2 Ekim 2010 Cumartesi

"Antalya Arena" oldu "Antreman Arena"

Antalya'nın salon sıkıntısı malum. Bazı arkadaşlarımız mevcut salonun devri sürecinden sonra gelişen olayları aktardığımız yazımızı bir miktar karamsar bulmuşlar. Sebebini soranlar için çok değil 18 ay kadar öncesine gitmek istiyorum. 



Yukarıdaki model resimler o dönem yapılması planlanan meşhur Antalya 100. Yıl Spor Kompleksi içinde yeni stadyum ile birlikte yer alan "Antalya Arena" projesinden. Antalya Arena da Sinan Erdem Spor Salonu gibi, Ankara Arena gibi Dünya Basketbol Şampiyonası'na yetiştirilecekti. FIBA yetkililerine sözler verildi, finansman sağlandı ve temel kazı çalışmaları başladı. Sonra araya yerel seçimler girdi ve sonucunda bir anda finansman desteği kesildi. Organizasyon hemen Kayseri'ye kaydırıldı ve bu kararın "kesinlikle siyasi olmadığı" açıklaması yapıldı.

Şimdi ise futbol takımı maçlarını Mardan Otel'in stadında oynuyor. Basketbol takımının ise nerede oynayacağı belli değil. Antalya'nın futbol ve basketbol birinci liglerinde bulunan takımlarının hali bu iken gelecekten ümitli olmak pek kolay değil.

"Antalya Arena" ne mi oldu? Onun da cevabı aşağıda. "Antalya Arena" oldu "Antreman Arena". Antalyaspor futbol takımı o 10 metrelik temel kazısının içinde, çimlendirilen alanda antreman yapıyor...


Bu olanlardan sonra GSGM ne kadar uzlaşmacı açıklamalar yaparsa yapsın, önce icraati görmek istememizin sebebi budur. Türkiye'de basketbolun geliştiği söylemlerinin de henüz bir reklam kampanyasından öteye gitmediğini düşünmemizin de sebebi budur. Bilmem anlatabildik mi?  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder