16 Aralık 2010 Perşembe

Sakota Medical Park Trabzonspor ile resmi sözleşmeyi imzaladı...

Medical Park Trabzonspor Dragan Sakota ile sözleşme imzaladığını resmi sitesinden duyurdu. Yapılan açıklama şöyle:



"Basketbol takımımızın Yeni Baş Antrenörü Dragan Sakota bugün (Perşembe) Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen törenle sözleşme imzaladı.

Basketbol takımımızın Genel Direktörü Doğan Hakyemez, söze Alaattin Yakan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek başladı. Hakyemez, “Alaattin hocayla bu zamana kadar çok sıkı bir çalışma yaptık. Trabzonspor’un 1. lige çıkmasında en önemli pay onundur. Bu sene başında yaşadığımız sakatlıklar nedeniyle lige iyi başlayamadık. Ama kupada ilk 8’e kaldık. Ondan sonra ligde üst üste aldığımız mağlubiyetler bir kan değişikliğine neden oldu. Alaattin hoca ile karşılıklı konuşarak yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Alınan kötü sonuçlarda sorumluluk sadece Alaattin hocaya ait değildir. Bizim de hatalarımız olmuştur. Ama sonuçta bildiğiniz gibi fatura hep hocaya kesilir. Bende bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederim” dedi.

Takımın hedeflerinin devam ettiğini söyleyen Hakyemez, “Ligin en iyi takımlardan bir tanesi olmayı ve Play–Off a kalmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimize devam etmemiz için basketbol kamuoyunun kabul edeceği bir isimle anlaşmak için çaba sarf ettik. Alaattin hoca ile Pazar günü konuştuktan sonra ayrıldık. Daha önce bu konuda hiçbir çalışmamız olmamıştır. Sonrasında Dragan Sakota ile anlaşmaya vardık. Değerli hocamızı çok iyi tanırız. Kendisi yetiştirici özelliği olan, gerek Yugoslav basketbolun da gerekse Yunanistan ve İtalya da çeşitli başarılara imza atmıştır. Çeşitli milli takımlarda görev almış ve 2006 yılında Sırp milli takımının başında yer almıştır. Böyle bir hocayla çalışacak olmaktan mutluyuz. Hocamız ayrıca çok çeşitli genç oyuncuları dünya basketboluna kazandırmış bir isimdir. Trabzon’dan yetişen iki üç oyuncunun A takımda oynaması konusunda başarılı olursak, kendimizi başarılı olmuş sayacağız. Yarın ilk defa Telekom maçına kendisiyle birlikte çıkacağız” diye konuştu.

Basketbol takımımızın Yeni Baş Antrenörü Dragan Sakota Trabzonspor’la sözleşme imzalamaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, “Şehri ve takımı tarif etmek bence futbolun başarısıyla birbirine çok yakın. Bende bir futbol taraftarıyım. Hemen Trabzonspor taraftarı olmuş durumdayım. Diğer futbol takımlarının basketbol takımları olduğu sürece böyle büyük bir kulübün basketbol takımının olmaması kıskançlık yaratmıştır, olması gerektiği için bunu söylüyorum. Orta seviyeden yukarı seviyeye veya başlangıçtan yukarıları hedefleyen bir koçum. Projelere inanırım. Takımı kesin olarak kendi yüzde yüzüme getirmek istiyorum. Takım ve şehir hakkında fazla bir konuşamam. Şu anda yapmaya çalıştığım şey bir çok bilgiyi çeşitli şekillerde alıp, takımı daha iyi noktalara getirmektir” açıklamasında bulundu."

Kaynak: trabzonspor.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder