24 Aralık 2010 Cuma

Efes Pilsen "Efes" oluyor, biz kerizler de anlamiyoruz...

Efes 'şimdilik' kurtuldu...

36 yıllık kulüp, isminden Pilsen’i çıkarması ve yazı karakterini değiştirirse faaliyetine ‘Efes’ markasıyla devam edebilecek.

Efes Pilsen Spor Kulübü, ‘şimdilik’ kurtuldu. 36 yıllık kulüp, isminden Pilsen’i çıkarması ve yazı karakterini değiştirmesi durumunda faaliyetine ‘Efes’ markasıyla devam edebilecek.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) tarafından hazırlanan yönetmelik taslağı, 20 Aralık’ta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a gönderildi. Taslak üzerinde Babacan’ın çalışmasından sonra Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

Edinilen bilgiye göre alkollü içecek firmalarının spor dahil olmak üzere sponsorluk yasağı getiren düzenlemede, “Alkollü içki markaları ile spor, spor kulüpleri ya da spor kulübü taraftarlığı arasında bağ kurulmasına neden olacak uygulamalar yapılamaz. Çocukları ya da gençleri hedef alan ya da genel olarak bu kişilerin ilgi alanına giren etkinlikler ile sportif etkinliklerin tanıtımlarında, bu nev’i etkinliklerin gerçekleştirildiği mekanlarda ve spor kulüplerinin isimlendirilmesinde alkollü içki markaları veya çağrıştıran alametler kullanılamaz. Bu mekan ve spor klüplerinin isimlerinde; üretici, ithalatçı veya pazarlama şirketlerinin, bir alkollü içki markasını çağrıştırmayan isimlerin kullanılması mümkündür” deniliyor.

TAPDK yetkilileri, yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanmak için sırasını beklediğini belirtirken, yeni yönetmeliğin yayınlanmasından sonra Efes Pilsen Spor Kulübünün isminin değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar. Kulüp isminin ‘Efes Spor Kulübü’ olarak değiştirilmesi durumunda sorun kalmayacağını belirterek, bu isimde çok sayıda ticari marka bulunduğunu kaydediyorlar. Ancak sadece isim değişikliğinin yetmeyeceğini, yazı karakterinin de değişmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Kaynak: Aysel Alp (Hurriyet)

Bu konuda bir iki cumle yazamadan edemedim... Efes Pilsen'in ismi "Efes" olacak, yazi karakteri degisecek ve biz keriz sporseverler artik Efes'in "o" kapagin altindaki Efes oldugunu anlamayacagiz. Maksat gonuller hos olsun, "ortada" bulusulsun... Yani arkasinda "Pilsen" yazmayinca Efes harabelerini animsayacagim herhalde. Daha dogrusu bazi yetkililer oyle dusunuyor. bunun baska aciklamasi olamaz. Bu insani enayi yerine koymak degildir de nedir? Efes Pilsen Spor Kulubu bu cozumu kabul ederse onlara da ne denir bilmiyorum...  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder