25 Ekim 2010 Pazartesi

Iverson'ın Türkiye'ye Gitmemesi İçin 10 Sebep

Amerikalı basketbolseverlerin birçoğu hatta bazı NBA koçları bile Iverson'ın NBA'de kalması gerektiği yönünde görüş belirtiyor biliyorsunuz. Philadelphia bazlı bir internet sitesinde de "Iverson'ın yeteneklerini Türkiye'ye götürmemesi için 10 sebep" başlığı altında bir yazı hazırlamışlar. Ray Boyd'a göre bu 10 sebep kısaca özetlemek gerekirse şöyle:

1. Bu oyuna olan saf tutku ve sevgisi 
Hapisanede başlayıp 1996'da 1 numaradan draft edildiği ve bir ikon haline geldiği döneme kadar olan hayatını hiç unutmadı. Her zaman seyirciye de bu oyuna ne kadar tutkuyla bağlı olduğunu gösterdi.

2. İlginç basın toplantıları yapabilir
Hiç bir gazeteci Iverson'ın basın toplantıları için sıkıcı diyemez. Her soru için mutlaka bir cevabı vardır.


3. Seyirci çekebilir
Iverson lige geldiği 1996'dan beri hem maçlarda hem de basın toplantılarında salonu doldurdu. Şu anda salon dolduramasa da en azından boş kalmaz. 


4. En iyileri onun ayakkabı reklamlarıydı
Teknik olarak basketbolla ilgili olmasa da onun ayakkabı reklamlarının inanılmaz olduğunu kabul etmeniz gerekir.


5. Hala ondan öğrenecek çok şey var
Sert oynamak isteyen genç bir takım için ondan iyi takım içi liderlik yapacak birisi yok.

6. Hala sahaya çıkabilecek durumda
Önemli sakatlıklar geçirdi ve bir takımda ilk beş başlayamayabilir ama kenardan gelip oyuna katkı yapmaması için bir neden yok.

7. NBA'de kalmak istiyor
Sürekli NBA'de kalmak istediğini söylüyor ve ona inanmamak için bir neden yok. 

8. Payton ve Malone gibi yüzük kovalamalı
Boston, Lakers, Miami gibi şampiyonluk kovalayan takımlar Malone ve Payton'ı yaptıkları gibi onu kadrolarında tutabilirler. O da yüzük istediği için aldığı dakikayı dert etmeyecektir.


9. Dream Team dahil henüz şampiyonluk kazanamadı
Allen Iverson, Malone ve Barkley gibi NBA'de yüzük kazanamamış en iyi oyuncular listesine girecek. Ayrıca 2004'de Olimpiyatı kazanamayan Rüya Takım'daydı ve o takım NBA oyuncularının yeraldığı takımlar içinde şampiyon olamayan tek takımdı. 


10. Mc Grady ve O'Neal hala oynuyorsa o neden oynamasın
Basit, her maç sakatlanan Mc Grady ve Miami'de son kazandığı yüzükten beri oyunu her geçen gün kötüleşen O'Neal bu ligde hala iş bulabiliyorken onun bulmaması için bir sebep yok. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder