2 Mayıs 2011 Pazartesi

İstanbul Basketbol Hakemleri Derneğinden Açıklama


BASKETBOL KAMUOYUNUN DİKKATİNE; 

Basketbol liglerimizin son haftalarında takımlarımızın hakemler hakkında yaptığı açıklamalar, eleştiri sınırlarını aşarak hakaret seviyelerine ulaşmıştır.
Hakemler;  basketbol oyunun bir parçasıdır, bir tarafı değildir.  Nasıl ki oyuncular ve  antrenörler oyun içinde hatalar yapabiliyorlarsa; hakemlerin de hata yapması gayet doğaldır. Hakemlerin yaptıkları hataların eleştirilmesi doğal olmakla birlikte; bu eleştirilerin “ korkaklık, iğrençlik, çirkeflik vb.” gibi kelimeler kullanılarak ifade edilmesi üzüntü vericidir. Hakemler hakkındaki doğru değerlendirmeleri “tarafsız” kişilere bırakmak en doğal olanıdır.
Bugüne kadar herhangi bir cevap vermememizin nedeni basketbolumuzun zarar görmemesi içindir. Yoksa medyada yazıldığı gibi bizi yönetenlerden çekindiğimiz, sahipsiz kaldığımız veya bir daha maç yönetememe korkusunda olduğumuzdan değildir.
Her kaybedilen müsabakadan sonra hakemlere saldırmak bir adet haline gelirse bundan en çok zararı Türk Basketbolu görecektir. Hakemlere saldırarak sonraki müsabakalarda kendilerine avantaj sağlayacaklarını düşünenler var ise bunda son derece yanılmaktadırlar.
Hakemlerimiz; bundan sonra ki müsabakalarda da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak, taraf olmadan görev yapmaya devam edeceklerdir.
Saygılarımızla,

İSTANBUL BASKETBOL HAKEMLERİ DERNEĞİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder