6 Ağustos 2010 Cuma

Aykut Cim Bom’a Rijkaard Fener’e!

Galatasaray OFK Belgrad rövanşını beş golle aşarak play-off turuna kaldı. Mehmet Batdal ilk resmi golünü attı, Harry Kewell uzun bir sonra Milan Baros’un yokluğunda golcü sıkıntısına care olabileceğini gösterdi… Ancak fizik kondisyon yetersizliği göze çarpıyordu.


Aslında ilk maçın skoru 5-1 olsa kimse yadırgamazdı. Çünkü rövanşa nazaran ilk maçta oynanan oyun bunu daha fazla hakediyordu. Sonuçta Belgrad ekibi son derece mütevazi bir takım. Young Boys kadar organize değiller ve teknik açıdan da onların üzerinde sayılmazlar.

Bir parantez açarak şunu da ekleyebiliriz Young Boys aslında Rijkaard’ın oynatmak istediği düzende oynuyor. Hızlı paslar, araya atılan toplar, toplu hücum, toplu savunma, total futbolun tüm gereklerini yerine getiriyorlar, sadece biraz daha yetenekli ayaklara ihtiyaçları var. Galatasaray transfer için dünya turuna çıkmışken sadece Lorik Cana’nın maliyetine komşunun rakibinden 2-3 tane istediği özellikte oyuncu alabilirdi. Transfer sezonu devam ederken hatırlatmış olalım…

Tekrar Galatasaray’a dönersek; Savunma 5-1’lik galibiyete karşılık hala S.O.S. veriyor. Böylesine zayıf rakipler bu kadar pozisyon bulabiliyorsa üst turlarda sıkıntı daha da büyüyeceğe benziyor. Ağustos ayına geldik hala transferler sonuçlanmadı, bu konuda Rijkaard’a yüklenmenin bir alemi yok. Bu konuda şikayette bulunacaklar için adres Adnan Polat ve Adnan Sezgin.

Gelelim oyunculara; Mustafa Sarp müthiş mücadele ediyor ancak ondan daha iyi bir futbol beklemek hata olur. Çünkü teknik kapasitesi buraya kadar. Maçtaki asisti göz doldurdu ancak Rijkaard’ın istediği ayağa pas yapan orta saha oyuncusu görüntüsünden uzak. Hiç bir zaman da yaklaşamayacak. Bu onun kötü futbolcu olduğunu göstermez sadece bu düzene uymuyor… Tıpkı Servet Çetin gibi. Savunmadan top çıkaramadığı için yaptığı hatalar ciddi problemler doğuruyor ve bu hatalar Aykut’un kale çizgisine yapışık oyunu ile birleşince seyredenlerin yürekleri sürekli ağızlarına geliyor.

Aynı şeyleri Sabri için de söyleyebiliriz. Dün savunmada yaptığı hatalar inanılmazdı. Fakat yine suçlu olarak Sabri’yi görmemek lazım. Çünkü orası onun gerçek yeri değil. Ancak senelerdir daha iyi bir sağ bek alınamadığı için iş ona düşüyor. Orta sahada Rijkaard’ın isteklerine bir çok oyuncudan daha fazla cevap verebilecek yeteneklere sahip.

Sonuç olarak Galatasaray’da oyuncularla sistem birbirini tutmuyor. Bunu Frank Rijkaard’da geldiğinden beri anlatmaya çalışıyor ama şu ana kadar dinleyeni pek olmadı. Elindeki oyuncular ya çok savunma ağırlıklı ya da tam hücum oyuncusu. Fenerbahçe’nin sahip olduğu Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı gibi çift yönlü oyuncular kadroda olmayınca sistem de oturmuyor. Gerçi bu oyuncuların da Aykut Kocaman’ın savunma ağırlıklı sistemine uyduğu da söylenemez. Ne dersiniz? İki ezeli rakip arasında gerçekleşecek bir Teknik Direktör takası iki takımı da daha yukarı taşımaz mı? Ne de olsa iki teknik adamın da ihtiyacı olan futbolcular ezeli rakiplerinde…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder