26 Mayıs 2011 Perşembe

Banvit'e Ödül Gibi Ceza...

Pazar günü Banvit ile Olin Edirne arasında oynanan Beko Basketbol Ligi Yarı Final son maçında yaşanan olaylar nedeniyle Banvit Kulübü 7.000TL, Olin Edirne Kulübü ise 1.000TL ceza aldı. Banvit Kulübü'nün aldığı cezanın 3.000TL'si blietleri pahalı sattıkları içindi:

1-Banvit Basketbol Kulübü’nün eylemlerine uyan TBL Yönetim Esasları Yönergesi’nin 94.3. maddesi çerçevesinde ve TBF’nin ikazına rağmen, bilet fiyatlarını yönergede belirtilen oranların üzerinde satılması yanında 94.2. maddesi çerçevesinde rakip takım taraftarlarına yeterli sayıda bilet tahsis edilmemesi ve 94.1. maddesi çerçevesinde biletsiz taraftarların müsabakaya alınması nedenleriyle Disiplin Yönergesi’nin 19. Maddesi çerçevesinde BANVİT BASKETBOL KULÜBÜ’NÜN 3.000-TL PARA CEZASI ile tecziyesine,

Bu cezayı komikleştiren durum ise şöyle; Banvit Olin Edirne'nin 400 taraftarına biletleri tanesi 40TL'den sattı. Kaba bir hesapla 16.000TL karşılığında satılan biletlere 3000TL ceza verilmiş durumda. Sonuçta Banvit'e verilen ceza o biletleri 40TL'den alan Olin Edirne taraftarının cebinden çıkmış oldu. Üstü de vergi mergi çıktıktan sonra Banvit'e kaldı. Sonuçta uygulama ceza mi oldu ödül mü oldu yorumu size bırakıyoruz.  

Bu ceza ile bu tür uygulamaların önünü açan Disiplin Kurulu'nu ayrıca tebrik etmek gerekiyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder