7 Aralık 2008 Pazar

07.12.2008 Ankara’da Halı Sahada

Bu sene Ankara Ulus’ta ki “halı sahada” oynayan takımlardan kendini ilk toplayabilen kulüp Ankaragücü’ydü. Sahaya “suni çim, yapay çim” gibi teknik bir isim vermek istemedim çünkü saha bildiğimiz “halı saha”.

Ankaragücü’nde Cemal Aydın ve taraftar arasındaki enteresan rekabet sezon başında takımı ciddi anlamda etkilemişti. Cemal Aydın’ın Ünal Karaman hamlesi hem takımı toparladı hem tribüne karşı mesaj oldu.

Kimi yorumcular bu “taraftar ayaklanmasında” başrolü takımları birleştirmek isteyen Melih Gökçek’in oynadığı fikrinde birleşse de, bu konu kesinlik kazanmadan bir şey söylemek yanlış olur. Ancak seneye 100. yılını kutlayacak bir kulübün taraftarının kendi başkanına bu kadar küfür etmesi hiç hoş olmuyor.

Suat Arslanboğa maç başlamadan De Sanctis’in boynundan görünen 4 cm beyaza takıldı. Formayla ayrı renk diyorsan, eldivenlerde hatta göğüs reklamında daha çok beyaz vardı. Yok “oyuncuların formasıyla karıştırırım” diyorsan, Serkan Kırıntılı’yı da hem şort hem kazak değiştirmeye göndermen gerekmez mi?

Bu tip otorite şovları kendilerini zor durumda bırakıyor farkında değiller. İkinci yarıya De Sanctis’in aynı içlikle çıktığını farkedemedi mi bilmiyorum...

Ankaragücü beraberliğe razı olduğunu daha maçın başında belli etti. Az adamla geldi Galatasaray sahasına ve Gökhan Emreciksin’in direkten dönen güzel şutu dışında da ciddi bir pozisyon yakalayamadı.

Galatasaray’da da Lincoln, Arda, Kewell gibi teknik oyuncular sahadan korkup “düz” oynamayı tercih edince sahada seyredilecek “keyifli” bir futbol oynanmadı.

İkinci yarıda Ankara takımı biraz daha ileri çıkmayı düşündü ama geriye dönemedi. Bu pozisyonlarda Galatasaray’lılar da yavaş davranınca gol 60. dakikaya kadar gelmedi. Biriken goller 5 dakikada gelince maç bir anda koptu. Kimse Skibbe şapkadan tavşan çıkardı demesin, zorunlu değişiklikler olmasa Skibbe’nin o dakikada herhangi bir hamle düşüncesi yoktu.

Beş dakikada gelen üç golün faturası evsahibi tribünlerinde hemen başkana kesildi. Rakip takıma küfür etmek cezaya sebep olurken kendi başkanına küfür etmek serbest mi? Kaç haftadır Ankara’da küfür var ceza yok...Gerçi ceza olursa bunu isteyen taraftarın işine gelmiş oluyor...

Ceza vermemektense bu iş başka şekilde çözülemez mi? Dakikalarca reklamı yapılan stad kameraları orada süs değilse küfür edenler belirler, stada almazsın...

Bu iş bu kadar zor mu?



Güçlü Berk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder