29 Ağustos 2010 Pazar

FIBA 2010’da ikinci gün son maçlar…

A Grubu

Arjantin 74 – 72 Avusturalya

Avusturalya uzun süre önde götürdüğü maçta son periyotta 5 dakika boyunca sayı üretemeyince skor üstünlüğünü kaybetti ve 74 - 72 mağlup oldu. Arjantin'de Scola 31 sayı ile maça ağırlığını koyarken, Avusturalya'da Ingles'in 22, Mills'in 21 sayısı yeterli olmadı. Yine Avusturalya'nın büyük ümidi A. Maric maö boyunca sayı bulamadı.

B Grubu

Brezilya 80 – 65 Tunus

Brezilya'da Lendro Barbosa 21 sayıyla oynarken, Tunus'da Kechrid 15 sayıyla maçı tamamladı.

C Grubu

Türkiye 65 – 56 Rusya

12 Dev Adam maça tutuk başladı. Daha sonra savunmada sertliği yükseltip Rusya’nın hücumlarını bozmaya başlayarak öne geçtik ve farkı çift hanelere çıkardık. Hücumda istediğimiz oyunu oynayamasak bile yaptığımız savunmayla Rusya’nın yetişmesini engelledik. Özellikle Rusya’yı ilk yarı sonunda 22 sayıda tutmak çok büyük başarıydı. Maç boyunca suskun kalan Hidayet son periyotta oyuna ağırlığını koydu. Mükemmel savunmamız ile Rusya’ya sadece dış atış şansları verip Hidayet’in katkısı ile Rusya’nın yetişmesine izin vermedik. Uzun yılların ardından gururla söyleyebiliriz ki maç sonunda “tecrübe farkımızı“ ortaya koyarak Rusya’ya kolay basket şansı vermedik. Faul haklarımızı maç sonunda çok akıllı kullandık. Umarız bu son periyot Hidayet’in üzerinde son dönemde serili olan ölü toprağını kaldırmıştır. Şimdi bir gün aradan sonra sırada Yunanistan maçı var. Bugün ortaya koyulan mücadele ile Yunanistan maçı için de çok umutluyuz. O maç grup liderliği için de çok önemli olacak… Maçın en skorer oyuncusu 14 sayı ile Hidayet Türkoğlu oldu.
Maç istatistikleri için burayı tıklayabilirsiniz...

D Grubu

İspanya 101 – 84 Y. Zelanda

İspanya'da Marc Gasol 22, J.C. Navarro 18 sayıyla oynarken, Y. Zelanda'da ilk maçta 37 sayı bulan Kirk Penney bu maçı 21 sayıyla tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder