29 Nisan 2011 Cuma

Basketbol Federasyonu'ndan TB2L Final Grubu Değerlendirmesi

Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde Final Grubu’na yükselen Hacettepe Üniversitesi, Genç Banvitliler, Kepez Belediye ve Selçuk Üniversitesi, bugün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Beko Basketbol Ligi’ne yükselebilmek için mücadelelerine başlayacaklar. 

Çift devreli lig usulü ile oynanacak olan Final Grubu’nun ilk ayağı bugün oynanacak maçlarla başlarken, yarın ve Pazar günü de maçlar devam edecek ve 6-8 Mayıs tarihleri arasında da ikinci ayak Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde oynanacak. Birer hafta arayla çift devreli lig usulüne göre oynanacak final grubu maçları sonunda puan cetvelinin ilk 2 sırasında yer alan takımlar 2011-12 sezonunda Beko Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak. 


Genç Banvitliler Normal Sezonu Lider Tamamladı
Final Grubu’nda mücadele edecek olan Genç Banvitliler, TB2L’de normal sezonu ilk sırada tamamladıktan sonra play-off eleme turunda Akhisar Belediye’yi evinde 80-77 yenerken rakibine deplasmanda 74-63 mağlup olmuştu. Son maçta bir kez daha evinde ağırladığı rakibini 86-71’lik skorla geçen Bandırma temsilcisi, bu sonuçla adını çeyrek finale yazdırmayı başarmıştı. Çeyrek finalde Gaziantep Büyükşehir Belediye’yi evinde 64-39 mağlup eden Genç Banvitliler, rakiplerini deplasmanda da 78-70’lik skorla geçerek Final Grubu’nda mücadele etmeye hak kazandı. 

Hacettepe Üniversitesi 3 Maçın Ardından Finale Çıktı
TB2L’de normal sezonu B Grubu ikincisi olarak tamamlayan Hacettepe Üniversitesi, çeyrek finalde İstanbul temsilcisi Pertevniyal ile eşleşti. İlk maçı evinde oynayan Ankara temsilcisi rakibini 77-59 mağlup ederek önemli bir avantaj elde etti. Rövanş maçında Pertevniyal ile İstanbul’da karşılaşan Hacettepe Üniversitesi, nefesleri kesen bir maç sonunda rakibi 65-64 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Vestel ile eşleşen Hacettepe Üniversitesi, ilk maçında rakibini evinde ağırlarken, baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan 1 sayı ile de olsa 76-75 galip ayrılmayı başardı. Çeyrek finalin ikinci maçında rakibine 82-72 mağlup olan Hacettepe Üniversitesi, rakibi ile yaptığı evindeki son maçı 78-69 kazanarak Final Grubu’na yükselen bir diğer takım oldu. 

Selçuk Üniversitesi Zoru Başardı
TB2L B Grubu’nda normal sezonu beşinci sırada tamamlayan Selçuk Üniversitesi, play-off eleme turundaUşak Üniversitesi ile eşleşti. İlk maçı deplasmanda oynayan Selçuk Üniversitesi, bu karşılaşmadan 80-66’lık skorla galip ayrılarak önemli bir avantaj elde etti. İkinci maçta rakibini evinde ağırlayan Selçuk Üniversitesi bu karşılaşmayı da 94-87’lik skorla kazanarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final mücadelesinde A Grubu’nda normal sezonu lider olarak tamamlayan Optimum TED Ankara Kolejliler ile eşleşen Selçuk Üniversitesi, deplasmanda oynadığı ve nefeslerin tutulduğu ilk maçı87-85 kazanmasını bildi. İkinci maçta rakibini bu kez evinde konuk eden Selçuk Üniversitesi, yine büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı 68-66’lık skorla kazandı ve Final Grubu’na yükselen bir diğer takım oldu. 

Kepez Belediye Play-Off’larda Yenilgi Almadı
TB2L’de normal sezonda B Grubu’nda yer alan Kepez Belediye, sezonu üçüncü sırada tamamlarken, play-off’larda hiç yenilgi almadı. Play-off eleme turunda Final Gençlik’i78-77 ve 72-60’lık skorlarla geçen Antalya temsilcisi, çeyrek finalde ise ligin güçlü ekiplerinden Genç Telekomile eşleşti. Çeyrek finalde de yenilgi almayan Kepez Belediye, deplasmanda oynadığı ilk maçı 82-76 kazanırken, evinde oynadığı maçı da 61-58’lik skorla kazanarak adını Final Grubu’na yazdırmayı başardı. 

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak Final Grubu ilk ayağının programı ise şu şekilde; 

29 Nisan Cuma
17:00 Genç Banvitliler – Hacettepe Üniversitesi
19:00 Selçuk Üniversitesi – Kepez Belediye

30 Nisan Cumartesi
17:00 Kepez Belediye – Genç Banvitliler
19:00 Hacettepe Üniversitesi – Selçuk Üniversitesi

1 Mayıs Pazar
17:00 Genç Banvitliler – Selçuk Üniversitesi
19:00 Kepez Belediye – Hacettepe Üniversitesi


Kaynak: TBF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder