23 Nisan 2011 Cumartesi

Basketbol'da Düğüm Çözülüyor... - Milliyet

Beko Basketbol Ligi’nde hafta içi mesaisiyle birçok takımın durumu şekillendi, ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown karşısında 83-80’lik skor ile sonuca ulaşan Fenerbahçe Ülker, normal sezon liderliğini büyük ölçüde garantiledi. En yakın takipçisi sarı-kırmızılılar karşısında ilk yarıdaki yenilginin rövanşını da alan Fenerbahçe Ülker, kalan 3 maçından 1 tanesini bile galip bitirirse normal sezonu zirvede tamamlayacak. İkili averajda üstün olan Galatasaray’ın zirveyi ele geçirmesi içinse hem rakibinin 3 maçını kaybetmesi, hem de 3’te 3 yapması gerekecek.
Ancak Galatasaray’ın 2. sıradaki yerini kaybetmesi de çok düşük bir ihtimal. Çünkü sarı-kırmızılı ekip, hemen ardındaki Efes Pilsen ve Banvit’e karşı ikili averajda üstün. Yani sarı-kırmızılılar ancak 3 maçın 2 tanesini kaybeder ve Efes ya da Banvit 3’te 3 yaparsa aşağıya düşecek. Aynı puana sahip olan Efes Pilsen ile Banvit’in üçüncülük, Beşiktaş Cola Turka ile Pınar Karşıyaka’nın ise 5.’lik mücadelesi ise nefesleri kesecek.
Play-off oynayacak diğer iki takım Olin Edirne ile Antalya Büyükşehir Belediyesi gibi gözüküyor. Olin’in yeri zaten garanti, Antalya ekibinin de üç maçından bir tanesini kazanması yetiyor.
Düşme hattında ise Mersin’in büyük çıkışı dikkat çekiyor. Son 6 maçından 5 tanesini kazanan Güney ekibi 9 galibiyete ulaştı ve bu hafta kendi sahasında düşmesi kesinleşen Oyak Renault’yu da yenerse resmen ligde kalıyor. 14. Aliağa Petkim’in 8, hemen ardındaki Bornova’nın 7 galibiyetinin bulunduğunu düşünürsek, 30. hafta karşı karşıya gelecek iki takımın mücadelesinin final havasında geçmesi yüksek bir ihtimal olarak gözüküyor.


28. hafta
Mersin Bşb.-O.Renault
M.Park TS-Erdemirspor
T.Telekom-Bornova Bld.
Tofaş-Olin Edirne
Pınar KSK-Antalya Bşb.
Efes Pilsen-FB Ülker
Aliağa Petkim-Banvit
GS Cafe C.-BJK Cola T.
 
29. hafta
M.Park TS-A.Petkim
Bornova Bld-Banvit
Antalya Bşb.-Tofaş
O.Renault-T.Telekom
BJK C.Crown-E.Pilsen
FB Ülker-Mersin Bşb.
O.Edirne-GS C.Crown
Erdemir-Pınar KSK
 
30. hafta
Mersin Bşb.-BJK C.T.
Efes Pilsen-O.Edirne
GS C.Crown-Antalya Bşb.
T.Telekom-FB Ülker
Tofaş-Erdemir
Pınar KSK-M.Park TS
Banvit-O.Renault
A.Petkim-Bornova Bld.

Kaynak: Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder