7 Ocak 2011 Cuma

Basketbol Federasyonu ve Fenerbahçe'den Yalanlama


Türkiye Basketbol Federasyonu ve Fenerbahçe Spor Kulübü bugün Diana Taurasi ile ilgili medyada yer alan haberleri yalanladı:

"Bugün Hürriyet Gazetesi’nde Ferudun Niğdelioğlu imzası ile yayınlanan; Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’in Fenerbahçe Spor Kulübü’ne Taurasi’nin ABD’den “modafinil Amerika’da serbest” yazısı getirirse ceza almaz ifadelerini kullandığı haberi gerçeği yansıtmamakta ve hayal ürünüdür.

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Sağlık Kurulu, FIBA ve Dünya Anti-Doping Ajansı’nın (WADA) belirlemiş olduğu kurallar dahilinde hareket etmekte ve Disiplin Kurulu da bu kurallara göre karar vermektedir.

Ülkemizde TBF’nin Dopingle Mücadele Yönergesi gayet açık ve net olup, numunesi pozitif çıkan bir sporcuya, ne Türkiye Basketbol Federasyonu, ne Sağlık Kurulu ne de Dopingle Mücadele Komisyonu’nun müdahalesi söz konusu değildir.

Yasaklı ilaç kullanan sporculara yönelik Tedavi Amaçlı Kullanım İstisnası (TAKİ) listeleri ve buna ait müracaat yöntemleri de açık olup, yasaklı maddeleri kullanan sporculara verilecek olan cezalar yine FIBA ve WADA kuralları çerçevesinde belirlenmektedir.

Türkiye Basketbol Federasyonu yaşanan bu tip olaylarda FIBA ve WADA’nın belirlemiş olduğu kurallar dahilinde hareket ederken, verilecek cezalara TBF Başkanı veya herhangi başka bir kişinin müdahalesi mümkün değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz;"
Türkiye Basketbol Federasyonu

 
"Bugün Hürriyet Gazetesi'nde Ferudun Niğdelioğlu imzası ile yayınlanan bir haberde Diana Taurasi'nin doping testinde çıkan maddeyi Türkiye'de kullanmanın yasak olduğunu bilmediği bu konuda Amerika'daki doktorundan da mektup istendiği ancak bunun gelmemesi üzerine ceza aldığı öne sürülmektedir. Söz konusu haber doğru değildir. Taurasi'nin kendisi de Amerika'daki avukatları da hayatının hiçbir döneminde Taurasi'nin bu madde dahil olmak üzere hiçbir doping maddesi almadığını resmen açıklamışlardır. Taurasi de kendisi ile yapılan görüşmede kesinlikle herhangi bir şekilde bir ilaç almadığını dile getirmiştir. Dolayısıyla kendisinden mektup istendiği ya da Taurasi'nin söz konusu maddenin Amerika'da yasak olmadığını söylemiş olması gibi bir durum asla söz konusu değildir."

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder