29 Ağustos 2010 Pazar

FIBA 2010’da ikinci gün ikinci maçlar…

A Grubu

Sırbistan 81 – 82 Almanya

Turnuvanın ilk uzatmaya giden maçı (69 – 69). Hatta ilk uzatma da kesmedi (73:73). Maçın skoreri tanıdık bir isim Jan Jagla oldu (22 sayı). Turnuvaya Nowitzki'den yoksun gelen Almanya, hazırlık maçında çıkardıkları olaylar sebebiyle ceza alan Krstic ve Teodosic'ten yoksun Sırbistan karşısında zor da olsa grup sıralaması açısından çok önemli bir galibiyet aldı.

B Grubu

Hırvatistan 75 – 54 İran

Maçı baştan sonra önde götüren Hırvatistan günün en rahat galibiyetlerinden birini aldı. İran takımından Ehadadi 27 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

C Grubu

Porto Riko 80 – 83 Yunanistan

Şu ana kadar izlediğimiz maçlar içinde en keyiflilerden biri oldu. Genelde başa baş geçen mücadelede Yunanistan tecrübesiyle son dakikaları daha üstün oynayarak önemli bir galibiyet aldı. Porto Riko’nun farkı 9 sayıya çıkarmasından sonra 3. periyotta savunmasını sertleştiren Yunanistan, son dakikalarda temasları olduğundan ağır göstererek (buna tecrübe demekle dememek arasında hala net bir karar veremiyorum) kazandığı serbest atışlar ile oyuna ağırlığını koydu. Spanoulis 28 sayıyla en skorer oyuncu oldu. Maçın kırılma anı son 1:16’da hakemlerin Porto Riko aleyhine verdiği biraz ağır kaçan teknik faul anı oldu.

D Grubu

Lübnan 59 – 86 Fransa

İlk periyodu 22 – 20 geçilen karşılaşmada Fransa maça 2. Çeyrekte ağırlığını koyarak günün bir başka rahat galibiyetini alan takım oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder