savunmasına karşı olmasına rağmen uygulaması nadir görülen bir erdemdir. Takıma faydalı olduğunu farkettiği konulara karşı çıkmadı ve takımın enerjisinin önünde durmadı.

4) "Oyuncu seçimleri. Kaya Peker, Mehmet Okur'u kadroya almıyor. Bir jenerasyonu heba ediyor..."
Kerem Tunçeri'yi Real Madrid'de oynadığı dönemde bile kadroya almazken, belki eleştirileri, belki yardımcılarını ama mutlaka birilerini dinleyerek Kerem'i kadroya aldı. Engin Atsür'ün şanssız sakatlığı meydana gelmeseydi Kerem Tunçeri bu kadar süre alabilir miydi bilemiyorum. Kaya Peker, Mehmet Okur gibi oyuncuların yerine çağrılan oyuncular ise ortaya koydukları performansla bu eleştirilerin önünü kesmiş oldular zaten. Yani bu konuda da eğrisi doğrusunu buldu diyebiliriz... 

Sonuç olarak bu eleştirilerin tamamına geçtiğimiz senelerde harfi harfine katılmış biri olarak bugün "İrlandalı" yaftası da yemiş biri olarak utanmadan şunu söyleyebilirim; Bu başarıda oyuncuların, yardımcıların, seyircinin herkesin payı vardır ama en büyük pay 6 sene sonunda egosunu yenebilmiş olan Bogdan Tanjevic'indir...

11 Eylül 2010 Cumartesi

TÜRKİYE 83 - 82 Sırbistan Maç İstatistikleri

TÜRKİYE  83 - 82 SIRBİSTAN

Finaldeyiz, Altın İstiyoruz...

Türkiye    2S-18/34(53%) 3S-9/23(39%) SA-20/33(61%) TÇ-10 TK-10 Rib-33 Ast-10
Sırbistan   2S-14/28(50%) 3S-12/29(41%) SA-18/24(75%) TÇ-5 TK-14 Rib-36 Ast-17


TÜRKİYE

4 Cenk Akyol
5 Sinan Güler 3 Sayı 1 Ast 2 Rib
6 Barış Ermiş
7 Ömer Onan 14 Sayı 4 Rib
8 Ersan İlyasova 6 Sayı 4 Rib
9 Semih Erden 9 Sayı 2 Ast 3 Rib
10 Kerem Tunçeri 12 Sayı 5 Ast 3 Rib
11 Oğuz Savaş
12 Kerem Gönlüm 6 Sayı 4 Rib
13 Ender Arslan 12 Sayı 1 Ast
14 Ömer Aşık 5 Sayı 1 Ast 7 Rib
15 Hidayet Türkoğlu 16 Sayı 2 Rib

SIRBİSTAN
4 Milos Teodosic 13 Sayı 11 Ast 6 Rib
5 Milenko Tepic 5 Sayı 3 Rib
6 Aleksandar Rasic 2 Sayı 2 Ast
7 Ivan Paunic
8 Nemanja Bjelica 2 Sayı 1 Rib
9 Stefan Markovic 2 Sayı 2 Ast 2 Rib
10 Dusko Savanovic 15 Sayı 1 Ast
11 Marko Keselj 18 Sayı 7 Rib
12 Nenad Krstic 15 Sayı 1 Ast 7 Rib
13 Kosta Perovic 2 Sayı 5 Rib
14 Novica Velickovic 8 Sayı 2 Rib
15 Milan Macvan

İlk Finalist A.B.D.

A.B.D. ilk yarı final karşılaşmasında Litvanya'yı 89 - 74 yenerek ismini finale yazdıran ilk takım oldu...

Bekle bizi Amerika, Türkler uçuyoooorrrr!

Rusya (7.) 83 - 78 Slovenya (8.)

Rusya Slovenya'yı 83-78 yenerek turnuvayı 7. olarak bitirdi. Bu mağlubiyetle Slovenya'da Türkiye turunu 8. sırada kapatmış oldu...

FIBA Turkey 2010 5.lik - 8.lik Klasmanı

Dünya 5.liği için yapılan klasman maçlarında, İspanya Slovenya'yı 97-80, Arjantin ise Rusya'yı 73-61 yendi.

7.lik 8.lik Maçı Slovenya - Rusya (11 Eylül Cumartesi, 15:00)
5.lik 6.lık Maçı: İspanya - Arjantin (12 Eylül Pazar, 15:00)
   

9 Eylül 2010 Perşembe

Son Yarı Finalist Litvanya

Litvanya, Arjantin'i 104 - 85 yenerek yarı finale ismini yazdıran son takım oldu.
Böylece yarı final eşleşmeleri şu şekilde gerçekleşti.

Türkiye - Sırbistan
A.B.D. - Litvanya

Bu tablo bile yeterince gurur verici ama neden "Final" olmasın diyoruz. Sırbistan'ı yenecek gücümüz var. İşler değil "iyi", "normal" bile gitse finale ismimizi yazdırırız. Şu aşamada en önemli konu Sırbistan'ın maçta tansiyonu yükselteceğini bilerek oyuncuları kafa olarak hazırlamak. Sakin kalmak ama mücadele gücünü kaybetmemek finalin şifresi olacak gibi görünüyor. Bu şifreyi bugüne kadar fazla başaramadık ama bu takım bunun da üstesinden gelecektir.
Cumartesi akşamı şölen İstanbul'dan tün Türkiye'ye yayılsın...
TÜRKLER UÇUYORRR...HOPPAAAAAAAA!!!

A.B.D. Yarı Finalde...

A.B.D. beklemediği kadar zorlandığı karşılaşmada Rusya'yı 89 - 79 yenerek yarı finale yükseldi. Amerika'da Kevin Durant 33 sayıyla maça ağırlığını koyarken Rusya'da Sergey Bykov 17 sayı kaydetti. Turnuvanın belki de en büyük hayal kırıklığı olan Anton Ponkrashov sadece serbest atışlardan üçsayı kaydetti. Ponkrashov maç esnasında kullandığı 6 şutta hiç isabet bulamazken, 4 asist ve 3 ribaundla maçı tamamladı.

8 Eylül 2010 Çarşamba

Türkiye 95 - 68 Slovenya Yarı Finaldeyiz...

Çeyrek final karşılaşmasında Slovenya'yı 27 sayılık inanılmaz bir farkla yenerek yarı finalde Sırbistan ile eşleştik...

Türkiye       95 - 68        Slovenya

Takım İstatistikleri:
22/31 (71%)  2-Sayı
10/17 (59%)  3-Sayı
21/32 (66%)  Serbest Atış
8 Top çalma
31 Ribaund
24 Asist

Oyuncu İstatistikleri:

Cenk Akyol  2 Sayı
Sinan Güler  12 Sayı 2 Ribaund
Barış Ermiş  1 Asist
Ömer Onan  10 Sayı  2 Asist
Ersan İlyasova  19 Sayı  5 Ribaund 1 Asist
Semih Erden  6 Sayı  5 Ribaund 3 Asist
Kerem Tunçeri 10 Sayı  1 Ribaund 4 Asist
Oğuz Savaş  8 Sayı  3 Ribaund  1 Asist
Kerem Gönlüm 4 Sayı 2 Ribaund
Ender Arslan  5 Sayı 5 Asist
Ömer Aşık 9 Sayı  5 Ribaund
Hidayet Türkoğlu 10 Sayı 4 Ribaund  7 Asist

Sırbistan 92 - 89 İspanya

İlk yarı finalist İspanya'yı 92 - 89 yenen Sırbistan oldu. Milli takımımız bu gece 21:00'de başlayacak Slovenya karşılaşmasını kazanırsa yarı finalde Sırbistan'ın rakibi olacak.
by GB

FIBA 2010 9.luk - 24.lük Klasmanı

FIBA, Türkiye'de düzenlenen 2010 Dünya Şampiyonası'nda oynanan grup ve eleme turu karşılaşmaları sonuçlarına göre 9.luk ve 24.lük arası oluşan klasmanı açıkladı;

09. Brezilya
10. Avusturalya
11. Yunanistan
12. Y. Zelanda
13. Fransa
14. Hırvatistan
15. Angola
16. Çin
17. Almanya
18. Porto Riko
19. İran
20. Lübnan
21. Fildişi Sahilleri
22. Kanada
23. Ürdün
24. Tunus

7 Eylül 2010 Salı

Çeyrek Final Eşleşmeleri

8 Eylül
Sırbistan - İspanya (18:00)
Türkiye - Slovenya (21:00)

9 Eylül
A.B.D. - Rusya (18:00)
Litvanya - Arjantin (21:00)


by GB

Arjantin 93 - 89 Brezilya

Arjantin A.B.D.'nin korkulu rüyası Brezilya'yı yenerek çeyrek finale yükselen son takım oldu...
by GB

Litvanya 78 - 67 Çin

Litvanya Çin'i 78 - 67 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.
by GB

Olin 54 - 51 Vacallo

Olin hazırlık maçında İsviçre'nin Vacallo takımını 54 - 51 yendi. Samardzski 16, Caner Ercan 13, Ömer Ünver 11, Ege Taşpınar 2, Alican Güney 7, Can Akın 2, Vidas Ginevicius 2, David Dixon 4 sayı ile oynadı.
by GB

FIBA 2010 Çeyrek Final Karşılaşması: Türkiye - Slovenya

Asıl turnuva şimdi başlıyor. Artık "abur cubur" takım kalmadı. Slovenya maçı şu ana kadar verdiğimiz en önemli sınav olacak. Yunanistan maçı neticede bir grup maçı olduğu için sonucu bu kadar önemli değildi.

Eskiden bizden daha zayıf takımlar karşısında aldığımız mağlubiyetler sebebiyle turnuvaların ilerleyen bölümlerinde ciddi sıkıntılar yaşardık. Bugün ise takımda gözlenen en önemli gelişme şu; kendinden zayıf rakiplerinin hepsini yenerek önce kendi üzerine düşeni yaptı 12 Dev Adam.

Kerem Tunçeri'nin ağrıları olduğu ama maçta oynayabileceği belirtildi. Ender oyunda uzun süre istikrar sağlamakta sıkıntı çektiği için Kerem'in performansı çok önemli. Yeteri kadar dakika alabilirse önemli bir sorunu aşmış oluruz. Barış Ermiş çok yetenekli ama teknik ekip onu kadroya çok geç dahil etti. Bu sebeple yeteri kadar taktik hazırlık dönemi geçiremedi.

Bu maçta geriye düşsek bile son dakikaya kadar disiplini elden bırakmadan, Murat Murathanoğlu tarafından ne kadar tahrik edilsek bile hakemlerle uğraşmadan, bu turnuvada ortaya koyduğumuz mücadelemizi sahaya yansıtırsak yarı final çok yakındır. Eğer Slovenya'yı geçersek Sırbistan - İspanya galibi ile karşılaşacağımızı da hatırlatalım. Ben böyle bir durumda Sırbistan ile oynayıp Yugoslavya rövanşını almayı istiyorum. Haydi hayırlısı diyelim...

Not: Tanjevic'e dokunan sihirli değnek bu maçta da etkisini kaybetmez umarız...   

Çeyrek Finalde A.B.D-Rusya Eşleşti

Eleme turunda favoriler kazandı. A.B.D Angola'yı 121-66, Rusya da Yeni Zelanda'yı 78-56 yenerek çeyrek finalde eşleştiler.
by GB

5 Eylül 2010 Pazar

TÜRKİYE ÇEYREK FİNALDE...

Türkiye   95 - 77   Fransa   ( Maç Sonucu )

Çeyrek finalde rakibimiz Slovenya...

Slovenya 87 - 58 Avusturalya

Slovenya 87 - 58 Avusturalya

Slovenya maçın başından itibaren "ben bu maçı kazanacağım" der gibiydi ve Avusturalya buna hiç karşılık veremedi. Slovenya ilk dakikadan son düdüğe kadar her bölümde üstünlüğünü koruyarak rahat bir galibiyet aldı ve bizim maçın sonucunu beklemeye başladı.

Maçtan en enteresan istatistik ise iki tarafın üçlük yüzdeleriydi. Slovenya 33 üç sayılık atışın 16'sında isabet bularak %48 ile oynarken Avusturalya 19 atışta sadece 2 isabet bulabildi.

700 Metre Derinden Hayata Bakış...

Bugün Pazar, malum gündem siyaset ile yeterince iç karatıcı bir hal almışken ve günlerdir 12 Dev Adam ile fazlasıyla içli dışlı olmuşken bambaşka bir varolma savaşından bahsetmek istedik.

Belki takip edenler vardır; 5 Ağustos'ta Şili'de bir maden ocağında göçük meydana gelmişti. Tam ümit kesilmişken yer altına gönderilen bir kontrol çubuğuna iliştirilmiş "Hayattayız..." mesajı çıkmıştı. Yerin 700 metre altından gelen bu mesaj ile gerçek "Surviver" başladı.

Şili’ye dostluk maçı için giden Uruguaylı bir rugby takımının içinde bulunduğu Urguay Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak, 13 Ekim 1972’de 49 yolcusuyla birlikte yere çakılmıştı. Kazadan iki aydan uzun bir süre geçtikten sonra kurtarılabilen 16 kişinin hikayesi daha sonra, “Alive” (Yaşamak İçin) adlı filme konu olmuştu. Bu kazadan kurtulanlardan 4 kişi de destek olmak için maden ocağını ziyarete gitmişler.

Öte yandan yer altında bulunan madencilere ulaştırılan bir ekran ve video oynatıcısı sayesinde Şili ve Ukrayna arasında oynanacak futbol maçını seyredebilecekler. Ayrıca madencilere "yukarıdaki" aileleriyle video konferans görüşmesi yaptırılarak morallerini kaybetmemeleri sağlanmaya çalışılıyor.

Yerin 700 metre altında yaklaşık 80 m2 bir alanda 33 kişi hayatta kalma mücadelesi veriyor. Şimdiden toprak altında en uzun süre yaşama rekorunu kırmaları ise bu acıklı haberde gülümseten bir ayrıntı...

Bizim de aklımıza gelen soru şu; bir odun üzerinde en uzun süre durabilen Merve mi yoksa bu 33 işçi mi Surviver finalini kazanmayı hakediyor?...





Türkiye - Fransa karşılaşması bu gece 21:00'de...

12 Dev Adam çeyrek final yolunda bu gece 21:00'de Fransa ile karşı karşıya gelecek. Maç NTV'den canlı yayınlanacak. Maçı salonda izleyecek seyirciler için biz yine KIRMIZI uyarısını yapalım. Telafisi olmayan bir karşılaşma olacak. Sakat ve cezalı oyuncumuz yok.

Günün diğer maçında ise Slovenya ve Avusturalya saat 18:00'de karşılaşacak. Eğer Fransa maçını kazanırsak, ki Tanjevic'e sihirli değnek değmişken kazanacağımıza inanıyoruz, çeyrek finalde bu karşılaşmanın galibi ile oynayacağız.

NTV 12 Adam videosunu izleyip maça daha iyi hazırlanmak için buraya tıklayın...

4 Eylül 2010 Cumartesi

İkinci Çeyrek Finalist İspanya...

İspanya    80 - 72   Yunanistan

Yunanistan yaptığı sıralama hesaplarıyla tepki toplarken İspanya bu tartışmalara onları eleme turunda saf dışı bırakarak noktayı koydu. Turnuva iki takım için de iyi başlamamıştı. Gruplarda ortaya koydukları basketbol kimseyi memnun etmemişti. Şİmdi eleme turlarında ise durum farklı. Gruplarda "telafi" kavramı ön plandayken artık o "telafi" kırk dakika ile sınırlı. Mesela Yunanistan için bu maçta %44 ile serbest atış kullanmanın telafisi kalmadı. Aynı şey Türkiye için de geçerli olacak. İstanbul'da Arjantin, Ankara'da Porto Riko karşısında son saniyelerde gösterdikleri konsantrasyon eksikliğini (böyle söylemek daha kibar oluyor) eleme turlarında gösterirlerse anında turnuva dışında kalacağımızı unutmamak gerek. 
Yunanistan'da Diamantidis ve Zisis 16'şar sayıyla oynarken, İspanya'da Navarro 22 sayıyla en skorer oyuncu oldu.
İspanya grupta aldığı sonuçlarla kendisini attığı bu zor yolda çeyrek finalde Sırbistan ile eşleşti.

İlk Çeyrek Finalist Sırbistan...

Sırbistan    73 : 72   Hırvatistan

Sırbistan kolay kazanacağını düşündüğü karşılaşmada Rasic'in son 1 saniyede kullandığı serbest atıştan kazandığı sayı ile karşılaşmayı galip bitirdi.
Sırbistan'da Krstic 16 sayı, Rasic 15 sayıyla oynarken, Tepic 7 ribaund ve 4 asistle katkı yaptı. Hırvatistan'da Popovic 21 sayı ile oynarken bunun 8 sayısını faul çizgisinden buldu. Hırvatistan'ın mağlubiyetinde en önemli unsurlardan biri çok güvendiği dış atışlarda özellikle Ukic (0/3) ve Tomas'ın (0/5) kötü performansıyla ancak %20 isabet bulabilmesiydi.

2 Eylül 2010 Perşembe

Eleme Turu Eşleşmeleri

4 Eylül 2010
Sırbistan    -    Hırvatistan
İspanya     -    Yunanistan

5 Eylül 2010
Türkiye     -      Fransa
Slovenya   -      Avusturalya

6 Eylül 2010
A.B.D.     -      Angola
Rusya       -      Y.Zelanda

7 Eylül 2010
Litvanya   -     Çin
Arjantin    -     Brezilya

Her günün galipleri birbirleriyle çeyrek final mücadelesi verecekler...

B Grubu Puan Durumu

B Grubu
1. A.B.D.        5/0
2. Slovenya     4/1
3. Brezilya       3/2
4. Hırvatistan   2/3
___________________
5. İran             1/4
6. Tunus          0/5

A Grubu Puan Durumu

A Grubu
1. Sırbistan       4/1
2. Arjantin        4/1
3. Avustralya    3/2
4. Angola         2/3
___________________
5. Almanya      2/3
6. Ürdün          0/5

D Grubu Puan Durumu

D Grubu
1. Litvanya        5/0 
2. İspanya         3/2 
3. Yeni Zelanda 3/2
4. Fransa           3/2
_________________
5. Lübnan          1/4
6. Kanada         0/5

C Grubu'nda sıralama netleşti...

C Grubu
1. Türkiye        5-0
2. Rusya          4-1
3. Yunanistan   3-2
4. Çin              1-4
_______________
5. Porto Riko   1-4
6. Fildişi           1-4

1 Eylül 2010 Çarşamba

FIBA 2010 Son grup maçları öncesi sonuçlar, puan tabloları, son gün fikstürleri…

A Grubu

Avusturalya 79 – 94 Sırbistan
Angola        92 – 88 Almanya
Ürdün         79 – 88 Arjantin

Puan Durumu:
1. Arjantin        4-0
2. Sırbistan       3-1
3. Avusturalya  2-2
4. Angola         2-2
5. Almanya      1-3
6. Ürdün          0-4

Son maçlar:
Angola – Avusturalya
Arjantin – Sırbistan
Ürdün – Almanya
_________________________________________

B Grubu
Tunus      64 – 84 Hırvatistan
A.B.D.    88 – 51 İran
Slovenya 80 – 77 Brezilya

Puan Durumu:
1. A.B.D.        4-0
2. Slovenya     3-1
3. Brezilya       2-2
4. Hırvatistan   2-2
5. İran             1-3
6. Tunus          0-4

Son maçlar:
A.B.D. – Tunus
Slovenya – İran
Brezilya – Hırvatistan
__________________________________________

C Grubu
Yunanistan 97 – 60 Fildişi
Rusya        89 – 80 Çin
Türkiye      79 – 77 Porto Riko

Puan Durumu:
1. Türkiye        4-0
2. Yunanistan   3-1
3. Rusya          3-1
4. Porto Riko  1-3
5. Çin              1-3
6. Fildişi          0-4

Son maçlar:
Porto Riko – Fildişi Sahilleri
Yunanistan – Rusya
Türkiye – Çin
__________________________________________

D Grubu
Y. Zelanda 71 – 61 Kanada
İspanya      91 – 57 Lübnan
Fransa       55 – 69 Litvanya

Puan Durumu:
1. Litvanya        4-0
2. Fransa          3-1
3. İspanya        2-2
4. Y. Zelanda   2-2
5. Lübnan         1-3
6. Kanada        0-4

Son maçlar:
İspanya – Kanada
Lübnan – Litvanya
Y. Zelanda - Fransa

Türkiye 79 - 77 Porto Riko

Türkiye 79 - 77 Porto Riko. (Maç sonucu)
by GB