27 Kasım 2010 Cumartesi

Federasyon Efes Pilsen'e Sahip Çıkmalı...

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Mehmet Küçük'ün Efes Pilsen ile ilgili açıklamaları Milliyet gazetesi'nde yer aldı. Küçük'ün açıklamaları şöyle:

"Başka yerde alkol markası kulüp adı değil.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Mehmet Küçük, dünyanın hiçbir yerinde bir spor kulübünün isminde alkol markası yer alması uygulamasının bulunmadığını söyledi.

Liverpool futbol takımının göğsünde sponsor bir firmanın isminin yer aldığına dikkat çeken Küçük, Efes Pilsen’in ise Türkiye’de bir takımın ismi olduğunu vurguladı.

‘AB bu görevi veriyor’

Efes Pilsen Kulübü’nün kapatılması diye bir şeyin asla söz konusu olmadığını belirten Küçük, sadece isminin değiştirilmesiyle ilgili bir süreç yaşandığını kaydetti.

Küçük, önceki gün kurumunun 2011 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Basketbol takımını hedef almadıklarını söyleyen Küçük, Anayasa’nın 58. maddesinin gençleri alkol düşkünlüğünden koruma görevini devlete verdiğini anımsattı. Küçük, AB’nin direktiflerinin ve birçok düzenlemenin de devlete bu görevi verdiğini belirtti."

Haberde yer alan açıklamalar bu şekilde. Bize ilginç gelen ise Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bu konuda bugüne kadar hiç bir görüş bildirmemesi. Daha sezon başında bu konu gündemdeyken biz de yazmıştık. Türkiye Basketbolu'nun en büyük kulüplerinden biri hakkında "kapatma" konusu gündemdeyken insan Federasyon'dan da açıklama bekliyor haliyle. 2 sezon önce Efes Pilsen lig şampiyonu olduğunda Federasyon Başkanı'nın kupa törenine katılmaması hala hafızalarda. Şimdi Basketbol Federasyonu'nun, kulüple arasında "eğer" varsa problemleri bir yana bırakıp destek olma zamanıdır. Göz göre göre böyle büyük bir değerin elimizden kayıp gitmesine izin vermeyelim.

1 yorum:

  1. kesinlikle bir art niyet var bence, yoksa bu kadar sesiz kalması başka bir şeyle açıklanamaz. sen tut bu kadar yıllık o kadar emeği geçmiş kulubü alkolü ileride yasaklamak için böyle bir yola başvur. umarım böyle bir şey olmaz.

    YanıtlaSil