7 Kasım 2010 Pazar

Beko Basketbol Ligi 4. Hafta Sonuclari

6 Kasım Cumartesi

Fenerbahçe Ülker 95–62 Oyak Renault
Fenerbahçe Ülker zayıf rakibi karşısında rahat bir galibiyet elde etti. Mirsad maça ağırlığını koyarken ona destek diğer Türk oyunculardan geldi. Oyak Renault'da işler pek iyi gitmiyor. Yeni transfer Mays ne kadar katkı sağlayacak görecegiz.

Antalya BŞB 62-84 Banvit
Antalya lige beklenilenin çok üzerinde bir performansla başlamıştı. Bu mağlubiyet onlar için çok önemli değil çünkü Banvit'in Antalya'nın hedef maçlarından biri olduğunu zannetmiyorum. Onlar evlerinde ligin daha zayıf ekiplerini yenerlerse bir problem kalmaz zaten.

Olin Edirne 72-64 Aliağa Petkim
Olin ligin flaş sonuçlar alan ekibi Aliağa'yı da devirerek hala anlamayanlara ne kadar iyi bir takım olduklarını göstermeye devam ediyor. Çok iyi bir organizasyonları var. Gökhan Taştimur ve ekibini de tebrik etmek lazım. Onlar da savunma ağırlıklı sistemlerinden ödün verdikçe daha iyi bir harman olmuş ve takım daha iyi bir yola girmiş. Olin Edirne açıkça play-off'da ben de varım diyor. 

Erdemir 79–86 Türk Telekom
Telekom için işler pek iyi gitmiyordu. Bu galibiyet onlara biraz nefes aldırabilir ama bu maçı son çeyrekte 38 bularak kazandıklarını düşünürsek istikrardan hala bahsedemeyiz. 

Pınar Karşıyaka 106–71 Mersin BŞB
Pınar Karşıyaka bildiğiniz gibi. Evlerinde müthiş bir performans sergiliyorlar ancak iş deplasmana geldiğinde aynı oyunu izleyemiyoruz. Evlerindeki oyunlarını deplasmana taşırlarsa ligi beklediklerinden de yukarıda bitirebilirler.

Beşiktaş Cola Turka 89–76 Bonova Belediye
Iverson'ı beklerken konsantrasyon sorunu yaşadıkları açıkça görüldü bu maçta. Bornova'nın yakaladığı 10-12 sayılık farkları 2. yarıda kendilerine geldikten sonra eritip maçı aldılar. Beşiktaş'ın zaten iyi bir kadrosu var. Fakat Iverson gelse de onlara biraz daha güven gerekiyor. Formalarının hakkını vermediklerini düşünmek biraz haksızlık oluyor.

7 Kasım Pazar

Medical Park Trabzonspor 69-73 Galatasaray Cafe Crown
Galatasaray Cafe Crown iyi bir takım olma yolunda ilerliyor. Ancak yeni takım olmanın da bazı handikaplarını yaşıyorlar. Çok rahat götürdükleri maçları tehlikeye sokabiliyorlar. Bu da o maçlar gibi oldu. Farkı 16 sayılara çıkardıktan sonra son 2 dakikada kabus gördüler. Karşılarında onlar gibi yeni yapılanan bir M.P. Trabzonspor yerine daha oturmuş bir ekip olsaydı maçın sonucu da farklı olabilirdi. Yine de böyle dönemlerde alınan bu tip galibiyetler çok önemli.

Tofaş 53–66 Efes Pilsen
Efes Pilsen zaten kadro kalitesi olarak ustun oldugu rakibi karsisinda beklenen bir galibiyet elde etti. Iki takimin da savunmada uyguladiklari sertlik Tofas'in 1/16 Efes Pilsen'in ise 3/17 gibi cok dusuk ucluk yuzdeleriyle maci tamamlamasinda ve skorun da bu kadar dusuk kalmasinda beírleyici oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder