16 Kasım 2008 Pazar

16.11.2008 Sami Yen’de Standart Gece

Standart bir Ali Sami Yen karşılaşmasının ötesine geçemeyen maçta Galatasaray kendisi için önemli olan üç puanı yine usta ayaklarıyla kazandı. Maç o kadar standarttı ki yayıncı kuruluş bile tekrar pozisyonlarında oyuncular ve hakemin mimiklerini göstermeyi tercih etti.

Maç içindeki görüntülerden en ilginci Servet’in cellat maskesiydi. Belediye otobüsü ile maça gidip gelmesiyle isim yapan İ.B.B.’nin Sami Yen’e galibiyeti düşünmeden gelmiş olması Servet’in korkutucu görüntüsüne gerek kalmadan Galatasaray savunmasına rahat bir maç oynattı. Cim Bom’u rahatlatan gol ise ceza sahası güreşlerinde ilk devreyi kazanan Bebbe’nin Kewell’ı elinden kaçırmasıyla geldi. Lincoln standart şovunu bu defa golle bitirerek skoru belirledi.

Galatasaray yine bir ruh çağırma seansı havasında Metin Oktay döneminin forma kombinasyonuyla çıkmıştı maça. Artık bu Metin Oktay ve 2000 ruhunu çağırmayı bırakıp kendileri bir ruh yaratsa taraftar da rahat edecek futbolcular da.

Hakemlere gelince performansı arttırması için sezon başında tasarlanan yeni formalarla sahada yerlerini almışlardı. Enselerine isimlerinin yazılması performanslarını ne kadar arttırdı tartışılır ama tanıtımda çorapla fotoğrafları yayınlanan bu maçın hakemi Selçuk Dereli’nin otoritesini tekrar kazanması uzun sürecek gibi görünüyor.

90 dakikada can sıkan olay ise genç Arda’nın kalp ritmi bozukluğu sebebiyle hastaneye kaldırılmasıydı. Sporcular arasında yaşanan kalp problemleri 2003 yılında Marc-Vivien Foe’nun maç esnesında hayatını kaybetmesiyle dünyanın gündemine, Ümit Özat ile de Türkiye’nin gündemine gelmişti. Bu kadar yoğun maç temposuna federasyonlar bir çözüm bulmayı düşünmüyorsa, teknik direktörlerin oyuncuları bazı maçlarda dinlendirmesi yeni acıların önüne geçebilir. Arda’nın futbol hayatı sona ererse bunun sorumluluğunu alacak bir kurum biliyor musunuz Türkiye’de…



Güçlü Berk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder