8 Aralık 2010 Çarşamba

Shaquille O'neal Beşiktaş'a...


Yok artık!

Böyle bile tepki veremiyoruz ki? Bunu her dediğimizde birkaç zaman sonra Quaresma, Guti, Iverson Beşiktaş taraftarının karşısında imza attı. Olur mu olur. Çok da güzel olur. Iverson'un performansı, ismi kadar heyecan verici değil artık bunu görüyoruz. Yine de sezon sonuna kadar birkaç spektaküler hareket, belki birkaç son saniye basketi, belki 30'lu 40'lı sayılar, 2010-11 sezonunu Iverson ile birlikte anımsatabilir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, NBA TV'de Beşiktaş CT maçları yayınlanması, yabancı internet sitelerinde sonuç ve özet verilmesi Türk basketbolu için önemli. Zaten şu an Iverson'a yapılan muamele şampiyonluklar getirecek bir oyuncu değil, çok iyi bir tanıtım ve reklam figürü olması.

Peki Boston ile belki yeni bir NBA şampiyonluk yüzüğünü takabilecek olan Shaq Beşiktaş' gelir mi? Umarız Iverson'ın geçireceği averaj üzeri bir sezon, Shaq'ın NBA'e bir yıllık kontratının sonunca veda etmesi, Beşiktaş'tan etkilenecek onlarca Avrupa ve Çin takımının devreye girememesi sonucu Shaq ve onun gibi birçok veteran Türkiye'ye gelir. Bu öyle veya böyle ligimizin marka değerini olumlu etkileyecektir.

Sıralamalarda en altlardaki kolej takımlarından gelen genç Amerika'lı delikanlıların yanına böyle ihtiyar delikanlıların gelmesi seyirciye de heyecan verir. Hoş son zamanlarda yok ralliydi, yok güreşti, yok rap klipleriydi Shaq'ın inanılmaz bir pazarlama ve reklam figürü ve geliri olduğu açık. Bu yüzden Iverson'a göre biraz daha zor belki ama Beşiktaş bu, belli de olmaz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder