11 Kasım 2010 Perşembe

Tanjevic Kusura Bakmasın...


Bogdan Tanjevic hem Milli Takım'da hem de Fenerbahçe Ülker'de ciddi eleştirilere maruz kalmıştı. Rahatsızlığının ardından Beko Basketbol Ligi'nde final serisinde Fenerbahçe Ülker'i Ertuğrul Erdoğan devralmış ve takımı şampiyonluğa ulaştırmıştı. Geçen sezon Euroleague'de de Bogdan Tanjevic yönetiminde arzu etmediği sonuçları alan Fenerbahçe Ülker'de bu sezon gözle görülür bir değişim yaşanıyor. 

Neven Spahija'nın göreve getirilmesinin ardından takımın saha içindeki görüntüsünde ciddi bir değişiklik oldu. Artık kendine güveni artmış, sert ve daha organize bir ekip oldular. Elbette bunda takıma bu sene Semih ve Ömer'in yerine alınan Lavrinovic ve Kaya takviyesi ile Marko Tomas'ın transferinin de büyük payı var. Fenerbahçe Ülker yeni transferleri ve yeni hocası ile birlikte apayrı bir kimliğe büründü.

Bu başarıda en büyük pay hiç kuşkusuz takımın yeni(!) sportif direktörü Aydın Örs. Zamanında Aydın Örs'ü görevden alıp yerine Tanjevic ile anlaşanlar şu anda neler hissediyordur acaba. Burada yerli-yabancı hoca ayırımı yapmak niyetinde değilim. Takıma uygun kaliteli hoca seçiminden bahsediyorum.

Geçen sezon yaşanan şampiyonluğu Tanjevic'e mal etmek de Ertuğrul Erdoğan'a büyük haksızlık olur kanaatindeyim. Milli Takım'ın Dünya Şampiyonası'nda aldığı başarıyla bile gizlenemeyen bir başarısızlık var ortada. O da Tanjevic yönetiminde vakit kaybeden Fenerbahçe Ülker'in geçtiğimiz sezonlardaki başarısızlığı.  Yani Tanjevic ile harcanan zamanda Aydın Örs görevde kalmış olsaydı Fenerbahçe Ülker Final Four hedefine daha erken ulaşamaz mıydı? En azından bu günkü görüntüsüne gelemez miydi? Elbette gelirdi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder