18 Mayıs 2011 Çarşamba

Galatasaray'da Hakan Üstünberk Euroleague Başvurusunu Doğruladı...


Bugün Galatasaray'ın Euroleague başvurusu yaptığı haberinin bazı taraftar sitelerinde tartışılmaya başlaması ve sosyal paylaşım sitelerinde Gsbasket.org önderliğinde bir kampanyaya dönüşmesinin ardından Basketdergisi.com şube sorumlusu Hakan Üstünberk'in açıklamalarına yer verdi:

"Yeni başkan Ünal Aysal’ın profesyonel yönetici olarak basketbol şubesinin başında kalmasını istediği Üstünberk, henüz bir karar vermediğini belirterek, “Bugün görevlerimizi teslim ettikten sonra konuşacağız. Henüz net bir şey yok. Aysal bana görevde kalmamı teklif etti. Devir-teslim törenini ardından görüşülür” dedi.

Üstünberk, erkek takımının gelecek yıl Euroleague’de olması için çalışmalara başladıklarını söyleyerek, “Bu konuda ULEB’e gerekli başvuruyu yaptık. Roma’nın A lisansının iptal edilmesinin ardından biz teklifimizi sunarak bu arenada A lisansı ile mücadele etmek istediğimizi belirttik. Orada yapılacak yönetim kurulu toplantısının ardından sonuçlar belli olur” diye konuştu."

Elbette Euroleague'e katılmak kolay değil. İtalyan Roma'nın kendi liginde play-off dışı kalmasıyla Euroleague lisansını kaybetmesi Galatasaray gibi birçok Avrupa kulübünün de iştahını kabarttı. Şu anda en büyük ihtimal yine İtalya Ligi'nden başka bir takımın veya Partizan'ın bu lisansı alması gibi görünüyor.

Galatasaray'ın -şu an için- en büyük problemi ise önümüzdeki sezon sponsorunun resmi olarak belirlenmemesi. Ancak atılan adımlar kulüp ve taraftarın Euroleague'i ne kadar istediğini ortaya koyuyor. Galatasaray'da seçilen yeni yönetimin basketbol şubesini ve atılan adımları da desteklemesi bu sezon olmasa bile bir kaç yıl içinde Galatasaray'a Euroleague kapılarını açacak gibi görünüyor...  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder