13 Aralık 2010 Pazartesi

Efes Pilsen'den Yalanlama...

Efes Pilsen Spor Kulübü’nden Açıklama...
Bazı basın organlarında, son iki gündür, Efes Pilsen Spor Kulübü’nün geleceği ile ilgili olarak yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu haberlerde yer alan; Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) tarafından hazırlanan yönetmelik taslağı henüz yürürlüğe girmemiştir. İçinde bulunduğumuz bekleme sürecinde Efes Pilsen Spor Kulübü’ne bir yıllık ek süre tanındığı, kulübün sene sonunda ligden çekileceği ve faaliyetlerine yurt dışında devam edeceğine yönelik bilgiler doğru değildir.

Uzun yıllardır Türk basketboluna hizmet veren Efes Pilsen Spor Kulübü’nün Cibona Zagreb veya başka bir basketbol kulübü ile birleşme yönünde herhangi bir girişimi bulunmamaktadır.

Son derece başarılı bir sosyal sorumluluk örneği olan, 31 ilde 34 merkezde 15 binin üzerinde çocuğu basketbolla buluşturan Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları’nın askıya alınması da söz konusu değildir. Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları birçok ilimizde binlerce gencimizi ücretsiz olarak basketbol ile buluşturmaya devam edecektir.

Ülke sporunun gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1976 yılında kurulan Efes Pilsen Spor Kulübü, kurulduğu günden beri sayısız başarıya imza atmıştır. Türk spor tarihinde ilk kez Avrupa Kupası kazanan takım olma ünvanını alan Efes Pilsen Spor Kulübü, birçok kez Türkiye Şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası kazanmış; ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil etmiştir. Altyapı takımlarında oynayan sayısız oyuncusu ile Türk Milli Basketbol takımlarına sürekli oyuncu yetiştiren Efes Pilsen, ayrıca FIBA ve NBA nezdinde Avrupa’nın en prestijli kulübü olma özelliğini de taşımaktadır.

Son derece önemli olan bu bekleme sürecinde kulübümüzden yapılmayan açıklamaların dikkate alınmamasını önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,
Efes Pilsen Spor Kulübü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder