31 Ağustos 2010 Salı

FIBA 2010’da dördüncü gün son maçlar…

C Grubu

Türkiye 76 – 65 Yunanistan

Maçın ilk dakikasından itibaren baskılı ve arzulu oynadık. Sezar’ın hakkı Sezar’a. Tanjevic anlamsızca uyguladığı rotasyondan vazgeçmiş gibi görünüyor, iyi oynayan daha uzun sahada kalıyor. Takımın zorlandığı anlarda mola alıyor. Turnuva için beklediğimiz mucize bu olabilir mi diye düşünmeden edemiyor insan. Aman nazar değmesin…

Kerem Tunçeri bugüne kadar edindiği tüm tecrübesini sahaya koydu. Gerekli yerlerde oyunu yavaşlatarak takımı sakinleştirdi. Schortsanitis’in 8 dakika kala beşinci faulü almasıyla pota altında da nispeten rahatlayan milliler son 4 dakikada biraz bocaladı. Bu dakikalarda Yunanistan hücum organizasyonlarında basit hatalar yapınca farkı daha fazla kapatmayı başaramadılar. Tüm oyuncuların çok iyi mücadele gösterdiği karşılaşmada 26 sayıyla oynayan Ersan İlyasova kuşkusuz maçın adamıydı. Kerem Gönlüm’ün ise savunmadaki performansı alkışlanmaya değerdi.

Önemli bir galibiyetti ama bunun sadece bir grup maçı olduğunu unutmamak lazım. Darısı önümüzdeki maçlara…

D Grubu

İspanya 73 – 76 Litvanya

D Grubunun önemli maçıydı ve turnuvanın favorilerinden İspanya ikinci mağlubiyetini alarak herkesi şaşırttı. Bütün maçı önde götüren İspanyollar son bir dakikada Kleiza’nın etkili oyununa teslim oldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder