23 Mayıs 2011 Pazartesi

Olin Edirne Cephesi Öfkeli...

Beko Basketbol Ligi Çeyrek Finali'nde kaybedilen Banvit maçının ardından Olin Edirne Genel Menajeri Serdar Yiğitsoy Bandırma'da uygulanan bilet politikasını eleştirmişti. Edirne'nin basketbol haber sitesi "edirnebasket.com"da son Bandırma deplasmanında saha dışında yaşadıkları olayları anlatan bir yazı yayınladı. Hayli ciddi iddialar var:  


Karşılaşılan tüm zorluklara ve psikolojik baskılara rağmen 400 Olin Edirne taraftarı takımlarını Bandırma’da yalnız bırakmazken Banvit taraftarlarının maç boyunca sürdürdükleri tahrik ve provokasyonlara yanıt vermeyerek bu çirkin oyuna alet olmadılar. Banvit kulübü hiçbir yönetmelik kurallarına uymayarak Olin Edirne taraftarları için maç bilet fiyatlarını 40 TL yaptı. Halbuki yönetmeliklere göre play-off bilet fiyatları sezon içinde uygulanan bilet fiyatlarına göre belirlenebiliyor. Alınan bilgilere göre Banvit’in maç bileti fiyatını en fazla 24 TL yapması gerekiyordu. Öte yandan Olin Edirne taraftarları maçı 40 TL’lik biletlerle seyrederken Banvit taraftarları maçı ücretsiz izlediler. Bandırma girişinde polis ve jandarma ekiplerince durdurulan Olin Edirne taraftar kafilesi polis tarafından sıkı bir aramadan geçirildikten sonra polis eskortları eşliğinde 30 km hız ile salona doğru hareket ettirildiler ve maçın başlamasına ancak 10 dakika kala tribünlerdeki yerlerini aldılar. Takımların saya maçın başlamasından 40 -50 dakika önce sahaya çıktıkları düşünüldüğünde acaba bu uygulamanın Olin Edirne takımının sahada maç başlamadan önce taraftarından yoksun bırakılıp moral olarak bozguna mı uğratmayı amaçladığı yönünde taraftarlar arasında düşünceler oluştu.

Olin Edirne taraftarları daha tribünlerdeki yerlerini alırken Banvit taraftarlarının tahrik edici provokativ sloganları başladı. “Etsene etsene haydi küfür etsene”, “Hepiniz Edirne Çocuğusunuz” gibi tahrik edici sloganlara Edirneli taraftarlar sadece alkışla yanıt verdi.

Olin Edirne taraftarlarının olduğu bölüme çok sayıda çakmak atıldığı görülürken, Banvit kulüp başkanı Özkan Kılıç’ın VIP tribününden hakemlere, Gökhan Taştimur’a, Olin Edirneli oyunculara ettiği açık küfürler karşısında bir kez dahi anons edilmemesi dikkat çekiciydi.

Olin Edirne Basketbol Kulübü Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Levent Takan üzerinde TSYD Basın Yeleği ve boynunda TBF Akreditasyon Kartı olmasına rağmen, ellerindeki basın akreditasyon listesinde adı bulunmadığı gerekçesiyle saha içinde fotoğraf çekmesine 2. periyottan itibaren izin verilmedi.

Olin Edirne’li taraftarlara maç arasında ve sırasında kantin görevlilerince “Size su bile yok” denilerek su satışı yapılmadı. Ayrıca yönetmeliklere göre kantinde madeni para ile alışveriş yapılmaması gerekirken bu uygulama da Bandırma’da geçerli olmadı ve Olin taraftarlarının oturduğu bölüme madeni para yağdı. Maçı ilk yarısı Olin Edirne taraftarlarının bulunduğu bölümde klimalar ve havalandırma çalıştırılmadı ve kadın, çocuk, yaşlı, genç 400 taraftar cehennem sıcağı altında bırakıldı.

Maç bitiminde güvenlik önlemlerinin yetersizliği ya da göz yumulması nedeniyle yüzlerce Banvit taraftarı tribünlerden sahaya atlayarak oyun alanını işgal etti.

1 yorum:

  1. HEPSİ DOĞRU BİLHASSA SUSUZLUKTAN VE KLİMALARIN ÇALIŞMAMALARI NEDENİ İLE BUGÜN 23.05.2011 pazartesi SABAHINA GÖZLERİMİ HASTA OLARAK VE SESİMİN KISIK OLARAK AÇTM BENİN GİBİ PEKÇOK YAŞLI ÇOLUK ÇOCUK AYNI ŞEYİ YAŞADIK .BEN ŞAHSEN KENDİMİ BİR KERBELA OLAYINI YAŞIYORUZ ZANNETTİM.DOĞRUSU YILLARIN BANVİTİNE DEMEK BU KADAR BÜYÜK BİR KORKU VERMİŞİZ Kİ BÜYÜK OLİNE BU İŞKENCELERİ VERMEKTEN ÇEKİNMEDİLER.AMA UNUTMASINLAR OLİN EDİRNE HEM TÜRKİYE HEMDE BİR AVRUPA TAKIMIDIR.SERHAT ŞEHRİ EDİRNE PEHLIVANLAR DİYARINDAN GELEN OLİN EDİRNELİLERDEN GELECEK SEZONDA HERKES KORKMALI AMA ONLAR BÖYLE BASKILARLA DEĞİL BİR AVRUPA ŞEHRİ OLARAK CENTİLMENCE VE DOSTÇA VEDE MSAFİRPERVERCE SAHALARDA ŞAHLANACAKLARDIR.BİZ EDİRNELİLER VE TRAKYALILAR OLİN EDİRNE İLE GURUR DUYUYOR VE HEP DUYACAĞIZ.SENİ SEVİYORUZ OLİN EDİRNE...

    YanıtlaSil