24 Haziran 2011 Cuma

Enes Kanter 3. Sıradan Utah'da...

Enes Kanter, NBA tarihinde draftta en yukarıdan seçilen Türk oyuncu unvanını da aldı. 1992 doğumlu basketbolcu, Ömer Aşık, Hidayet Türkoğlu, Semih Erden, Ersan İlyasova ve Mehmet Okur'dan sonra gelecek sezon NBA'de forma giyecek 6. oyuncumuz olacak.
 
Enes, “Mehmet Okur çok çalışkan birisi. Küçüklüğümden beri ona hayranım. Utah Jazz’da bana çok yardımcı olacağını biliyorum” şeklinde konuştu.

2011 draftında ilk turun birinci sırasından Kyrie Irving seçildi. Duke Üniversitesi oyuncusu, Cleveland Cavaliers'e gidiyor.

Minnesota Timberwolves ise, 2. sıradan, Derrick Williams'ı draft etti. Tristan Thompson, 4. sıradan yine Cavaliers'e seçilirken, Jonas Valanciunas Toronto tarafından draft edildi.

MEHMET OKUR AİLEMDEN BİRİ GİBİ

Utah'da ''sıfır'' numaralı formayı giyeceğini açıklayan 2.11'lik dev adam, ''Öncelikli hedefimiz Utah'ı play-off'lara taşımak olacak. Mehmet Okur ile aynı takımda ve aynı pozisyonda oynamak da çok büyük bir şans. Okur, benim ailemden biri gibi. Bana çok şey öğreteceğini düşünüyorum'' dedi.

BABASI FENERBAHÇE ÜLKER'İ SUÇLADI

Seçmelerde oğlu Enes Kanter ile birlikte özel basketbolcu locasında oturan Mustafa Kanter ise yaptığı açıklamda, Kanter'in Fenerbahçe Ülker'e imza atmadığı için Fenerbahçe takımı tarafından NCAA yönetimine yanıltıcı bilgiler verildiğini söyledi ve bu nedenle oğlunun bir yıl basketboldan uzak kaldığını ve Kolej Ligi'nde yer alamadığını ifade etti.

Mustafa Kanter, ''Kentucky'de oynasaydı şimdi Drafta birinci sıradan gelecekti. Üçüncü olarak gelmesi de bizim için önemli, ilk kez bir Türk bu dereceyi alarak tarihe geçti. Oğlum daha çok genç, Utah Jazz ile büyük başarılara imza atacağına hiç şüphem yok'' dedi.

Kanter'in menajeri Max Ergül de milli basketbolcunun NBA'de büyük bir yıldız olacağını umduğunu kaydetti. Enes Kanter, seçimlerin ardından bugün Utah eyaletinde takımın bulunduğu Salt Lake City şehrine geçerek burada idari ve teknik yönetimle biraraya gelecek.

TÜRKİYE, NBA'DE EN ÇOK YABANCI OYNATAN ÜLKELER ARASINDA İKİNCİ

Öte yandan Enes Kanter'in de Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'ne katılmasıyla, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Ersan İlyasova, Semih Erden ve Ömer Aşık'ın ardından NBA'de oynayan Türk basketbolcu sayısı altıya yükseldi ve bir ilk gerçekleşmiş oldu.

Bu sayıyla Türkiye, NBA liginde 11 oyuncusu bulunan Fransa'nın ardından altı oyuncu ile geçen seneki ikincilikteki yerini pekiştirdi ve Almanya, Rusya, Litvanya, Yunanistan, İtalya gibi basketbolun ileri düzeyde oynandığı ülkeleri de NBA liginde geride bıraktı.

Ligde Hidayet Türkoğlu 11. yılına girerek Türkler arasında rekoru elinde bulundururken, Mehmet Okur da dokuz yıldır yer alıyor. NBA'de Ersan İlyasova Milwaukee Bucks ile üçüncü yılını doldururken, Semih Erden önce Boston Celtics, ardından Cleveland Cavaliers formasıyla Ömer Aşık da Chicago Bulls takımıyla ''çaylak'' sezonlarını tamamladılar. Ligde ayrıca, hem Türk hem de Gürcistan vatandaşı olan Zaza Pachulia da Atlanta Hawks forması ile mücadele ediyor.

Enes Kanter'in Mehmet Okur'unda formasını giydiği Utah Jazz'a transferiyle birlikte NBA'de ilk kez iki Türk oyuncu aynı takımda yer alacak.

Kaynak: Ntvspor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder