21 Ekim 2010 Perşembe

Union Olimpija 95-90 Efes Pilsen (Lideri Rakocevic olanın...)

Efes Pilsen Turkish Airlines Euroleague'de ki ilk maçında deplasmanda Union Olimpija'ya ikinci uzatma sonunda 95-90 mağlup oldu. Maçın son 12 saniyesine 71-68 önde giren Efes Pilsen Jagodnik'in ikinci faul atışında hücum ribaundunu verince normal süre 71-71 sona erdi. Uzutma periyodunda son 1:40 kala Efes Pilsen 79-74 öndeydi ve kalan sürede sayı bulamayarak Olimpija'nın kendisini yakalamasına izin verdi ve ilk uzatma da 79-79 sona erdi. İkinci uzatmada öne geçmenin avantajını iyi kullanan Union Olimpija maçı 95-90 kazandı. 

Efes Pilsen de en skorer oyuncu 23 sayıyla Igor Rakocevic olurken Kerem Gönlüm'ün 12 sayı 9 ribaundluk ve Kerem Yunçeri'nin 15 sayı 3 asist 4 top çalmalık performansları yeterli olmadı. Burada bir parantez Rakocevic'e açmak lazım. Zayıf rakibi karşısında takımın tüm önemli toplarını kullanan oyuncuydu ve bunda hiç başarılı değildi. Perasovic Efes Pilsen'e ne kadar sistem getirecek olursa olsun Ender ve Sinan'ın bu sistem içinde yer almamasına karşılık Rakocevic'in bu kadar oyun içinde olması içimize sinmiyor. Rakocevic'in patlama yapmasını beklemek sadece vakit kaybı olmaya başlamış. Ancak kapanma baskısı ile uğraşan bir kulübü de fazla eleştirmemek için daha fazla uzatmıyoruz.

Union Olimpija'da ise Kevinn Pinkney 23 Goran Jagodnik 21 sayıyla oynadı. Bu isimler de Efes Pilsen gibi bir takımın nasıl bir takıma kaybettiğini özetliyor sanırım. Eee lideri Rakocevic olanın, kılavuzu karga hesabı... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder