16 Şubat 2011 Çarşamba

Taurasi Karmaşası...

Açıklamalar üstüste gelirken Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'da ""Oyuncumuz haklıydı. Bu işin peşini bırakmadık. Elimizde belgeler var. Konuyu Basketbol Federasyonu ile de paylaştık. Onlar da cezayı kaldıracaklarını söylediler. Durumu tam bir rezalet olarak tanımladılar. Bu durum Hacettepe'nin bundan sonra karar verme durumunu zora sokacak. Doping ünitesi kapanabilir. Muhtemel bir Avrupa şampiyonluğumuz güme gitti. Bu konuyla ilgili elimizdeki kesin belgeleri Federasyona sunacağız." açıklaması yaptı.

Fakat hala netleşmeyen konular var. Federasyon Taurasi ve Monique Coker'ın tedbirlerinin kaldırılması ile ilgili kararında şöyle diyor:

"Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi tarafından; Sporcu tarafının teknik savunmasının incelenmesi sonucunda A ve B numunelerine ait Analiz Sertifikalarının geri çekilmesine karar verildiği, Kurulumuza bildirilmiştir.

Konu bu çerçevede değerlendirilmekle, anılan TEDBİR kararına yönelik şartların ortadan kalkması ve sporcu ve kulübünün mağduriyetinin söz konusu olmamasına yönelik olarak, Kurulumuzca verilen 10.12.2010 tarih ve 39 sayılı, Sporcu Diana Lorena Taurasi hakkında verilen TEDBİR kararının kaldırılmasına karar verilmiştir."

Netleşmeyen konu Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nin bu analiz sertifikalarını neden geri çektiği. İki oyuncunun da hem A hem de B numunelerine yapılan testlerde yasaklı madde bulunmuştu. Testler hatalı mı yapıldı yoksa Köln'de açılan numuneler negatif miydi -ki öyle ise neden Köln baz alınıyor- veya bambaşka bir sebep mi var bilinmiyor. Bu konunun netleşmesi için Doping Kontrol Merkezi'nin de analiz sonuçlarını neden geri çektiğini açıklaması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder