2 Kasım 2010 Salı

Iverson 1,5 milyonu garanti, yıllık 2 milyon...


Beşiktaş, Iverson transferiyle sadece Türkiye'yi değil tüm Avrupa'yı heyecanlandırmış oldu. NBA Hall of Fame için yaşayan adaylardan biri olan Iverson, 1,5 milyonu garanti, yıllık 2 milyon dolara imza attı. 6 Kasım'da ülkemize gelecek olan 35 yaşındaki oyuncudan camianın beklentisi oldukça büyük.


Ancak Beşiktaş CT'nin birkaç aydır oyuncularına para ödemelerinde düzensizlik yaşadığı artık ayyuka çıktı. Bu düzensiz ödemeleri alan oyuncuların takım arkadaşları Allen'ın aldığı paradan şimdiden rahatsız oldukları şüphesi oluşuyor. Son iki haftada Iverson dedikoduları ve haberlerine rağmen takımın düşük performansı ve motive olamaması büyük bir soru işareti.


Koç Bıyıktay'ın işi oldukça zor olacak. Hem problemli bir star, hem de kırgın bir ekip. Takımı toparlamak ve motive etmek için elinden geleni yapacağına eminiz. Ancak Iverson'ın da, -takıma abilik etmeyeceğine göre- oyunuyla takımın geri kalanının saygısını kazanması gerekecek.


Böylesine bir ismin BBL'de oynaması gurur verici. Ancak tüm olumsuz görüntünün değişmesi için bu takımın gerçekten de ligde Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen gibi iki devi zorlayacak basketbolu oynaması, hem de Eurocup'ta flaş sonuçlar alması gerekir. Dünya Şampiyonası sonrası konuşulan Türk basketbolunun, Iverson'lı lig ile de konuşulması için kaliteli oyun ve başarı gerekecektir. Beşiktaş CT'ye bu zorlu yolda başarılar diler, maddi manevi tüm sorunları aşacaklarına olan inanç ve umudumuzu yinelemek isteriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder