4 Ağustos 2011 Perşembe

Efes Ersan'ı Kaptı...

İsmi daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe Ülker ile de anılan Ersan İlyasva'yı Anadolu Efes kaptı. Anadolu Efes Ersan İlyasova transferini resmi sitesinden şu şekilde duyurdu:

"Anadolu Efes NBA takımlarından Milwaukee Bucks forması giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova ile anlaştı.

24 yaşındaki oyuncu 2.08 boyunda ve dört numara pozisyonunda oynuyor.

Ersan İlyasova, 2004-05 sezonunda Ülker’de oynadıktan sonra 2005 yılında NBA takımlarından Milwaukee Bucks tarafından draft edildi. 2005-06 sezonunu NBA Development League’de Tulsa 66’ers takımında geçiren Ersan, daha sonra Milwaukee Bucks’ta forma giydi. 2007-2009 yılları arasında İspanya’nın Barcelona takımında görev yapan İlyasova daha sonra tekrar NBA’deki eski takımı Milwaukee Bucks’a geri döndü.

A Milli Takım’ın da önemli oyuncularından biri olan İlyasova geçtiğimiz sezon NBA’de Bucks forması ile 60 karşılaşmada forma giyerken; maç başına 9.5 sayı, 6.1 ribaunt ve 0.9 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Ersan'ın NBA'deki lokavt süresince lacivert beyazlı formayı giyeceğini açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti: “Ersan ile NBA'de lokavt bittiği an gitmek koşuluyla bir yıllık anlaşma yaptık. Lokavt devam ederse sezon sonuna kadar Ersan bizimle olacak.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder