22 Kasım 2010 Pazartesi

Olin Edirne-Yambol Hazırlık Maçı

"Olin Edirne, Bulgaristan Basketbol Süper Lig takımlarından Yambol ile hazırlık maçı yapacak. 23 Kasım Salı günü saat 18:00’de Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynanacak olan hazırlık karşılaşması her iki takım içinde kendi basketbol liglerindeki maçları için iyi bir hazırlık maçı olacak. Hafta sonu Beko Basketbol Ligi lideri Fenerbahçe Ülker ile deplasmanda oynanacak maç öncesi Olin Edirne eksiklerini daha iyi görme fırsatı bulacak.

Bulgaristan Basketbol Süper Ligi’nde yer alan Yambol basketbol takımı, 8 takımlı ligde 3 mağlubiyet 2 galibiyet ve 7 puanla 5. sırada bulunuyor. 8 takımlı Bulgaristan Basketbol Süper Ligi’nde yer alan takımlar play-off’lar öncesi 4’er kez karşılaşıyorlar. 2002 yılında Bulgaristan şampiyonluğu bulunan Yambol takımında 2’si Sloven, 2’si Sırp 4 yabancı oyuncu byer alıyor. Yambol takımının baş antrenörlüğünü sezon başına değin, 2004 yılından beri Bulgaristan’ın tanınmış basketbol ismi İvan Cholakov yapıyordu. Bu yılki antrenörleri 1981 doğumlu İvailo Stoimenov Yambol takımı geçtiğimiz sezon Bulgaristan ligini 5. sırada bitirmişti.

Geçtiğimiz yıl ikisi Yambol, ikisi de Edirne’de olmak üzere Olin Edirne ve Yambol takımları 4 kez hazırlık karşılaşması yapmışlar, üçünü Yambol, birini Olin Edirne kazanmıştı.

Yambol takımı kadrosunda 19 oyuncu bulunurken, 9 oyuncusu bu yıl yapılan yeni transferlerden oluşuyor. Takımın kaptanlığını üstlenen Stanislav Govederov 8 yıldır Yambol forması giyiyor."

Kaynak: Edirnebasket.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder