29 Ağustos 2010 Pazar

FIBA 2010’da ikinci gün ilk maçlar…

A Grubu

Angola 79 – 65 Ürdün

Angola son periyodu 33 – 18 alarak başa baş giden karşılaşmayı farklı kazandı.

B Grubu

A.B.D. 99 – 77 Slovenya

A.B.D maça agresif bir basketbolla başladı. Slovenya bu sertliğe cevap vermekte çok gecikti. A.B.D. maçta yaptığı 17 top kaybınının 10 tanesini maçın ilk on dakikasında yapınca farkın açılması gecikti diyebiliriz. A.B.D.’nin pek alışık olmadıkları alan savunmasını uzun sure uygulamaları ise bir başka enteresan detaydı. Son konu ise Avrupa’nın üst düzey ekiplerinden Hırvatistan’dan sonra Slovenya’nın da A.B.D.’nin fizik kondisyonunun çok gerisinde kalmasına şahit olduk. Avrupa’nın taktik olarak NBA’in üstünde olduğu yazılıp çiziliyor ama fizik olarak A.B.D.’ye yetişmedikten sonra o üstün taktiklerin bir anlamı kalmıyor. Takım olarak maç boyunca baskı yaparak rakibin oyun planını bozuyorlar. Bu soruna çözüm bulacak ilk takım A.B.D.’ye bir sürpriz yapabilir…

C Grubu

Fildişi 81 – 89 Çin

Çin favori olduğu maçı Fildişi karşısında kazanırken dört oyuncusunun otuz ve üzeri dakika sure alması sonraki maçlarda yorgunluğa sebep olabilir. Jianlian Yi 34 dakika sahada kaldığı maçta 26 sayı 9 ribaund ile en göze batan oyuncu oldu.

D Grubu

Kanada 68 – 70 Litvanya

Devreyi 43 – 33 geride kapatan Litvanya 4. Çeyreğin başında Kanada’yı yakaladı. Skor 70 – 68’e geldikten sonra son dakika içinde 3 atıştan faydalanamayan Kanada için mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder