30 Haziran 2011 Perşembe

Euroleague'de Wild Card Armani Jeans Milano'nun...

Euroleague organizasyonu 2011-2012 sezonu için ayırdığı wild-card'ı Armani Jeans Milano'ya verdi. Bu hak için ülkemizden Galatasaray'ın ciddi girişimleri vardı. Bu durumda Galatasaray erkek basketbol takımı daha önce belirlendiği gibi Euroleague'e katılmak için ön eleme oynayacak.

Eleme turları için ayrılan 2 adet "wild card"ın sahipleri ise Fransa'dan Asvel Lyon ve Almanya'dan Alba Berlin oldu. Bu takımlar da eleme turlarında Galatasaray ve Banvit'in muhtemel rakipleri arasına katılmış oldu.  

Resmen "Anadolu Efes" - Aman Aklınıza Bira Gelmesin!


Efes Pilsen isim değişikliğini resmi sitesinden duyurdu:

"Efes Pilsen Spor Kulübü, faaliyetlerine, 2011-12 sezonundan itibaren Anadolu Efes Spor Kulübü olarak devam edecektir.

Kurulduğu 1976 yılından bu yana Türk basketboluna sayısız oyuncu kazandıran, gerek Türkiye gerekse Avrupa’da unutulmaz başarılar elde eden, ilklere imza atan spor kulübümüzün; TAPDK’nın onay verdiği yeni kimliği; “Anadolu Efes Spor Kulübü” adı altında, aynı hedeflerle faaliyet göstermesine ve Türk basketboluna hizmet etmesine karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Efes Pilsen Spor Kulübü"

Geçen sene bu konu ilk gündeme geldiğinde fikrimizi şu şekilde belirtmiştik. Daha sonra TAPDK başkanı Mehmet Küçük'ün düşüncelerini de burada okumuştuk. Şimdi gelinen herkes mutlu(!) gibi görünse de şahsen benim fikrim değişmedi. bundan sonra "Anadolu Efes" ismini duyunca aman aklınıza  mukayyet olun, bira mira düşünmeyin...

28 Haziran 2011 Salı

Furkan Aldemir Resmen Galatasaray'da...

Galatasaray Kulübü Pınar Karşıyaka'dan Furkan Aldemir ile anlaştıklarını resmen duyrudu:


Furkan Aldemir Galatasaray'da

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 2010-11 sezonunda Pınar Karşıyaka forması giyen Furkan Aldemir ile dört senelik kesin anlaşmaya varmıştır.

Pınar Karşıyaka altyapısından yetişen 19 yaşındaki oyuncu, uzun forvet ve pivot pozisyonlarında görev yapabiliyor. Çeşitli kategorilerde 82 defa milli takım forması giyen 2.07 metre boyundaki Furkan, dört sezondur Beko Basketbol Ligi’nde de şans buluyordu.

Yeni sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.

27 Haziran 2011 Pazartesi

Fenerbahçe Ülker Transferi Resmen Duyurdu...

Fenerbahçe Ülker yeni transferi Curtis Jerrells'i resmi sitesinden duyurdu:

Sezonu Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası zaferleriyle noktalayan basketbol takımımız Fenerbahçe Ülker, Bojan Bogdanovic ve James Gist’in ardından Curtis Jerrells’i de kadrosuna dahil etti.

Sezonu, Partizan formasıyla noktalayan 24 yaşındaki Amerikalı oyun kurucu Jerrells ile iki yıllık bir anlaşma sağlandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Curtis Jerrells kimdir?

1987 doğumlu Curtis Jerrells, atletik özellikleri ve savunması ile ön plana çıkıyor. Solak bir şutör olan ABD’li guard, geçen sezon Partizan formasıyla Euroleague’de 9.7 sayı, 3.2 ribaund ve 3.8 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti. Baylor Üniversitesi mezunu olan Jerrells, 2009’da San Antonio Spurs ile sözleşme imzaladı ama doğrudan NBDL’e (Geliştirme Ligi) Austin Powers’a gönderildi.Geçen sezon ortasında Partizan’a gelen Amerikalı oyun kurucu, Adriatik Ligi’nde de 12.4 sayı ve 2.4 asist ortalaması ile oynadı. 24 yaşında, 1.85 metre boyundaki oyuncu, geçen yıl San Antonio Spurs ile yaz kampına da çıkmıştı.

24 Haziran 2011 Cuma

Oktay Mahmuti Başantrenörlüğe Devam Ediyor...


Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Hakan Üstünberk Başantrenör Oktay Mahmuti'nin önümüzdeki sezon da "parkede kalacağını" duyurdu. Daha önce Oktay Mahmuti'nin kulüpte CEO olarak görev alacağı ve Jure Zdovc'un antrenör olarak takımın başına geleceği dedikoduları gündeme gelmişti. Zdovc'un St Petersburg ile anlaşmasıyla sarı-kırmızılı camiada başlayan "umutlu" bekleyiş bu açıklama ile yerini mutluluğa bıraktı diyebiliriz. Sosyal paylaşım ağlarında taraftarların başlattığı "Mahmuti Parkede Kal" kampanyaları bu süreçte ne kadar etkili olmuştur bilinmez ancak alınan kararla sarı-kırmızılı taraftarların isteği de yerine gelmiş oldu. Resmi siteden yapılan açıklama şu şekilde: 

"Daha önce de ifade ettiğim üzere amacımız, Galatasaray Basketbol Şubesi’nde istikrarın kalıcı olmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda kalıcı istikrarın saha içi ve dışında sağlıklı bir yapılanmadan geçtiğine yürekten inanıyorum.

Geçtiğimiz sezon bu yeni yapılanmanın temellerini attık. Bu yolda erkek takımı başantrenörlüğüne Oktay Mahmuti’yi getirdik. Sağlıklı bir antrenör – yönetici ilişkisi çerçevesinde başarılı bir sezon geçirdik. Daha kalıcı bir yapı kurabilmek adına kendisiyle uzun bir süredir fikir alışverişi yapmaktayız. Bu alışveriş sonucunda Oktay Mahmuti’nin 2011-2012 basketbol sezonunda da Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Başantrenörlüğü görevine devam etmesi kararını beraberce aldık. Oktay Mahmuti, yeni yapılanmamızın temel taşlarından biri olup, bu sürecin tamamında etkin olarak sorumluluk almıştır.

Playoff sürecinde kendisine ve kulübümüze çok cazip bir teklifle gelen Avrupa’nın en köklü kulüplerinden birini reddedip, Galatasaray’a ve yeni yapılanmaya olan güvenini ortaya koymuştur. Mahmuti, unvan ve konumunda bağımsız bir şekilde Galatasaray Erkek Basketbol Şubesi’nin içinde bulunduğu atılımın önemli ve kalıcı bir parçasıdır.

Saygılarımla,

Hakan Üstünberk
Galatasaray Basketbol Şubesi Sorumlusu"

NBA Draft Tam Listesi...

1 Kyrie Irving PG Cleveland Cavaliers (from L.A. Clippers)

2 Derrick Williams SF United States Minnesota Timberwolves

3 Enes Kanter C/PF Turkey Utah Jazz (from New Jersey)

4 Tristan Thompson PF/SF Canada Cleveland Cavaliers

5 Jonas Valančiūnas C Lithuania Toronto Raptors

6 Jan Veselý SF Czech Republic Washington Wizards

7 Bismack Biyombo PF Democratic Republic of the Congo Charlotte Bobcats (from Sacramento Kings)

8 Brandon Knight PG United States Detroit Pistons

9 Kemba Walker PG/SG United States Charlotte Bobcats

10 Jimmer Fredette SG United States Sacramento Kings (from Milwaukee Bucks)


NBA Draft 2011 tan listesi için buraya tıklayabilirsiniz...

Enes Kanter 3. Sıradan Utah'da...

Enes Kanter, NBA tarihinde draftta en yukarıdan seçilen Türk oyuncu unvanını da aldı. 1992 doğumlu basketbolcu, Ömer Aşık, Hidayet Türkoğlu, Semih Erden, Ersan İlyasova ve Mehmet Okur'dan sonra gelecek sezon NBA'de forma giyecek 6. oyuncumuz olacak.
 
Enes, “Mehmet Okur çok çalışkan birisi. Küçüklüğümden beri ona hayranım. Utah Jazz’da bana çok yardımcı olacağını biliyorum” şeklinde konuştu.

2011 draftında ilk turun birinci sırasından Kyrie Irving seçildi. Duke Üniversitesi oyuncusu, Cleveland Cavaliers'e gidiyor.

Minnesota Timberwolves ise, 2. sıradan, Derrick Williams'ı draft etti. Tristan Thompson, 4. sıradan yine Cavaliers'e seçilirken, Jonas Valanciunas Toronto tarafından draft edildi.

MEHMET OKUR AİLEMDEN BİRİ GİBİ

Utah'da ''sıfır'' numaralı formayı giyeceğini açıklayan 2.11'lik dev adam, ''Öncelikli hedefimiz Utah'ı play-off'lara taşımak olacak. Mehmet Okur ile aynı takımda ve aynı pozisyonda oynamak da çok büyük bir şans. Okur, benim ailemden biri gibi. Bana çok şey öğreteceğini düşünüyorum'' dedi.

BABASI FENERBAHÇE ÜLKER'İ SUÇLADI

Seçmelerde oğlu Enes Kanter ile birlikte özel basketbolcu locasında oturan Mustafa Kanter ise yaptığı açıklamda, Kanter'in Fenerbahçe Ülker'e imza atmadığı için Fenerbahçe takımı tarafından NCAA yönetimine yanıltıcı bilgiler verildiğini söyledi ve bu nedenle oğlunun bir yıl basketboldan uzak kaldığını ve Kolej Ligi'nde yer alamadığını ifade etti.

Mustafa Kanter, ''Kentucky'de oynasaydı şimdi Drafta birinci sıradan gelecekti. Üçüncü olarak gelmesi de bizim için önemli, ilk kez bir Türk bu dereceyi alarak tarihe geçti. Oğlum daha çok genç, Utah Jazz ile büyük başarılara imza atacağına hiç şüphem yok'' dedi.

Kanter'in menajeri Max Ergül de milli basketbolcunun NBA'de büyük bir yıldız olacağını umduğunu kaydetti. Enes Kanter, seçimlerin ardından bugün Utah eyaletinde takımın bulunduğu Salt Lake City şehrine geçerek burada idari ve teknik yönetimle biraraya gelecek.

TÜRKİYE, NBA'DE EN ÇOK YABANCI OYNATAN ÜLKELER ARASINDA İKİNCİ

Öte yandan Enes Kanter'in de Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'ne katılmasıyla, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Ersan İlyasova, Semih Erden ve Ömer Aşık'ın ardından NBA'de oynayan Türk basketbolcu sayısı altıya yükseldi ve bir ilk gerçekleşmiş oldu.

Bu sayıyla Türkiye, NBA liginde 11 oyuncusu bulunan Fransa'nın ardından altı oyuncu ile geçen seneki ikincilikteki yerini pekiştirdi ve Almanya, Rusya, Litvanya, Yunanistan, İtalya gibi basketbolun ileri düzeyde oynandığı ülkeleri de NBA liginde geride bıraktı.

Ligde Hidayet Türkoğlu 11. yılına girerek Türkler arasında rekoru elinde bulundururken, Mehmet Okur da dokuz yıldır yer alıyor. NBA'de Ersan İlyasova Milwaukee Bucks ile üçüncü yılını doldururken, Semih Erden önce Boston Celtics, ardından Cleveland Cavaliers formasıyla Ömer Aşık da Chicago Bulls takımıyla ''çaylak'' sezonlarını tamamladılar. Ligde ayrıca, hem Türk hem de Gürcistan vatandaşı olan Zaza Pachulia da Atlanta Hawks forması ile mücadele ediyor.

Enes Kanter'in Mehmet Okur'unda formasını giydiği Utah Jazz'a transferiyle birlikte NBA'de ilk kez iki Türk oyuncu aynı takımda yer alacak.

Kaynak: Ntvspor

22 Haziran 2011 Çarşamba

Mahmuti: Her Şeyin Mükemmel Olduğunu İddia Etmek Yanlış Olur...

Galatasaray Basketbol Şubesi'nin yeni yapılanması hakkında Oktay Mahmuti'de açıklamalarda bulundu. Resmi siteden yayınlanan açıklama şu şekilde:

"Göreve başlarken tek hedefimiz Galatasaray Erkek Basketbol Şubesi’ne bir kimlik ve gelenek kazandırmaktı. Başarılı bir sezonun ardından duygulara kapılıp, her şeyin çok mükemmel olduğunu iddia etmek yanlış olur. Sportif başarıyı kalıcı kılmak için doğru şube yapılanmasının ne kadar önemli olduğu son derece aşikârdır. Biz de bu konuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yalnız şunu özellikle söylemek isterim ki; yazılanlar gerçeği tam anlamıyla yansıtmamaktadır ve nihai karar verilmemiştir. Galatasaray Erkek Basketbol Şubesi için benim ve başkalarının konumu değil, düzen ve düzene nasıl hizmet ettiğimiz önemlidir. 

Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; tek önemli olan Galatasaray Basketbol Takımı’dır."

Oktay Mahmuti
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Antrenörü

Hakan Üstünberk: Yapısal Değişiklik Şart

Galatasaray Basketbol Şubesi'nde yaşanması muhtemel değişiklik ile ilgili olarak dedikoduların artması üzerine Basketbol Şube Sorumlusu Hakan Üstünberk bir açıklama yaptı. Resmi sitede yayınlanan açıklama şu şekilde:

"Geçen sezon itibariyle başlattığımız basketbol hamlesinin üstüne koyarak devam etme hedefindeyiz. Amacımız, Galatasaray Erkek Basketbol Şubesi'ni şu anda bulunduğu konumdan daha ileri götürmektir. Ekibimiz ile birlikte bu doğrultuda beyin fırtınası toplantıları yapmakta, değişik fikirleri paylaşmaktayız. 

2010-11 sezonunda Erkek Basketbol Takımımızın yakaladığı sportif başarının desteklenmesi için yapısal değişikliklerin şart olduğunun farkındayız. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürmekteyiz. Son günlerde bazı medya organları ve sosyal paylaşım sitelerinde gündeme gelen haberler bu toplantıların nihai sonucunu yansıtmamaktadır. Bu vesileyle verdiğimiz nihai kararların yalnızca Galatasaray Spor Kulübü resmi sitesi kanalıyla açıklanacağını belirtmek isterim."

Hakan Üstünberk
Galatasaray Basketbol Şubesi Sorumlusu

21 Haziran 2011 Salı

Galatasaray'da Süpriz Gelişme: Oktay Mahmuti CEO - Jure Zdovc Antrenör


Haber Can İşbakan'dan... Basketdergisi verdiği haberde Galatasaray'da Oktay Mahmudi Basketbol Şubesi CEO'luğuna getirilirken antrenörlüğe Adriyatik Ligi Finali'nde Partizan'a kaybeden Union Olimpija'dan ayrılan Jure Zdovc'un geldiği belirtildi. Henüz kulüp bu konuda bir açıklama yapmadı.

20 Haziran 2011 Pazartesi

EUROLEAGUE'de Kura Çekimine Katılacak Takımlar Belli Oldu - Türkiye 4 Takımla Katılacak...

Turkish Airlines Euroleague'de 7 Temmuz Perşembe günü Barcelona'da düzenlenecek kura çekimine katılacak takımların listesi açıklandı. Buna göre Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen A Lisanslarıya direk gruplara katılırken ülkemizden ayrıca Galatasaray ve Banvit eleme oynamaya hak kazandı. 

A Lisansı için 1 adet Wild Card (kontenjanın) bırakıldığı gözlendi. Galatasaray'ın bu hakkı kazanmak için yoğun çaba sarfettiği biliniyor. 7 Temmuz'a kadar sarı-kırmızılılar bir sonuç elde edebilirse gruplara direk kalacak takım sayısı 3'e yükselebilir. Eğer bir değişiklik olmazsa eleme turunda mücadele edecek takımlar şu şekilde:

Galatasaray Cevher Özer'i Resmen Duyurdu...

Galatasaray Basketbol Kulübü son 5 sezondur Beşiktaş Cola Turka forması giyen Cevher Özer ile anlaştığını resmen açıkladı. Ermal Kurtoğlu'nu Efes Pilsen'e kaptıran sarı-kırmızılıların Furkan Aldemir için de Karşıyaka kulübüyle görüştükleri gelen haberler arasında. Ancak bu iki transfer için henüz resmi açıklamalar yapılmadı.


"Cevher Özer Galatasaray'da

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 2010-11 sezonunda Beşiktaş Cola Turka forması giyen Cevher Özer ile iki senelik kesin anlaşmaya varmıştır.

Dört numaralı pozisyonda görev yapabilen 2.05 metre boyundaki Cevher Özer, geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi'ndeki 32 maçta 11,2 sayı ve 5,1 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

Yeni sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz."

18 Haziran 2011 Cumartesi

EuroBasket Women 2011 Polonya'da Başlıyor

EuroBasket Women 2011 Polonya'da Başlıyor. Türkiye'nin, Rusya, Slovakya ve Litvanya ile birlikte A Grubu'nda yer alacağı şampiyona 18 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında oynanacak. EuroBasket Women 2011'in resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Beko Basketbol Ligi Şampiyonu Fenerbahçe Ülker

Beko Basketbol Ligi Final Serisi'nde 6. maçı deplasmanda 91-88 kazanan Fenerbahçe Ülker seriyi 4-2 kazanarak 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

GALATASARAY CAFE CROWN (88): Josh Shipp 9 (4 ribaund- 1 asist), Jerry Johnson 19 (1 ribaund- 8 asist), Caner Topaloğlu 3 (2 ribaund- 3 asist), Preston Shumpert 18 (6 ribaund), Tutku Açık 7 (1 ribaund- 6 asist), Luksa Andric 7 (4 ribaund), Haluk Yıldırım 7 (3 ribaund), Evren Büker 6 (4 ribaund- 1 asist), Sertaç Şanlı 2, Ermal Kurtoğlu 10

FENERBAHÇE ÜLKER (91): Roko Ukic 8 (1 ribaund- 5 asist), Ömer Onan 20 (2 ribaund- 1 asist), Darjus Lavrinovic (2 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius 14 (1 ribaund- 3 asist), Kaya Peker (3 ribaund), Oğuz Savaş 19 (6 ribaund), Marko Tomas 8 (3 ribaund- 2 asist), Sean May 10 (6 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 12 (6 ribaund- 5 asist)

1. PERİYOT: 23-21
2. PERİYOT: 26-28
3. PERİYOT: 17-20
4. PERİYOT: 22-22





17 Haziran 2011 Cuma

NBA Draft Tahminleri... Enes ilk 6'da seçilecek gibi...

NBA'de draft yaklaşırken spor site ve yorumcularının tahminleri yayınlandı. Buna göre Enes Kanter'in en iyi ihtimalle 3. sıradan en kötü ihtimalle 6. sıradan seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor...

16 Haziran 2011 Perşembe

Beşiktaş'tan Basketbolcularına Büyük Saygısızlık...


Beşiktaş basketbol şubesinde akıl almaz şeyler oluyor. Siyah-Beyazlılar sözleşmeleri devam eden Cüneyt Erden, Bekir Yarangüme ve Serhat Çetin'e 5 aylık alacaklarına karşılık sözleşmelerinin feshini önerdi. Zaten uzun zamandır paralarını alamayan oyuncular bu teklife sıcak bakmayınca Beşiktaş'tan beklenmeyen bir kontra hamle geldi. Kulüp bu 3 oyuncuya tebligat göndererek günde 3 idman içeren bir antreman programı gönderdi. Oyuncular da sözleşme haklarını kaybetmemek için bu programa uygun olarak çalışmalarına başladı.



Tüm oyuncuların tatilde olduğu bir dönemde bu üç oyuncuya uygulanan yıldırma politikası bu ülkenin en eski "spor" kulübüne de takımın başında bulunan Ergin Ataman'a da yakışmadı. Önümüzdeki sene bazı oyuncularla devam etmek istememeleri normaldir. (Her ne kadar bu oyuncularla anlaşmalarının üzerinden henüz 1 sene geçmemiş olsa da...) Ancak bu durumda bile oyuncuyla anlaşma yoluna gitmek ve gerekirse kendi imzaladıkları o sözleşmeler gereği doğan haklarını oyunculara ödeyerek sözleşmeyi feshetmek varken böyle bir yolun seçilmesi Beşiktaş'ın basketbolda henüz beklenen seviyeye gelemediğinin en açık göstergesidir. Allen Iverson şovuyla oldukça göz boyayan siyah-beyazlı kulüp bu son hareketiyle basketbolseverlerin gözünde oluşturduğu tüm olumlu imajını da yerle bir etmiş oldu.

Foto: Kartalbasket.org

14 Haziran 2011 Salı

Galatasaray Cafe Crown Seyirciyi Bile Uyuttu...

Galatasaray Cafe Crown bu gece bir deplasman takımı (özellikle Fenerbahçe Ülker deplasmanında) nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı. Elbette bunda Oktay Mahmuti'nin payı büyüktü. Maç boyunca sakin kaldılar. Rakibi, seyiciyi ve hatta hakemleri dahi sinirlendirecek, tahrik edecek her türlü hareketten uzak durdular. Sonuna kadar maçtan kopmamayı başardılar ve rakibin tam havasını bulmaya başladığı son anlarda, hatta son topta maçı kazanmayı başardılar.

Shipp'in kullandığı son top sayı olmayabilirdi de. Ancak Oğuz Savaş'ın da maç sonunda belirttiği gibi o topa "şans" demek Galatasaraylı oyunculara saygısızlık olur. Önemli olan böyle bir deplasmanda maçı o son topa kadar getirebilmekti(özellikle serbest atışlarda 14/25 (%56)'da kaldığı bir karşılaşmada). Bu gece "şansla" veya "şanssızlıkla" (atan ve yiyen takıma göre değişir tabi) o şutu soktu ve kazandı sarı-kırmızılılar. 


Fenerbahçe Ülker cephesine gelince... Bu gece en büyük darbeyi (kimse kusura bakmasın) seyircisinden yedi. Neden diyecek olursanız Galatasaray Cafe Crown'un uyutma taktiğine başta onlar uydular. Sinan Erdem'de oynanan ilk iki maçta yakaladıkları başarıyı bu maçta da tekrarlayarak ezeli rakipleri önünde farklı bir galibiyetle kutlayacakları şampiyonluğa o kadar hazırlanmışlardıki maç başa baş gittikçe onlar da sarı-lacivertli oyuncuların maçı koparmasını sessizce beklemeye başladılar, tıpkı oyuncuların onlardan bir hamle beklemesi gibi.

Maçın sonlarında Galatasaray Cafe Crown'un farkı 7 sayıya çıkarmasıyla seyirci de daldığı uykudan uyandı ama geç kalmıştı. Bunun yanında Spahija'nın Galatasaray Cafe Crown'un ikili oyunlarına hala bir çare üretememesinin yanında 6/26 (%23) üç sayılık atış yüzdesinde kalması da maçın kaybedilmesindeki diğer sebeplerdi. Bu kadar dış atışa dayalı oynayan takımlar attıkları günler nasıl rahat kazanıyorsa atamadıkları günler de kaybetmeye yakın taraf oluyor.

Fakat sonuç olarak Fenerbahçe Ülker bu gece sadece bir maç daha kaybetti. Hala avantaj Fenerbahçe Ülker'de. Cuma günü kazanırsa şampiyon olacak. Oyuncuları ve teknik ekibinin de hakkını verdiği Galatasaray Cafe Crown seyircisi önünde kaybetseler bile, son maçı daha "uyanık" olacak taraftarının önünde Sinan Erdem'de oynayacak.

Son olarak şunu söyleyebiliriz; Seri ne kadar uzarsa basketbolseverler o kadar çok keyifli maç seyredecekler...

Galatasaray Pes Etmiyor! 71-72

Beko Basketbol Ligi Final Serisi'nde Galatasaray Cafe Crown Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynana maçta Fenerbahçe Ülker'i deplasmanda 72-71 mağlup etmeyi başararak seriyi 3-2'ye getirdi. Serinin 6. maçı Cuma günü saat 20:00'de oynanacak.

FENERBAHÇE ÜLKER (71): Roko Ukic 14 (3 asist), Erbil Eroğlu, Ömer Onan 7 (4 ribaund), Darjus Lavrinovic 12 (4 ribaund), Sarunas Jasikevicius 2, Kaya Peker (7 ribaund), Oğuz Savaş 11 (6 ribaund – 2 asist), Tarence Kinsey 6 (2 ribaund), Can Maxim Mutaf, Berkay Candan, Marko Tomas 3 (2 ribaund – 2 asist), Emir Preldzic 16 (4 ribaund - 2 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (72): Josh Shipp 13 (8 ribaund), Jerry Johnson (2 asist), Melih Mahmutoğlu, Göksenin Köksal, Caner Topaloğlu 5 (3 ribaund), Preston Shumpert 6 (5 ribaund – 3 asist), Tutku Açık 7 (3 ribaund - 6 asist), Luksa Andric 22 (7 ribaund - 4 asist), Haluk Yıldırım 4 (3 ribaund - 2 asist), Evren Büker 3 (2 ribaund - 1 asist), Sertaç Şanlı, Ermal Kurtoğlu 12 (3 ribaund - 1 asist)

1. PERİYOT: 24-19
2. PERİYOT: 17-22
3. PERİYOT: 12-15
4. PERİYOT: 18-16

13 Haziran 2011 Pazartesi

Seibutis Resmen Rytas'ta...


Bu sezon Olin Edirne ile büyük bir çıkış yakalayan Renaldas Seibutis ligimizde başa oynayan takımların da iştahını kabartmıştı ancak Lietuvos Rytas erken davranarak Seibutis'e 3 yıllık kontrat imzalattı. Rytas Seibutis'in yanısıra Krka Novo Mesto ile Slovenya şampiyonluğu yaşayan antrenör Aleksandar Dzikic ile de sözleşme imzaladı. 

Ve Şampiyon Dallas...


NBA Final Serisi'nde Dallas Mavericks, Miami Heat'i deplasmanda 105-95 mağlup ederek seriyi 4-2 yaptı ve ilk şampiyonluğu kazanmayı başardı.

Dallas'ta Jason Terry 27 sayı ile en skorer oyuncu olurken Dirk Nowitzki 21 sayı 11 ribaund ile oynadı. Onlara JJ Barrea 15 sayı 5 asist, Shawn Marion 12 sayı 8 ribaund ve Jason Kidd 9 sayı 8 asist ile eşlik etti.

Miami'de ise Lebron James 21 sayı 6 asist, Chris Bosh 19 sayı 8 ribaund, Mario Chalmers 18 sayı 7 asist ve Dwyane Wade 17 sayı 6 asist, Udonis Haslem 11 sayı 9 ribaundla maçı tamamladı. Miami'de yapılan 16 top kaybının 11'i Lebron (6) ve Wade (5) ikilisine aitti.




Fenerbahçe Ülker Şampiyonluğa Yakın 85-74


GALATASARAY CAFE CROWN (74): Josh Shipp 10 (3 ribaund- 2 asist), Jerry Johnson 13 (2 asist), Caner Topaloğlu (2 ribaund), Preston Shumpert 10, Tutku Açık 13 (2 ribaund- 2 asist), Luksa Andric 13 (9 ribaund- 2 asist), Haluk Yıldırım 5 (4 ribaund- 2 asist), Evren Büker 2 (1 ribaund- 2 asist), Ermal Kurtoğlu 8 (2 ribaund- 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (85): Roko Ukic 17 (8 ribaund- 5 asist), Ömer Onan 10, Darjus Lavrinovic 15 (9 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius (1 asist), Kaya Peker 2 (2 ribaund), Oğuz Savaş 19 (5 ribaund), Marko Tomas (2 asist), Sean May 4 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 18 (5 ribaund- 4 asist)

1. PERİYOT: 17-23
2. PERİYOT: 19-14
3. PERİYOT: 13-27
4. PERİYOT: 25-21

Final serisindeki 5. karşılaşma yarın (14.06.2011, Salı) akşam saat 20:00'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. Fenerbahçe Ülker bu maçı kazandığı takdirde Beko Basketbol Ligi'ni 2010-2011 sezonu şampiyonu olarak tamamlayacak. 

10 Haziran 2011 Cuma

Dallas Finalde 3-2 Öne Geçti...

NBA Final Serisi'nde Dallas Mavericks Miami Heat'i beşinci maçta 112-103 yenerek seride 3-2 öne geçti. Dirk Nowitzki 29 sayı 6 ribaundla maçın yıldızı olurken ona Jason Terry 21 sayı 6 asist, JJ Barrea 17 sayı 5 asist, Tyson Chandler 13 sayı 7 ribaund ve Jason Kidd 13 sayı 6 asistle eşlik etti. Dallas ayrıca üç sayılık atışlarda da %68.4 (13/19) isabet yüzdesi yakalamayı başardı.


Rakibine ribaundlarda 36-26 üstünlük kurmasına rağmen karşılaşmadan mağlup ayrılan Miami Heat'de ise Dwyane Wade 23 sayı 8 asist, Chris bosh 19 sayı 10 ribaund, LeBron James 17 sayı 10 ribaund ve Mario Chalmers 15 sayı 4 ribaundla maçı tamamladı.

9 Haziran 2011 Perşembe

Galatasaray "Varım" Diyor...97-93

Beko Basketbol Ligi Final Serisi'nde Galatasaray Cafe Crown Fenerbahce Ulker'i uzatmaya giden macin sonunda 97-93 maglup ederek ilk galibiyetini alarak durumu 2-1'e getirdi.

GALATASARAY CAFE CROWN (97): Joshua Shipp 14 (10 ribaund-2 asist), Jerry Johnson 18 (3 ribaund-6 asist), Caner Topaloğlu 10 (3 ribaund), Preston Shumpert 14 (1 ribaund-1 asist), Tutku Açık 5 (6 ribaund-5 asist), Luksa Andric 10 (4 ribaund), Haluk Yıldırım 4 (3 ribaund-1 asist), Evren Büker 2, Ermal Kurtoğlu 20 (1 ribaund-3 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (93): Roko Ukic 18 (4 ribaund-3 asist), Ömer Onan 18 (2 ribaund-2 asist), Darjus Lavrinovic 16 (6 ribaund-2 asist), Sarunas Jasikevicius 12 (3 ribaund-3 asist), Kaya Peker (2 ribaund-2 asist), Oğuz Savaş 2 (2 ribaund), Marko Tomas 5 (3 ribaund-1 asist), Sean May 10 (2 ribaund), Emir Preldzic 12 (6 ribaund-5 asist).

1. PERİYOT: 23-21
2. PERİYOT: 27-24
3. PERİYOT: 22-22
4. PERİYOT: 12-17
UZATMA: 13-9

8 Haziran 2011 Çarşamba

Alba Torrens Formayı Giydi...

Galatasaray Medical Park Kadın Basketbol Takımı'nın yeni transferi Alba Torrens yeni formasıyla ilk pozlarını verdi...



İspanya Milli Takımı’nın en önemli kozlarından olan Alba Torrens, 9-11 Haziran tarihleri arasında Ahmet Cömert Spor Salonu’nda düzenlenecek olan Zafer Kupası’nda oynanacak. Turnuvada Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Karadağ ve Yunanistan da olacak.

Alba Torrens’li İspanya Milli Takımı, 11 Haziran Cumartesi akşamı, saat 17.00’da, Ahmet Cömert Spor Salonu’nda, Türkiye ile karşılaşacak...

Kaynak: Galatasaray.org

Nowitzki'nin Ateşi Miami'yi Bastırdı 86-83

Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği karşılaşmanın son çeyreğinde farkı 9 sayıya kadar çıkaran Miami, Jason Terry’i durduramayınca Dallas farkı eriterek 80-78 öne geçti. Son bölümde savunma sertliği en üst seviyeye çıkarken, iki takım da skor üretmekte çok zorlandı. Ancak rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Dallas, Nowitzki ve Terry’nin kritik sayılarıyla salondan 86-83 galip ayrıldı.



Dallas Mavericks, seriye 2-2 eşitlik getirerek şampiyonluk için yeniden umutlandı. Final serisinin beşinci maçı 10 Haziran Cuma günü saat 04:00’te NTV Spor ve HD-en’den 3D olarak canlı yayınlanacak.

Dallas’ta 39 derece ateşle mücadele eden Dirk Nowitzki 21 sayı, 11 ribaund ve 1 asistlik performansıyla takımının en skorer ismi oldu. Kenardan gelen Jason Terry 17 sayı, 3 asist, 3 top çalmayla galibiyette büyük pay sahibi olurken, Shawn Marion da 16 sayı ve 4 ribaundla oynadı.

Miami’de ise Dwayne Wade’in 32 sayı, 6 ribaund, 2 bloku ile Chris Bosh’un 24 sayı ve 6 ribaundu galibiyet için yeterli olmadı. Florida ekibinde hayal kırıklığı yaratan LeBron James ise, 8 sayı, 8 ribaund, 7 asist ve 2 top çalmayla mücadele etti.
 
Kaynak: Ntvspor

6 Haziran 2011 Pazartesi

Fenerbahce Ulker'den Dev Adim: 95-74 (2-0)

Beko Basketbol Ligi Final Serisi'nde Fenerbahce Ulker, Galatasaray Cafe Crown'u 95-74 maglup ederek seride 2-0 one gecti ve saha avatajini koruyarak evindeki ilk iki maci tamamlamis oldu. Serinin 3. maci Persembe gunu Abdi Ipekci Spor Salonu'nda oynanacak.


ENERBAHÇE ÜLKER (95): Roko Ukic 15 (3 ribaund- 6 asist), Ömer Onan 4 (1 ribaund- 2 asist), Darjus Lavrinovic 18 (6 ribaund), Sarunuas Jasikevicius 10 (1 asist), Kaya Peker 6 (3 ribaund), Oğuz Savaş 8 (7 ribaund - 4 asist), Marko Tomas 18 (2 asist), Sean May 8 (5 ribaund – 1 asist), Emir Preldzic 8 (7 ribaund- 5 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (74): Josh Shipp 4 (2 ribaund – 2 asist), Jerry Johnson 21 (1 ribaund- 4 asist), Caner Topaloğlu 4 (3 ribaund), Preston Shumpert 16 (5 ribaund), Tutku Açık 3 (2 ribaund- 1 asist), Luksa Andric 6 (5 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım 10 (2 ribaund- 2 asist), Evren Büker (2 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 10 (6 ribaund -3 asist)

1.PERİYOT: 26-20
2.PERİYOT: 18-26
3.PERİYOT: 29-17
4.PERİYOT: 22-11

4 Haziran 2011 Cumartesi

Ilk Raund Fenerbahce Ulker'in...

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Ukic 11 (3 ribaund- 3 asist), Ömer Onan 15 (2 ribaund- 3 asist), Darjus Lavrinovic 11 (7 ribaund- 5 asist), Sarunuas Jasikevicius 4 (1 ribaund), Kaya Peker 5 (9 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 7 (3 ribaund), Marko Tomas 11 (4 ribaund- 1 asist), Sean May 12 (2 ribaund), Emir Preldzic 5 (7 ribaund- 8 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (59): Josh Shipp 6 (2 ribaund), Jerry Johnson 9 (3 ribaund- 2 asist), Melih Mahmutoğlu 2 (1 ribaund), Göksenin Köksal 2 (2 ribaund- 1 asist), Caner Topaloğlu (2 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 6 (1 ribaund), Tutku Açık 7 (4 ribaund- 2 asist), Luksa Andric 14 (5 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım (1 ribaund- 2 asist), Evren Büker (1 ribaund- 1 asist), Sertaç Şanlı 9 (4 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 4 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 21-16
2.PERİYOT: 23-17
3.PERİYOT: 23-16
4.PERİYOT: 14-10

2 Haziran 2011 Perşembe

Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Cafe Crown Final Serisi Programı Açıklandı


Beko Basketbol Ligi Final Serisi'nin programı Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklandı. Karşılaşmaların tümü Spormax ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Fenerbahçe Ülker'in evsahibi olduğu maçlar Sinan Erdem, Galatasaray Cafe Crown'un evsahibi olduğu maçlar ise Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Final Serisi programı şu şekilde:

4 Haziran Cumartesi
19:00 Fenerbahçe Ülker – Galatasaray Cafe Crown

6 Haziran Pazartesi
20:00 Fenerbahçe Ülker – Galatasaray Cafe Crown

9 Haziran Perşembe
20:00 Galatasaray Cafe Crown – Fenerbahçe Ülker

11 Haziran Cumartesi
19:00 Galatasaray Cafe Crown – Fenerbahçe Ülker

14 Haziran Salı
20:00 Fenerbahçe Ülker – Galatasaray Cafe Crown (G)

17 Haziran Cuma
Galatasaray Cafe Crown – Fenerbahçe Ülker (G)

19 Haziran Pazar
20:00 Fenerbahçe Ülker – Galatasaray Cafe Crown (G)

1 Haziran 2011 Çarşamba

21 Senelik Çile Bitti - Cim Bom Finalde 89-55

Beko Basketbol Ligi Yari Final karsilasmasinda Banvit'i 89-55 yenerek 21 yil sonra finale cikmayi basardi. Macin baslama duduguyle birlikte bu maci ne kadar istedigini hem saha icinde hem de tribunlerde net bir sekilde ortaya koyan sari-kirmizililar devreyi 53-19 onde kapatti. Ikinci yarida ustunlugunu koruyan Galatasaray Cafe Crown karsilasmayi da 89-55 galip tamamladi.

Ozellikle Abdi Ipekci'yi dolduran Galatasaray taraftarindan da bahsetmemek olmaz. 40 dakika boyunca takimina inanilmaz bir destek vererek Banvit'in silkinmesini de engellediler. Herhangi bir olay olmadan enfes bir goruntu sergilediler.


Bu mac icin teknik-taktik konusmanin pek anlami olmayacak. Bugun o salonda Euroleague sampiyonu Panathinaikos'da olsa Galatasaray Cafe Crown kazanacakti. Bugun oyle bir gundu. Bu oyle J. Johnson 20 atti, Banvit savunmada hata yapti diyerek aciklanacak bir durum degil. Bugun Galatasaray Cafe Crown oyuncusuyla, teknik adamiyla, taraftariyla inanmisti ve bunu sahaya yansitti.

Banvit cephesi icin soylenecek pek birsey yok aslinda. Iki takim arasindaki fark bu degil. Bunu Oktay Mahmuti'de mac sonunda belirtti zaten. Banvit mac oncesi goruslere bakildiginda tum oyun planini Rancik'in sakatligi uzerine kurmus gibiydi. Kim konussa bundan bahsetti. Belki de tek hatalari bu oldu. Iki sistem takimi icinde Rancik'in sakatligina gore sistemini degistirmeyi planlayan Banvit istedigi oyunu bir turlu tutturamadi. Ama dedik ya bugun o salonda bambaska bir hava vardi. Yani bugun Banvit'e kusur bulmak dogru olmaz. Bugun oyle bir gundu...


GALATASARAY CAFE CROWN (89): Josh Shipp 9 (7 ribaund- 1 asist), Jerry Johnson 20 (1 ribaund- 3 asist), Melih Mahmutoğlu (1 ribaund), Göksenin Köksal 6 (8 ribaund- 2 asist), Caner Topaloğlu 5 (3 ribaund), Preston Shumpert 12 (3 ribaund), Tutku Açık 8 (2 ribaund- 4 asist), Luska Andric 4 (5 ribaund), Haluk Yıldırım 5 (4 ribaund), Evren Büker 5 (1 ribaund), Sertaç Şanlı 2, Ermal Kurtoğlu 13 (3 ribaund- 1 asist)

BANVİT (55): Barış Ermiş 8 (1 ribaund- 1 asist), Mutlu Akpınar 5 (3 ribaund), Chuck Davis 9 (3 ribaund- 3 asist), Yiğitcan Turna 6 (1 ribaund), İzzet Türkyılmaz (3 ribaund), Ketih Simmons 11 (4 ribaund), Erol Can Çinko (1 ribaund- 1 asist), Juan Dixon 4 (1 ribaund), Vladimir Golubovic 2 (3 ribaund), Bora Hun Paçun 2 (1 ribaund- 1 asist), Lance Williams 8 (2 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 30-14
2. PERİYOT: 23- 5
3. PERİYOT: 22-20
4. PERİYOT: 14-16