7 Ekim 2010 Perşembe

Türk Telekom Yeni Transferlerini Tanıttı

Türk Telekom yeni transferlerini tanıttı. Resmi siteden yapılan açıklama şöyle:
Kadrosuna kattığı üç önemli isimle önce Türkiye Kupası ardından Beko Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Türk Telekom Basketbol Takımımız'ın Genel Menajeri Ahmet Arif TURHAN, yeni transferler hakkında “Kadromuza üç tecrübeli isim daha katarak kupada ve ligde vereceğimiz sınavlarda daha başarılı olmak istiyoruz. Hocamızla ve teknik ekibimizle yaptığımız titiz bir incelemenin ardından Slovenya milli takımında ter döken ve Euroleague şampiyonluğu bulunan tecrübeli isim Becirovic’i, Boston Celtics’in serbest bıraktığı Tony Gaffney’i ve 25 yaşındaki pivot Gregory Stiemsma’yı kadromuza kattık. Her birinin takımımızın performansının artması için ayrı ayrı tecrübeye sahip olmaları tercihimizde en büyük etken olmuştur. Takımla birlikte hızla çalışmalara başlayacak olan üç oyuncumuzun da iyi bir sezon geçirmelerini diliyoruz.”


Slovenya ekiplerinden KK Bistrica altyapısında yetişten 1981 doğumlu ve 1.96m boyunda olan Sani Becirovic,İtalya’da, Yunanistan’da ve Slovenya’da tecrübe kazandı. Kariyerinde Panathinaikos ile 2007 yılı Euroleague şampiyonluğu bulunan oyuncu, aynı zamanda Eurolegue’de en değerli oyuncular sıralamasında yer aldı. Becirovic, 2010 Dünya Şampiyonası'nda Sloven Milli Takımı'nda 8.9 sayı, % 31.8 üç sayı, 48.1 iki sayı, % 94.3 serbest atış, 3.0 ribaund, 1.1 assist ortalamaları ile oynamıştı.

Gregory Stiemsma, Minnesota Timberwolves ve Cleveland Cavaliers ile de antrenmanlara çıkmış, 2008-2009 sezonunda Oyak Renault'da 17 maçta oynamıştı. Stiemsma, 7.8 sayı, 6.7 ribaunt, 1.9 blok, % 50 şut, % 57.9 serbest atış ortalama ile mücadele etmişti. Geçen yıl NBDL'de Siox Falls Skyforce'da oynayan Stiemsma, 9.1 sayı, 7.3 ribaunt ortalama ile mücadele etmişti.

Tony Gaffney, 25 yaşında ve 2.03 boyunda olup geçen sezon İsrail liginde şampiyonluk yaşayan Galil Gilboa’da forma giymişti. Bu takımda tek maç oynayan ve 2 sayı satıp, 2 ribaunt alan Gaffney, sakatlanınca ülkesine dönmüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder